Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Arda'ya İngiliz kancası

Galatasaray'da bu sezon bir yıldız gibi parlayan Arda Turan'a, İngiltere'den teklif var. Arda'nın yeni menajeri Ahmet Bulut, "Arda'nın hedefi Avrupa'da oynamak. Ancak 2011 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. Talip olan kulüpler öncelikle Galatasaray ile anlaşmalı" dedi.

Vestel Manisaspor'da kiralık oynadıktan sonra bu sezon başında döndüğü Galatasaray'da bir yıldız gibi parlayan Arda Turan'a, İngiltere'den teklif var. Arda'nın yeni menajeri Ahmet Bulut, genç futbolcuya İngiltere'den 2 kulübün talip olduğunu belirterek, ''Arda'nın hedefi Avrupa'da oynamak. Kendisine 2 Premier Lig kulübü teklifte bulundu'' dedi.

GALATASARAY'IN İZNİ ŞART

Menajer Bulut, Arda'nın 2011 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunduğunu ifade ederek, ''Bu nedenle talip olan kulüpler, öncelikle Galatasaray ile anlaşmalı. Arda'nın transferi ancak talip olan kulüp ile Galatasaray arasında yapılacak anlaşma sonrasında gerçekleşir. Bu transfer ancak Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda ve izniyle yapılabilir'' diye konuştu.

GİTMESİ ERKEN DEĞİL

Türkiye'de genç futbolcuların Avrupa'ya transferi için hep ''erken'' denildiğini belirten Ahmet Bulut, bu düşünceye katılmadığını söyledi. Bulut, ''Arda, Avrupa'ya ne kadar erken giderse kendisi için o kadar avantajlı olur. Bu kariyeri için de çok iyi olur. Avrupa'da oyuncular 17-18 yaşında bir yerlere gidiyorlar. Bir tek ülkemizde bu transferlere erken deniliyor'' görüşünü dile getirdi.

05.04.2007


 

Necati: Şampiyonlukta hâlâ umudumuz var

Galatasaray'ın, Ankaragücü deplasmanında aldığı galibiyete golleriyle büyük katkıda bulunan Necati Ateş, 2010 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunduğunu, bir yere gitmeyi de düşünmediğini söyledi.

Necati, transfer söylentilerinin, takımı karıştırmak için yapıldığını iddia ederek, ''Beni sevmeyenler var. Bir oyuncu kadro dışı bırakıldığında, nedense hemen Fenerbahçe'ye gidiyor. Necati'nin kontratı var, nasıl gider? Bazıları bunu yapmaktan zevk alıyor. Her zaman söylüyorum, Galatasaray'dan ayrılırsam, sadece yurt dışına giderim'' dedi.

Ankaragücü maçında, takımına golleriyle katkı sağladığı için mutlu olduğunu ifade eden Necati, kişilerin değil, takımın başarısının önemli olduğunu kaydetti. Oynamadığı zamanlarda kendisinde bir eksik görmediğini, teknik direktör Gerets'in, bunun sistem gereği olduğunu söylediğini anlatan Necati, ''Hocamızdan hesap soramayız. Biz, futbolcular olarak işimizi yaparız. Uzun zamandır deplasmanda galip gelememe şanssızlığımızı kırdığımız için mutluyuz. Artık bir seri yakalamak istiyoruz. Şampiyonluk umudumuz var'' diye konuştu.

05.04.2007


 

F.Bahçe gönülleri fethetti

75 bin kişilik Halep Olimpiyat Stadının açılışında Al İttihad takımıyla 2-2 berabere kalan F.Bahçeli futbolcular Suriyelilerin büyük bir sempatisini kazandı. Türkiye'den 7 bin taraftarın izlediği maçta stad içinde büfe olmaması yüzünden binlerce seyirci geceyi aç-susuz geçirmek zorunda kaldı.

Suriye'nin Halep kentinde Olimpiyat Stadının açılışı nedeniyle yapılan Al İttihad-Fenerbahçe özel maçına Suriyeliler kadar Türkler de büyük ilgi gösterdi. Maçı 7 bin Türk futbolsever izledi. Fenerbahçe'nin kaldığı otelin etrafına erken saatlerde gelen taraftarlar, futbolcuları görmek, birlikte fotoğraf çektirmek ve imza almak için birbirleriyle yarıştılar.

Karşılaşmaya girişin ücretsiz olması, ayrıca Suriye'de Fenerbahçe taraftarı ve sevgisinin fazlalığı nedeniyle stadın giriş kapıları 12.00'de açıldı. Büyük izdihamın yaşandığı stada özellikle Hatay ve Nizip'ten gelen Türk taraftarların ancak 7 bini girebildi.

Karşılaşma öncesinde, Suriye güvenlik görevlileri, medya merkezinde, tüm gazetecilerin kamera ile fotoğraf makinelerini, güvenlik gerekçesiyle kameralı cihazla taradılar. Sıkı güvenlik önlemleri, internet ve telefonlarda yaşanan sorunlar basın mensuplarına sıkıntılı anlar yaşattı.

Daha önce 19.45'de başlayacağı bildirilen karşılaşmanın organizasyon bozukluğu, trafik sıkışıklığı ve devlet büyüklerinin stada geç gelmesi nedeniyle 22.15'te başlaması hem Fenerbahçe yöneticilerini hem de taraftarların eleştirilerine neden oldu.

Özellikle, stat kapılarının saat 17.00'de kapanacağının açıklanması nedeniyle Türkiye'den gelen taraftarların telaşla erken saatlerde tribünlerdeki yerini almaları, buna karşın maçın geç başlaması, statta yiyecek ve su bulunmaması, aşırı soğuk nedeniyle futbolseverlerin geceyi aç-susuz geçirmelerine yol açtı.

