Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hartum’da görülmedik patlama

Hartum Askerî Üssü cephaneliğinde patlama yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edilmesine rağmen, yaşanan şiddetli patlamalar nedeniyle askerî üsse girilemedi. Askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, patlamalar nedeniyle cephanelikte bulunan bazı askerler hayatını kaybetti ve bir çok kişi yaralandı.


Papa: Irak’ta katliâm sürüyor

Dünya Katoliklerinin ruhanî lideri Papa 16. Benediktus, Paskalya konuşmasında, Irak’ta devam eden şiddete dikkati çekti.

ABD: Şerefi’ye işkence etmedik

ABD, Irak’ta kaçırıldıktan iki ay sonra serbest bırakılan İranlı diplomat Celal Şerefi’nin, işkence iddialarını reddetti.


  Erbil’de elçilik değil büro açılıyor

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği, Fransa’nın Erbil’de büyükelçilik açacağına yönelik haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek, Erbil’de Fransa’nın Bağdat Büyükelçiliğine bağlı bir büronun açılmasının düşünüldüğünü bildirdi.


  İran: İngiltere garanti verdi

İran, İngiltere hükümetinin, sınırlarını tekrar ihlal etmeyeceğine ilişkin yazılı garanti verdiğinde ısrar ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basın toplantısında, 15 İngiliz askeri yüzünden iki ülke arasında yaşanan krize değindi ve konuya ilişkin karşılıklı yazışmalar yapıldığını hatırlattı.


  İngilizler 2012’ye kadar Irak’ta

Sunday Telegraph gazetesi, ele geçirdiği bir İngiliz gizli askerî planlama belgesine göre, İngiliz askerlerinin 2012’ye kadar Irak’ta kalabileceklerini duyurdu.


  İran, Maliki’nin uçağına izin vermedi

İran’ın, Japonya’ya resmî ziyarette bulunmak üzere yola çıkan Irak Başbakanı Nuri El Maliki’yi taşıyan uçağın hava sahasını kullanmasına izin vermediği bildirildi.


  İngiliz eski esirlere gün doğdu

İran tarafından 13 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 15 İngiliz askerinin, hikayelerini basına satabilecekleri bildirildi.


  Rus Soyuz füzesi ‘turist’lerle fırlatıldı

Rus Soyuz füzesi Kazakistan’ın Baykonur uzay üssünden, “bilgisayar ineği” lakaplı 5. uzay turisti Amerikalı Charles Simonyi ve iki Rus kozmonotla fırlatıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004