Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nadir eserler dijital ortama

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Teknosa, 100 bine yakın fotoğraf, yazma, harita, müzik notası, dergi ve gazeteden oluşan Nadir Eserler Kütüphanesi’ndeki eserleri ‘’Zamana Direnen Eserler’’ projesiyle dijital ortama taşıyacak.

Üniversitenin Beyazıt Kampüsünde rektörlük binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, üniversitenin zamana direnen binasında, yeni bir projenin hayata geçtiğini söyledi.

Güler Sabancı, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Sanat, bilim ve kültürümüzle geçmişimizle ilgili inanılmaz birikimlerimizi teknolojiyle buluşturan bu projeyi heyecanla takip edeceğim. İnanılmaz eserler, kıskanılarak ellenen eserler dijital ortama geçecek. Dijital ortama geçtiği zaman da web sitesinde bütün dünyayla bulaşacak.

Bu eserler bilim, sanat ve kültür ne kadar paylaşılırsa o kadar büyür, zenginleşir, o kadar gelişir. Demek ki bir yanda bu nadide eserleri zamana karşı korurken, gelecek nesillere aktarımını kolaylaştırırken ve sağlıklı bir şekilde aktarımını sağlarken, diğer yandan bütün dünyayla paylaşacağız. Dolayısıyla bilim insanları, araştırmacılar, herkes bunlardan istediği kadar faydalanabilecek. Bu çok gurur verici bir proje.’’

Daha sonra, 100 bine yakın fotoğraf, yazma, harita, müzik notası, dergi ve gazeteden oluşan Nadir Eserler Kütüphanesi’ndeki eserlerin dijital ortama taşınmasını sağlayacak ‘’Zamana Direnen Eserler’’ projesinin protokolü Güler Sabancı, Rektör Mesut Parlak ve Mehmet Nane tarafından imzalandı. Projeyle nadir eserler 2010 yılında internet ortamında tüm dünyayla buluşacak.

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peygamberimizin gençliği, gençliğin Peygamberi

  Nadir eserler dijital ortama

  Genç hanımlardan Gençlik Şöleni


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004