Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğu’ya özel asgarî ücret

Doğu ve Güneydoğu’ya hayat verecek tedbir paketi tamamlandı. Ekonomi yönetiminin 7 aydır üzerinde çalıştığı “GAP Strateji ve Eylem Planı”nı Başbakan Tayyip Erdoğan açıklayacak. Bölgeye özel vergi muafiyeti ve indirimi, asgari ücretin belirlenmesinde radikal değişikliklere gidilirken, illere göre yıllık bölgesel asgari ücret uygulaması için start verilecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in başkanlığında çalışmaları sürdürülen “GAP Strateji ve Eylem Planı” üzerindeki son rötuşlar önceki gün yapıldı. GAP gezisi kapsamında bölge işadamları, sivil toplum örgütleri ve bölge halkından gelen talepler doğrultusunda devlet yardımlarının şekli belirlendi. GAP İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıda çerçevesi çizilen eylem planı ile bölgenin sosyal ve ekonomik tablosunu değiştirmesi, yatırım ortamını iyileştirilmesi ve üretimin artırılması hedefleniyor. Eylem Planı bu hafta Başbakan Erdoğan’a sunulacak.

Ardından da kamuoyu ile paylaşılması beklenen, GAP’ın yatırım iklimini değiştirecek düzenlemeler şöyle: Bölgesel asgari ücret uygulamasına geçilecek. Doğu’ya yatırım gelmesi için destek verilecek. İhracatçıya ÖTV indirimli akaryakıt desteği verilecek. İşletmelerin GAP bölgesine taşınması için düşük faizli ve uzun vadeli kredi verilecek. Bölgede nitelikli sanayi bölgeleri kurulacak.GAP bölgesi çalışanlarından gelir vergisi alınmayacak, SSK primi de devlet tarafından ödenecek. İstihdam sayısına göre kademeli enerji desteği verilecek. Kalkınma Ajansı, yurtdışından bölgeye yatırım yapacak sermaye bulacak ve bu şirketlerede taşınma kredisi verilecek. İlk ve ortaöğretim başta olmak üzere okullarda eğitim kalitesi artırılacak. Bölgenin turizm potansiyeli öne çıkarılacak. Doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılacak. Sulama ve ulaşım projelerine hız verilecek. Bu projelerin hızlı bir şekilde tamamlanması için yap-işlet-devret modeli uygulanacak. Tarım alanında faaliyet gösteren firmalara özel destek verilecek. Yol ve suyu olmayan yerleşim birimi kalmayacak.

/ ANKARA

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî gelire 'hesap' oyunu

  Doğu’ya özel asgarî ücret

  Faizler düşerse durgunluk aşılır

  Gayrimenkulu olan yandı

  RUMELİSİAD: Dert üstüne dert eklendi

  Harcama ile ilgili düzenlemelere risk uyarısı

  Narenciye bu sezon kazandı

  Fakirin yemeklik yağı kanola ve soya

  ABD’deki işsizlik petrolü düşürdü

  “Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziran’da

  Tüzmen: Irak ile 2 yılda 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz

  Türkiye, tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke değil


 Son Dakika Haberleri