Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hollanda'dan büyük tahrik

Hollanda'da, İslam karşıtı tutumuyla tanınan Özgürlük Partisi tarafından, Kuran-ı Kerim hakkında yaptırılacağı açıklanan kısa filmle ilgili hükümetin büyük kaygı duyduğu bildirildi.

Hükümet, bu ay sonunda tamamlanması beklenen filmin piyasaya sürülmesinde sonra çıkabilecek muhtemel olaylar konusunda bütün belediyelere uyarı yazısı gönderdi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, muhtemel huzursuzluk ve taşkınlıklara karşı hazırlıklı olunması ve şimdiden önlem alınması istendi. Yazıda, alınacak önlemler kapsamında belediyelerin film piyasa çıkmadan, bölgelerindeki Müslümanların önde gelenleriyle görüşebilecekleri de belirtildi. Verilen bilgiye göre, birçok belediye, önlem almak için filmin yayınlanmasını bekliyor. Bazı belediyelerin ise hükümetin önerileri doğrultusunda şimdiden, bölgesindeki Müslümanların önde gelenleriyle konuştuğu, muhtemel tepkilere karşı sakin ve dikkatli olunmasını istediği ifade ediliyor.

Bu arada valiliklerin de belediyelere birer yazı göndererek, Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'ın daha önce parlamentoda dile getirdiği, "Kuran'ı Kerim'in cami, okul ve kütüphanelerde bulunmasının yasaklanması" önerisinin hiçbir düzeyde dikkate alınmayarak, buna karşı durulmasının istendiği bildirildi. Özgürlük Partisi'nin, parlamentonun 150 üyeli Temsilciler Meclisi'nde 9 milletvekili bulunuyor.

Öte yandan Wilders'ın yaptıracağını açıkladığı filmin yayınına, şu ana kadar hiçbir televizyon yayın kuruluşunun net olarak evet demediği öğrenildi. Bazı yayın kuruluşlarının ise filmin gösterimine büyük ilgi duyduğu, ancak filmi görmeden karar veremedikleri belirtildi.

Wilders'ın, filmi, hiçbir kuruluşun yayınlamaması halinde,televizyonlarda siyasi partilere ayrılan üç dakikalık tanıtım bölümünde göstermeyi planladığı, ancak buna da 10 dakika olacağı belirtilen filmin uzunluğunun imkan vermediği kaydedildi.

/ AMSTERDAM

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hollanda'dan büyük tahrik

  İşte Çin zulmünün belgesi

  Sarkozy inişte

  Guantanamo'ya dünya seyirci

  İsrail: Saldırıya devam

  Commonwealth'den Kibaki'ye tokat gibi karar

  Kabila'nın kız kardeşi öldürüldü

  Hind Müslümanları Rüşdi ziyaretine kızdı


 Son Dakika Haberleri