Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım Kredi, TMO’ya özendi

Üreticiye tohum ve zirai ilacın yanında kredi veren Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Akdeniz Bölge Müdürlüğünün, deneme amaçlı alım yaptığı ayçiçeğinden sonra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) gibi mısır ve buğday alımı yapmak için çalışma yaptığı bildirildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Akdeniz Bölge Müdürü Mustafa Ercan, ‘’Amik ve Çukurova’da yetiştirilen mısır ve buğdayın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) gibi alımına başlayacağız. Böylelikle, çiftçinin rekabet ortamında ürün satmasını sağlayacağız. Böylece fiyatlarda denge olacak. İstikrar olacak’’ dedi.

Bu tür uygulamayı geçen yıl deneme amaçlı ayçiçeği üreticilerine yaptıklarını ve uygulama ile üreticilerin kârda olduğunun görüldüğünü vurgulayan Ercan, ‘’Tüccar 40 YKr’ye ayçiçeği alırken, biz 48 YKr aldık. Çünkü Türkiye’de ham yağ açığının olduğunu çok iyi biliyoruz. Şimdi bu rekabet ortamı ile fiyat 54,5 YKr’ye yükseldi’’ diye konuştu. Bölgeye has ürünler olan ayçiçeği, mısır, buğday alımına gelecek yıl 25-30 noktada başlayacaklarını bildiren Ercan, aynı zamanda üzüm, limon, mandalina, portakal, çilek ve muz gibi özel ürünleri de değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

/ MERSİN

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir koyup beş aldılar

  Kiremitlerin yerini, güneş pili alacak

  Tarım Kredi, TMO’ya özendi

  Yüksek fiyat buğday ekimine yöneltti

  Telekom işçilerine sendikadan ödeme

  Grev vatandaşı mağdur ediyor

  Hak-İş Genel Kurulu 24-25 Kasım’da

  Reel sektör dertlerine çözüm bekliyor

  Uyum’dan geleceğe yatırım


 Son Dakika Haberleri