Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizler düşerse durgunluk aşılır

MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, durgunluk ve işsizliğe odaklanılması gerektiği vurgulanırken, Merkez Bankasının faizleri en az 2,5-3 puan düşürerek ekonomideki durgunluğun aşılmasına; TBMM’nin de sosyal güvenlik reformunu ve istihdam paketini bir an önce kanunlaştırarak işsizliğin azaltılmasına yardımcı olması istendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ‘’Ekonomide yeni bir vizyon ve atılımın şart olduğunu’’ bildirdi. MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesinin ev sahipliğinde genel merkez ve 28 şube başkanını buluşturan MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, yönetim kurulu üyeleri ve 28 şube başkanının imza koyduğu sonuç bildirisinde, Türkiye’nin yeni ve kapsamlı bir sanayi stratejisinin yanı sıra 2023 yılını hedefleyen uzun vadeli kalkınma mimarisine sahip olması gereğine dikkat çekildi. Yeni bir sanayi stratejisi ve kalkınma mimarisine ihtiyaç olduğu uyarısı tekrarlanan bildiride, ekonomide yeni bir vizyon ve atılım şart olduğu belirtilerek, şöyle denildi: ‘’Ekonomide gerek iç piyasadaki yavaşlama ve durgunluk, gerekse yeniden yapılanma sürecinde uyum zorlukları yaşayan bazı reel sektör işletmelerinin sıkıntılarını görmezden gelme lüksü yoktur. Kâr marjlarının düşmesi, yüksek faiz maliyeti, düşük kur, özellikle Çin ve Uzakdoğu ülkelerinden ölçüsüz biçimde artan ithalat baskısı, bankaların işletmelere yönelik baskısı, istihdam artışının son aylarda durması gibi sıkıntılar ‘ekonomide yeni bir vizyon ve atılım ihtiyacını’ açıkça ortaya koymaktadır.’’

FAİZ DÜŞERSE DURGUNLUK AŞILIR

‘’Ekonomik büyümenin devamı, ihracat artışı ve istihdam artışı ekonominin olmazsa olmaz kırmızı çizgileridir’’ denilen bildiride, yüksek faiz-düşük kur çıpasında düzeltici şartların artık oluşturulmak zorunda olduğu vurgulandı.

Bildiride, şunları kaydedildi: ‘’Enflasyonu aşırı iyimser bir hedefe çekmek adına ekonomik büyümeden taviz verilemez. Türkiye her yıl yüzde 6-7 büyümeyi tutturmak zorundadır. Düşük kurun sonucunda rekabet gücümüzün azalması engellenmelidir. Üretimin imalat sanayinin omurgasını korumak zorundayız.’’

Durgunluk ve işsizliğe odaklanılması gerektiği vurgulanan bildiride, Merkez Bankası’nın faizleri en az 2,5-3 puan düşürerek ekonomideki durgunluğun aşılmasına; TBMM’nin de sosyal güvenlik reformunu ve istihdam paketini bir an önce kanunlaştırarak işsizliğin azaltılmasına yardımcı olması istendi.

Faruk Çakır / KAHRAMANMARAŞ

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî gelire 'hesap' oyunu

  Doğu’ya özel asgarî ücret

  Faizler düşerse durgunluk aşılır

  Gayrimenkulu olan yandı

  RUMELİSİAD: Dert üstüne dert eklendi

  Harcama ile ilgili düzenlemelere risk uyarısı

  Narenciye bu sezon kazandı

  Fakirin yemeklik yağı kanola ve soya

  ABD’deki işsizlik petrolü düşürdü

  “Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziran’da

  Tüzmen: Irak ile 2 yılda 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz

  Türkiye, tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke değil


 Son Dakika Haberleri