Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Fatma Nur ZENGİN

Babamın günü



İNSAN gurbetteyken çok şeyi özler. Vatanının suyunu, havasını, simitini - ayranını, toprağın kokusunu, yağmurunu, İstanbul trafiğini, balık - ekmek keyfini, Türkçe konuşma ayrıcalığını, güneşin doğuşunu, batışını, bir bardak taze demlenmiş çayı… ama en çok annesini, babasını, kardeşini özler.. her şeyden çok ve herkesten çok…

Bu yüzden her ne kadar belirli gün ve haftalar içerisinde yer alan, Anneler Günü ve Babalar Gününü tüketim çılgınlığı olarak görse de bir insan, annesiz geçirilen her Anneler Günü ve babasız geçirilen her Babalar Günü ciğerini taa içeriden dağlar gurbet çocuğunun.

Yirmi altı yıl önce, teknik olarak Babalar Gününden bir hafta önce doğarak, babama otomatik bir Babalar Günü hediyesi olmuşum. Amcama da amcalık unvanını ilk kazandıran kişi olarak, tarihe geçmişim ve ona da (amca baba yarısıdır hesabiyle) yarı-Babalar Günü hediyesi olmuşum. Herkes çok sevinmiş, ama en çok da ben sevinmişim sanırım. Hatırlamıyorum.

Şimdi, insan babasının elini tutamadığı, ona sarılamadığı, onla yüz yüze dertleşemediği bu gurbet ellerde, aslında yirmi altı yıl önce ne kadar sevinmiş olduğunu fark ediyor. Babalar Gününü kutlamasa bile, bari bugün babamın yanında olabilseydim diyor. Babamla sabah kalkıp ekmek alsaydık, sonra babam çay demleseydi ve beraber kahvaltı yapsaydık, sonra gazetelerimizi okusaydık ne güzel olurdu diye her gün söylüyorum şu Mısır günlerimde ama bugün bir başka söyleyesim geliyor.

Dinimizde de hadislerin ışığında bir babanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu kolayca görüyoruz. Ümm-ü Hakim’den (r.a rivayetle; “Babanın duâsı hiçbir engelle karşılaşmadan Allah’ın huzuruna çıkar” hadis-i şerifinde ve Enes’den (r.a) rivayetle de; “Babanın çocuğuna duâsı, peygamberin ümmetine olan duâsı gibidir,” hadis-i şerifinde olduğu gibi hepimizin babamıza saygı ve hürmette eksiklik etmeden, onların sevgisine lâyık olmaya çalışmamız ve onları her gün daha çok sevmemiz gerektiğini bir kere daha görüyoruz.

Hayatımın her evresinde şartsız ve sınırsız desteğini yanımda hissettiğim, beni her zaman yüreklendiren, bitmek tükenmek bilmeyen sorularıma hep cevap veren, bütün gevezeliklerime katlanan, çarpım tablosunu çok kolay bir şekilde öğreten, ilk okumaya başladığımda yanımda olan, elimden tutup beni şehir şehir gezdiren, daha on beş günlük bir bebekken, beni on iki saat araba yolculuğuna çıkarıp sonra da Ankara kalesine götürerek seyahat etmeyi bana sevdiren (ve sonra da bir türlü vazgeçiremeyen) bir babaya sahip olmak beni her zaman çok şanslı hissettirmiştir. Öyle ki, babam yanımdayken hayatta her şey çok kolaydır, ama benim babam bana o yanımda yokken de hayatta dimdik ayakta durmayı ve kendi başımın çaresine bakabilmeyi öğretmiştir. Böyle bir babaya sahip olmak çok gurur verici bir şey.

O yüzden ben de bu hafta, Mısır mektuplarında Mısır’ı değil de, Mısır’dayken bir insan en çok neyi özler, onu yazayım istedim. Babacığımın onu ne kadar sevdiğimi bilmesini istedim. Bu vesileyle başta babam ve amcam olmak üzere, bütün babaların Babalar Gününü kutluyorum.

17.06.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.06.2008) - Eğitim

  (03.06.2008) - Mısır gerçekleri (1)

  (27.05.2008) - Mısır’ın gizemi: Piramitler

  (20.05.2008) - Mısır’a emniyette giriniz...

  (13.05.2008) - Hapse düşüren teknoloji ve diğerleri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır