"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sendikalardan görüş alınsın

TBMM’DE aynı unvana sahip, aynı işi yapan kamu personelin eşit ücret alması ‘’kamu personelinin yeni maaş sistemi’’ konusunda yürütülen ve kamuoyunda denge tazminatı olarak bilinen çalışma hakkında değerlendirdi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Hükümetin kamuda eşit işe eşit ücret politikalarının uygulanması yönünde atacağını söylediği bu adımla ilgili öncelikle sendikalardan görüş alması yada toplu görüşme masasında yetkili sendikalar tarafından görüşülüp üzerinde oluşturulacak ortak bir konsensüsle, uygulamanın alt yapısını oluşturması gerekmektedir. Aksi halde şimdilik speküle edilen konunun toplu görüşmeler öncesi gündeme getirilmiş olması, hükümetin bir manevrası olarak değerlendirilecek ve konunun inandırıcılığını gölgeleyecektir” dedi. Turbay, yıllardır talep edilen bu uygulamanın hayata geçirilmesi noktasında gündeme gelmiş olmasının hükümetin kamuda yaşanan ücret adaletsizliğinin sona erdirilmesi açısından kamu çalışanları adına yıllardır mücadelesini verdikleri memur sendikacılığının bir zaferi, toplu görüşmeler öncesi gündeme getirilmesini ise manidar bulduklarını söyledi.

Şaban YILMAZ / ANKARA

21.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AB, esnafa da yeni kapılar açacak

  Gazlı içecekler sektörü büyüdü

  Ette de vurgun

  Kuraklıktan ençok Güneydoğu etkilendi

  Arz fazlası fındık alınmazsa ekonomi çöker

  Prim affında süre uzatılsın

  Kıdem tazminatı için mutabakat şart

  2009 bütçe çalışmaları başladı

  Petrolün de kralları var

  Sendikalardan görüş alınsın

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır