Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kabila'nın kız kardeşi öldürüldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) Devlet Başkanı Joseph Kabila'nın üvey kız kardeşi başkent Kinşasa'daki evinde öldürüldü. Polis kaynakları, Aimee Kabila Mulengela'nın sabaha karşı Mont-Ngafula'daki evine giren, biri Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği üniforması giymiş silâhlı kişiler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Bir insan hakları örgütü olan VSV tarafından yapılan açıklamada ise evde para bulamayan kişilerin cep telefonları, bir bilgisayar ve bir kamerayı alarak kaçtığı belirtildi. Açıklamada, evine girenlerden korkup banyoya saklanan Kabila'ya burada ateş açıldığı ve göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybettiği, saldırganların da evi rahat rahat soyacak zamana sahip olduğu kaydedildi.

16 Ocak 2001'de korumalarından biri tarafından öldürülen ve şimdiki devlet başkanı Joseph Kabila'nın babası Laurent-Desire Kabila'nın kızlarından biri olan Aimee Kabila 30'lu yaşlarındaydı. Aimee Kabila'nın tehdit edildiği ve kendini güvende hissetmediği için BM'nin bu ülkedeki misyonuna birçok kez başvurduğu belirtiliyor.

/ KİNŞASA

18.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hollanda'dan büyük tahrik

  İşte Çin zulmünün belgesi

  Sarkozy inişte

  Guantanamo'ya dünya seyirci

  İsrail: Saldırıya devam

  Commonwealth'den Kibaki'ye tokat gibi karar

  Kabila'nın kız kardeşi öldürüldü

  Hind Müslümanları Rüşdi ziyaretine kızdı


 Son Dakika Haberleri