Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Can Kardeş’te yağmur yağıyor

Aylık çocuk dergisi Can Kardeş dergisinin bu ayki kapak konusu “Yağmur”. Yağmurun bir adı Rahmet… Küresel ısınmayla birlikte gelen felâketleri göz önünde bulundurduğunuzda “rahmet”in bu noktada ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Oyun Bahçesi sayfasında yağmur şiiri, tekerleme, bilmece, faaliyet yer alıyor. Çocuk Parkında “parmak oyunu” devam ediyor.



Televizyonları kapatalım, kitap okuyalım

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, ‘’Her gün 1 saat televizyonları kapatalım kitap okuyalım’’ dedi. Vali Muşmal, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetince gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı toplantıya katıldı. Göreve başladığı 15 ay önce kente geldiğinde iki ayrı gazeteciler cemiyeti bulunduğunu ve cemiyetleri ziyaretinde iki cemiyetin fazla olduğunu söylediğini anımsatan Muşmal, ‘’O gün de bize (birleşme çalışmaları var) demişlerdi. Her zaman birlik ve beraberlikten kuvvet doğar. Bundan sonra tüm Elazığlı basın mensuplarının yüreği toplu vuruyor’’ dedi.



Okullar arası bilgi yarışması

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi ve kültür yarışmasında Tekkale Köyü İlköğretim Okulu birinci oldu.



‘Sanatçı köyü’ açıldı

Antalyalı tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, 55 dönüm arazi üzerine kurulu ve içerisinde sanatçıların isimlerini taşıyan evlerin bulunduğu sanatçı köyünü açtı. Eşi Melek Tilmaç’ın ismini taşıyan sanatçı köyünde 50 yatak bulunuyor.



Mehmet Günyeli’den “Hindistan” sergisi

Mehmet Günyeli’nin ‘Hindistan’ fotoğraf sergisi, 14 Nisan – 24 Nisan 2007 tarihlerinde Bursa Kent Müzesi’nde san'at severlerle buluşuyor. 17. Bursa Fotoğraf Günleri kapsamında gerçekleşen ‘Hindistan’ fotoğraf sergisi Mehmet Günyeli’nin fotoğraf tutkusunun, hayata, insana olan sevgi ve bağlılığını,bir ülkenin yaşayan yanlarını, rengini ve ritmini izleyiciye yansıtan çalışmaları içeriyor.



Mostar

Yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de göz önüne alarak, bu ayki dosya konusunu Çankaya’ya ayıran Mostar, Mümtaz’er Türköne’nin güncel tartışmaları konu alan yazısıyla, Hasan Celal Güzel ve Sami Selçuk’la yapılan söyleşilere yer veriyor.



Gülistan

Gülistan bu ay özel bir sayıyla çıkıyor. “Kutlu Doğum’la gelen son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa” kapak dosyasıyla okuyucularına merhaba diyen dergide, kutlu doğum coşkusu yaşanırken, onun altında yatan derin mânâlara ve sorumluluklara da dikkat çekiliyor.



Anlayış

Anlayış bu ayki sayısında aylardır tartışılan cumhurbaşkanlığı seçimini masaya yatırıyor. Beklenenden daha sakin geçen süreç TopluYORUM’da esaslı bir soru etrafında ele alınıyor: Sermaye mi belirli olacak, ideoloji mi?



Birdirbir

Birdirbir dergisi 7. sayısı ile yoluna devam ediyor. Bu sayıda namaz vakitlerini konu alan Birdirbir, EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) tarafından yayına hazırlanıyor. Günde kaç vakit namazın olduğunu, günün hangi vakitleri namaz kılındığını Birdirbir’in Hayat Bilgisi sayfalarında güzel bir görsel tasarım eşliğinde öğrenmek mümkün.



Yağmur

‘Kutlu Doğum Haftası’ faaliyetlerinin kutlandığı Nisan ayında, “Mülâhazalarımızın Yeşil Kubbesi” kapak dosyasıyla okuyucularına “merhaba” diyen dil-kültür ve edebiyat dergisi Yağmur, Hasan Çağlayan, “Rûmî”; Ahmet Buğra, ‘Gazel’; Yaşar Beçene, ‘Muhabbet’; Muhammed Hacıkerimli, ‘Sükut’; Abdullah Öztemiz Hacıtahiroğlu şiirleriyle kendine yer buluyor.



Keşkül

Sûfî gelenek ve hayat dergisi Keşkül’ün Kış 2007 sayısı çıktı. Derginin bu sayısındaki kapak konusu rüya. “Tasavvuf açısından rüyalar”, “İslâm filozoflarının rüya ile ilgili görüşleri”, “Rüya tabirnameleri”, “Hayali insanlarla karşılaşma”, “Zıl-i hayalin esrarı”, “Rüya bilinç dışının anahtarı mı?” başlıkları altında rüya konusu inceleniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004