Karşılaşma sonrasında, Türkiye'ye dönmek isteyen taraftarlar, Bab-ül Havva ile Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yığılmalara neden oldular, ancak, her iki ülkenin gümrük muhafaza memurlarının özverili çalışmaları ve personel sayısının artırılması, işlemleri hızlandırdı. Buna karşın Türk taraftarlar sabaha karşı 04.00'de Hatay'a ulaşabildiler.

05.04.2007


 

Alex, 12 yıl sonra F.Bahçe'nin gol kralı olacak mı?

Süper Lig'de bu sezon attığı gollerle Fenerbahçe'nin liderliğinde büyük pay sahibi olan Brezilyalı yıldız Alex de Souza, gol krallığına koşuyor. Brezilyalı futbolcu, forvet oyuncusu olmamasına rağmen bu sezon attığı gollerle gol krallığında zirveye çıktı.

Ligde geçen hafta yapılan Ankaraspor maçında topuğuyla şık bir gol atan Alex, ligde attığı gol sayısını 16'ya çıkararak, gol krallığında en yakın rakibi Galatasaraylı Ümit Karan ile arasındaki farkı 4'e çıkardı.

ALEX'İN RAKİPLERİ

Alex'in gol krallığındaki rakipleri 26. haftada gol atamayınca, Brezilyalı futbolcu ligde son 8 haftaya girilirken gol krallığında önemli bir avantaj elde etti. Gol krallığında Galatasaraylı Ümit Karan 12, Kayserisporlu Gökhan Ünal, Beşiktaşlı Bobo, Gençlerbirliği'nden Okan Öztürk, Galatasaray'dan Sasa İliç ve Trabzonspor'dan Umut Bulut'un 10'ar golü bulunuyor. Alex de Souza, bu sezon forma giydiği 25 lig maçında rakip fileleri 16 kez havalandırdı. Gollerin 13'ünü ayakla, 3'ünü de kafayla atan Brezilyalı futbolcu, ligin ilk haftasında Kayseri Erciyesspor maçında 3 gol birden atarak, ''hattrick'' yaptı.

05.04.2007


 

Dopingli Binnaz herkesi şok etti

Dopingle mücadelede, her ay bünyesindeki sporcuları kontrole alarak önemli bir adım atan ENKA Spor Kulübü'nde, milli atlet Binnaz Uslu'nun dopingli çıkmasının şoku yaşanıyor.

Faaliyet gösterdiği atletizm, yüzme, sutopu ve tenis branşlarındaki sporcularını, kura sistemiyle her ay doping kontrolüne alan kulüpte, milli atletleri Binnaz Uslu'nun doping yaptığının ortaya çıkması büyük üzüntü meydana getirdi. ENKA Spor Vakfı Müdürü ve Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Ay, inanmak istemedikleri bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ''İstemediğimiz, çok üzücü bir olay yaşadık'' dedi. Binnaz Uslu'nun doping olayının halen sıcaklığını koruduğunu ve kulüp olarak konuyu zamana bıraktıklarını açıklayan Ay, henüz milli atlet ve antrenörü Yahya Sevüktekin ile görüşmediklerini söyledi.

05.04.2007


 

Şampiyon atlet F.Bahçe'de

Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şubesi, Güney Afrika uyruklu atlet Ockert Cilliers'ı transfer etti.

Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Ockert Cilliers, 1920 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, 2627 Mayıs tarihlerinde Portekiz'in ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 910 Haziran'da Antalya'daki Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası ve 45 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenecek Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası Finali'nde Fenerbahçe adına yarışacak. 20022003 sezonu gençler dünya şampiyonu unvanını elinde bulunduran Güney Afrikalı atlet, amacının Fenerbahçe'ye madalyalar kazandırmak olduğunu söyledi.

05.04.2007


 

OFTAŞ'a tokat

2. Lig A Kategorisi geçen hafta da ilginç ve zevkli karşılaşmalara sahne oldu. Uşakspor liderliğe oynayan Oftaş'ı mağlup etti. Es Es, Malatyaspor'u sahadan sildi. Gakgoşlar iç sahadaki kayıplarını, dış sahada kapatmaya devam ediyor. Diyar, İzmir'den şen döndü. A. Sebat Körfez'e gol oldu yağdı.

İç sahada başarılı bir takım olan Malatyaspor, dış sahadaki başarısızlığını sürdürmeye devam etmekte. Aslında Malatyaspor'da yolunda gitmeyen bazı meseleler var. Maddi kriz boyutu bu maçlarda kendini belli ediyor. Geçen hafta içi Valilik tarafından yardım kampanyası programında umduğunu bulamayan ve ekonomik krize dur diyemeyen yönetim, bocalama dönemine girdi.

Yine evinde başarılı olamayan fakat bunun acısını dış sahadan çıkartan Elazığspor, ilk 6 için iyiden iyiye boy göstermeye başladı. İstanbulspor'u deplasmanda 3-0 yenerken, bu hafta konuk edeceği Sebatspor maçı öncesinde moral depoladı.

Son haftalarda başarısız sonuçlara devam eden ve kan kaybetmeye sürdüren Oftaş, ligin dibindeki Uşak'a yenilerek liderlik koltuğunu kaybetti. Orduspor yola devam ediyor. Hem de alkış alacak şekilde. Karşıyaka'yı geçen hafta 3 golle geçen Orduspor, bu hafta Altay'a konuk olacak.

Liderlik koltuğuna oturan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor engelini kolay geçti. İstanbul ekibi Süper Lig'in kapısını araldığını söyleyebiliriz.

Said YALÇIN

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004