Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

RUMELİSİAD: Dert üstüne dert eklendi

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Belediye Yasası’nın Meclis’te kabul edilmesine tepki gösterirken, “Bu yasa uzlaşmayla çıkmalıydı. Sanayici ve işadamını şimdi yeni sorunlar bekliyor” dedi.

Nüfusu 2 binin altına inen 862 belde, 283 ilk kademe belediye kaldırılarak yerine 43 yeni ilçe kurulmasına tepki gösteren RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, konuyu “Dert üstüne dert eklendi” diye yorumladı.

Kanunun yasalaşmasının zamansız olduğunu savunan Varlık, “Türkiye ana gündemden saptırılıyor. Kanunun seçim öncesi çıkarılması dikkat çekici. Hükümetin programları bunlar olmamalı. Yine Türkiye zaman kaybedecek. Hükümet gerçek gündemine ağırlık vermeli” diye konuştu.

Sınır ötesi operasyon, enflasyon, türban gibi henüz çözülememiş sorunların üzerine çıkarılan yasayla bir sorun daha eklendiğini öne süren Varlık şunları kaydetti: “Bütün bu sorunlar yetmezmiş gibi bir de Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Kanunu çıktı. Yasaya Türkiye henüz hazır değil. Zorlamayla yapılmış ve sıkıntıları bizi edecek bir kanun önümüze kondu. Yaşanacak muhtemel sıkıntılar şimdiden görünüyor. Kapanan beldelerin içinde sanayi bölgeleri de var. Sanayici ve yatırımcının yanı sıra vatandaşın da işi zorlaşacak.”

/ BURSA

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî gelire 'hesap' oyunu

  Doğu’ya özel asgarî ücret

  Faizler düşerse durgunluk aşılır

  Gayrimenkulu olan yandı

  RUMELİSİAD: Dert üstüne dert eklendi

  Harcama ile ilgili düzenlemelere risk uyarısı

  Narenciye bu sezon kazandı

  Fakirin yemeklik yağı kanola ve soya

  ABD’deki işsizlik petrolü düşürdü

  “Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziran’da

  Tüzmen: Irak ile 2 yılda 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz

  Türkiye, tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke değil


 Son Dakika Haberleri