Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mehmet Emin Birinci dualarla

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Emin Birinci, dün Fatih Camiinde kılınan ikindi namazını müteakkip Eyüp Sultan Mezarlığına defnedildi.


Dediği doğru, ama fırsat kaçtı

Ümit Kardaş, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddiasıyla yayınlanan günlükteki iddialarla ilgili olarak savcıların harekete geç

Güçleri Kur’ân kursuna yetti

Açıldığı 1959 yılından bugüne kadar aralıksız talebe yetiştiren Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’ân Kursunun, İstanbul 5’inci İdare Mahkemesinin yürütmeyi d


  Müzakereler sürüyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ‘’Türkiye-AB ilişkilerinde akılcı bir karar aldık. Ankara protokolü uygulanmamasına rağmen müzakereler sürüyor’’ dedi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile yaklaşık 2 saat süreyle görüştü.


  Şener: AB sihirli değnek değil

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dünyanın uyguladığı tüm zorluklara rağmen, KKTC’nin ekonomik kalkınmasının dünyada gıpta ile izlenen bir durum olduğunu belirterek, KKTC’nin kalkınmasının Türkiye ile kurulan ekonomik işbirliği sayesinde olduğunu söyledi.


  Ercan: Gerginlik istemiyoruz

Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Ercan, ülkede gerileme karşı olduklarını ve ülkeyi karışıklığa götürmeyi istemediklerini belirterek, ‘’Ülkeyi gerilime götürenler kendilerini biliyorlar. Cumhurbaşkanı uzlaşıyla seçilirse gerilim kalmaz’’ dedi.


  Salih Kapusuz: Mitingin arkasında CHP var

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP’nin 14 Nisan mitingi ile ilişkisini gizlediğini ama kapalı kapılar ardında, örtülü yollardan söz konusu mitingi organize ettiğini öne sürdü.


  TBMM’de sahte oy pusulası iddiası

CHP, TBMM Genel Kurulunun 14 Şubat tarihli birleşimde bulunan 139 AKP’li milletvekili hakkında, ‘’resmi belgede sahtecilik, belgeyi bozma, yok etme ve gizleme’’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


  Erdoğan'dan ‘yerel medya’ talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakan ve parti yöneticilerine ‘gittiğiniz her yerde yerel medyaya çıkın’ talimatı verdi. Yerel medya aracılığıyla parti ve hükümet icraatlarının anlatılmasını isteyen Erdoğan, “Kimse yerel medyayı es geçmesin” dedi.


  Diyanet’te ‘e-fetva’ dönemi

Diyanet İşleri Başkanlığı “e-fetva” dönemini başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı, “Alo Fetva” hattından sonra “e-fetva” dönemini başlattı.


  Nükleer santralin atıklarına Rusya talip

AKP Sinop Milletvekili Cahit Can, nükleer santralin Sinop için sıçrama noktası olduğunu söyleyerek, “Nükleer santral Türkiye’nin ve Sinop’un geleceğidir. Kimse yanlış bilgilerle bilmediğinin düşmanı olmasın. Nükleer atıklarının gramajı bile altından değerli. Rusya, atıklara talip” dedi.


  Topbaş: Kurul kararını uyguladık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu’nda Büyük Piyalepaşa Camii Restorasyon Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkımın, İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun kararı çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.


  Yağışsızlık en çok Ege'de

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 1 Ekim 2006-31 Mart 2007 tarihleri arasında metre kareye düşen yağış miktarında normale göre yüzde 18 oranında azalma olduğunu bildirdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan 6 aylık kümülatif yağış dağılımı bilgilerine göre, kümülatif yağış ortalamasında Ege Bölgesi’nde normale göre yüzde 45, Marmara Bölgesi’nde ise yüzde 35 oranında azalma oldu.


  Barajlar tehdit altında

Küresel ısınmaya bağlı olarak mevsimlerin değişmesi barajları susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya getirdi. Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 36 sulama ile gölet ve 5 elektrik üreten barajın su seviyelerinde düşüş meydana geldi.


  Karadeniz, Kafkasya’ya açılıyor

544 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu, 15 yıl sonra tamamlandı. 1 milyar dolar harcanan yolun açılışı Cumartesi günü yapılacak.


  Sağlık Bakanlığından ‘Tele Tıp’ uygulaması

Sağlık Bakanlığı, diğer illerden gönderilecek ‘’Ultrason, Patoloji ve Radyoloji’’ alanlarındaki verilerin dijital ortamdan gönderilerek Ankara’da incelenebileceği ‘’Tele Tıp Uygulaması’’ başlatacak.


  İstanbullulara ceza yağdı

İstanbul’da bir hafta içinde kontrol edilen 35 bin 333 araç sürücüsünden 26 bin 950’sine, 2 milyon 186 bin 956 YTL para cezası kesildi. Cezaların çoğunluğunun aşırı hızdan verildiği aynı dönem içinde, 3 bin 454 trafik kazası meydana geldi.


  Geçici işçiler ‘kadrolu’ olacak

TBMM Genel Kurulu’nda, geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin kanun tasarısının ilk 3 maddesi kabul edildi. Geçici işçilerin, sürekli işçi veya sözleşmeli personel statüsüne geçişleri, tasarının kanunlaşmasından itibaren altı ay içinde tamamlanacak. Yaş sınırını aşan geçici işçiler ise bu haktan yararlanamayacak.


  Boşanmalar çocuğu vuruyor

Boşanma sonucunda çocuklarda kliniksel, sosyal, yaşamsal ve ekonomik açıdan sıkıntılar baş gösterdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Köylü, “Olumlu kimlik özellikleri ile vicdan geliştirmede, davranışlarını kontrol etmede çocuk babaya büyük ihtiyaç duymakta. Babanın olmadığı yerde çocuk, saldırganlaşabiliyor” dedi.


  İman zafiyeti sevgiyi bitirdi

Düzce’de, Bediüzzaman’ı anma toplantısına katılan Mehmet Kutlular, toplumda İslâm inancının azalmasının, iman zafiyetinin sevgi ve huzuru bitirdiğini dile getirdi.


  Alkol de kanser sebebi

BM Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı Başkanı Dr. Boyle: “Her şarap bardağı, kanser riskini yüzde 7 oranında arttırıyor. Alkollü her içecek aynı oranda kanser riskine sebep oluyor. Dolayısıyla şarabın sağlığa yararlı olduğu yönündeki düşünce yanlış.”


  Ailesini gözyaşlarıyla kurtardı

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde, eşiyle birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi, çocuklarının ağlama sesine uyanınca ailesinin hayatını kurtardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004