Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kiremitlerin yerini, güneş pili alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘’Enerji üretimi konusunda yeni hedef, güneştir. Belki de yakın gelecekte binaların üzerindeki kiremitler güneş pilleriyle yer değiştirecek’’ dedi.

Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneğince (ASİAD) düzenlenen konferansta konuşan Bakan Güler, hazırladıkları projelerle Türkiye’yi sadece petrol ve doğalgaz ile değil, elektrikte de Avrupa ile birleştireceklerini söyledi. Türkiye’yi enerji bağımlılığından kurtarmak için yeni kaynaklara ağırlık veren bir politika oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Güler, derelere küçük tribünler koyarak ve rüzgârdan elektrik üreteceklerini kaydetti.

Derelerden elektrik elde edilmesinde kullanılan su tribünlerinin de başlı başına bir yatırım konusu olduğunu vurgulayan Güler, ‘’Nereden bakarsanız bakın rüzgârda en az 10 milyar dolarlık, suda da 20 milyar dolarlık bir piyasa var’’ dedi.

Enerji sektörünün yakın gelecekte çok önemli bir yer tutacağına dikkati çeken Güler, şöyle konuştu: ‘’Rüzgârdan, güneşine kadar bu sektöre ilgi duymanızı, yatırım yapmanızı öneriyorum. Enerji üretimi konusunda yeni hedef, güneştir. Güneşle ilgili projeler başlatmamız lâzım. Sadece su ısıtmak için değil, aynı zamanda güneşi, elektrik enerjisi üretmekte ve hatta tuhafınıza gidecek, soğutmada kullanabiliriz. Bu sektör, yeni bir sektör. Belki de yakın gelecekte binaların üzerindeki kiremitler güneş pilleriyle yer değiştirecek. Güneye bakan duvarları, camları belki bu şekilde olacak.’’

/ ANKARA

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir koyup beş aldılar

  Kiremitlerin yerini, güneş pili alacak

  Tarım Kredi, TMO’ya özendi

  Yüksek fiyat buğday ekimine yöneltti

  Telekom işçilerine sendikadan ödeme

  Grev vatandaşı mağdur ediyor

  Hak-İş Genel Kurulu 24-25 Kasım’da

  Reel sektör dertlerine çözüm bekliyor

  Uyum’dan geleceğe yatırım


 Son Dakika Haberleri