Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’e boykot kaldırılsın

Uluslar arası yardım kuruluşu Oxfam, Avrupa Birliği’nin Filistin’e uyguladığı ekonomik boykotu kaldırmasını istedi. Oxfam Başkanı Jeremy Hobbs, AB Dışişleri Bakanları’nın 23-24 Nisan’da Lüksemburg’a gerçekleştireceği toplantıya değinerek, “AB dışişleri bakanları gelecek toplantıda Filistinliler’in AB’ye olan inancını yeniden sağlama fırsatını kaçırmamalılar” dedi.

AB’nin yeni Filistin Birlik Hükümeti’nin kuruluşunu memnuniyetle karşılamasına rağmen yardım ödemelerini gerçekleştirmediklerini anlatan Hobbs, “Filistin kurumlarının çökmesi ve güvensizliğin artmasıyla birlikte uluslar arası yardımın tekrar başlaması daha fazla acı çekilmesini önlemek için gerekli bir adım” diye konuştu. Hobbs, ailelerin borç batağına saplandıklarını belirterek “Çocuklar okullardan alınıyorlar. Tüm aileler ilaç ve sağlık hizmetlerinden mahrum” diye konuştu.

Öte yandan Oxfam tarafından yapılan bir araştırma sonuçlarına göre, ankete katılan 677 ailenin 5’te 4’ü boykotun uygulanmaya başlamasının ardından gelirlerinde bir düşüş yaşadı. Araştırmaya göre, ailelerin yarısı, gelirlerinin yarısından fazlasını kaybetti.

AB, Hamas iktidara gelmeden önce Filistin hükümetinin ekonomik açıdan en büyük yardımcısıydı. Ancak Mart 2006’da Hamas’ın iktidara gelmesiyle Ortadoğu Dörtlüsü olarak adlandırılan Rusya, ABD, AB ve Birleşmiş Milletler, Filistin’e yaptıkları yardımları dondurma kararı almıştı.

Ortadoğu Dörtlüsü, ekonomik ambargonun kaldırılması için Filistin hükümetinin şiddetten vazgeçmesi, daha önce İsrail’le imzalanan anlaşmalara uyması ve İsrail’i tanımasını şart koşuyor.

/ LONDRA

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’e boykot kaldırılsın

  Filistin kampı BM temsilcisini şok etti

  Irak Meclisi saldırıyı kınadı

  Irak Meclis Başkanı: Dışarıdan uzanan eli keseriz

  “Büyükanıt’ın açıklaması gerilimi arttıracak”

  Barzani’nin sözleri Kürtlere zarar veriyor

  Çin, Japonya arasında “beyzbol diplomasisi”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004