Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Chavez: Aznar gerçek bir faşist

Şili’de düzenlenen ve Latin Amerika ile İber yarımadası ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 17. İbero-Amerika zirvesine katılan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için “gerçek bir faşist” yakıştırması yaptı.

İspanya İşverenler Örgütü Konfederasyonu Başkanı Gerardo Diaz Ferran’ın “Venezuela, Bolivya ve Ekvator’da hukukî güven eksikliği derin endişe oluşturuyor” sözüne sert karşılık veren Chavez, “İşverenler bize gelip belgeler gösterip, tek çözümün serbest ticaret olduğunu söylüyorlar ve bunu tavsiye ediyorlar. Sadece serbest ticaret diye bağırmaya ve bize saldırmaya geliyorlar. Venezuela adına bu tip görüşleri reddediyorum” dedi.

Chavez, 11 Nisan 2002 tarihinde Venezuela’da kendisine karşı gerçekleştirilmek istenen ve iki gün süren darbe girişimini desteklediği gerekçesiyle dönemin İspanya hükümetini suçladı. Chavez, İspanya Kralı Juan Carlos ve Başbakan Jose Rodriguez Zapatero’nun da bulunduğu salonda yaptığı konuşmada, Aznar’dan “gerçek bir faşist” diye bahsetti ve eski Başbakanı “ABD’nin sözlerini pazarlamakla” suçladı. Bu arada Chavez’in sözleri, Aznar’ın onursal başkanı olduğu ana muhalefet Halk Partisi (PP) tarafından büyük tepkiyle karşılandı. PP Dışişleri sözcüsü Gustavo de Aristegui, “Chavez’in Aznar’ı faşist olarak adlandırmasına müsaade edilmemesi gerektiğini” söyleyerek, İspanyol hükümetinden “sert bir protesto” istedi.

Öte yandan Chavez’in konuşmasından yaklaşık bir saat sonra İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos’un Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro ile görüştüğü ve Chavez’in sözlerinden İspanya’nın duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği kaydedildi.

/ MADRİD

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’e neocon desteği

  Körfez ülkeleri, uçuş krizini azaltacak

  Pakistan’da olağanüstü hal bir ay sonra kalkıyor

  Gürcistan üzerinde ABD-Rus polemiği

  Chavez: Aznar gerçek bir faşist

  Butto’nun Çaudri ziyareti engellendi

  Peres’e ağırlama Kral’ı gölgede bıraktı

  6 Amerikan askeri öldürüldü

  Endonezya’da mehtere büyük ilgi

  ABD yanlısı aşiret liderleri infaz edildi


 Son Dakika Haberleri