"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yabancı hastalığımız var

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularından Kerem Tunçeri, İspanya'nın Real Madrid takımında geçirdiği 2 sezonun kendisine çok şey kattığını söyledi. Kerem, yaptığı açıklamada, çok daha olgunlaştığını düşündüğünü belirterek, ''Beşiktaş Cola Turka ve Real Madrid'de geçirdiğim 3 iyi sezonu milli takıma yansıtmak istiyorum'' dedi.

2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları için yoğun tempoda çalıştıklarını dile getiren tecrübeli oyuncu, ''Yaz tatilinden sonra çalışmalar biraz zorlu geçiyor. Bu da normal. İlk haftalar ağrılar olur ama her şey yolunda'' derken, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu ile birlikte takımın tecrübeli oyuncuları olarak öne çıkmalarının kendilerini zorlayıp zorlamayacağı sorusunu, ''Zorlayacak bir durum yok. Diğer arkadaşlar gibi milli takımı daha üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde zorlu maçlar var. Çok iyi çalışıp bu zorlu maçlara hazır hale gelmek istiyoruz'' diye cevapladı.

YABANCI EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR

İspanya'da Real Madrid'de oynadığı 2 yıl boyunca çok çalıştığını söyleyen Kerem Tunçeri, ülke olarak yabancı oyuncu hastalığının olduğunu belirterek, ''Onlar iyi de oynasa, kötü de oynasa hep el üstünde tutuluyor'' dedi. Türk oyun kurucuların da değerli olduğunu belirten milli oyuncu, ''Yeterli fırsatları alamıyorlar. Ama kaliteleri ortada. Yaptıkları belli. Ben gençken çok eleştiri aldım. Ağır eleştiriler yapıldı. İnsan buna alışıyor. Bunlara kafayı takarsak, bunlarla uğraşırsak basketbolumuz düşer. İşini yapacaksın, kimseyle muhatap olmayacaksın, yoluna devam edeceksin'' diye konuştu. Yabancı oyuncu sınırlamasının olması gerektiğini savunan Kerem Tunçeri, ''Çünkü hep 'Milli takım, milli takım' diyoruz ama Türk oyuncular, özellikle gençler takımlarında oynayamıyor. İstedikleri dakikaları alamıyorlar. Bu nedenle federasyonun buna önem vermesi gerekiyor'' dedi.

TÜRKİYE'DE 3 TAKIMDA GÖNLÜM VAR

Yeni sezonda Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımının formasını 2 yıl boyunca giyecek olan Kerem Tunçeri, Türkiye'de 3 takıma gönül bağının olduğunu söyledi. Galatasaray'da yetişen ve Efes Pilsen'de yıldızı parlayan Kerem, daha sonra Beşiktaş Cola Turka'da geçirdiği 1 sezonda ortaya koyduğu performansla Real Madrid'e transfer olmuştu. Kerem, henüz Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini belirterek, ''İki senelik sözleşmeye imza attık. Ama iki sene sonrasında ne olur, şartlar nasıl gelişir şu anda söylemek zor. İllaki bir gün Türkiye'ye döneceğim. Ben Galatasaray'da yetiştim. Efes Pilsen'de güzel zamanlarım geçti. Beşiktaş Cola Turka'da da çok çok güzel anlarım oldu. Şimdiden kesin bir şey söylemek zor. Üçüne de gönlüm var. Ama ne olacağını bilemiyorum. Şimdi kesin konuşmak yanlış olur'' diyerek sözlerini tamamladı.

21.07.2008


 

Görme engelliler futbol maçı yaptı

TOKAT'IN Erbaa ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen ''Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri'' kapsamında, görme engelliler futbol maçı yaptı.

Erbaa Belediyesi Görme Engelliler Futbol Takımı ile Ordu Belediyesi Futbol Takımı arasında halı saha maçı düzenlendi. Görme engelli sporcuların 20'şer dakikadan 40 dakika oynadıkları karşılaşma öncesi, engelli futbolcuların gözleri bantlandı. Maçın başlama vuruşunu Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmayı, Erbaa Belediyesi Görme Engelli Futbol Takımı 2-0 kazandı. Maç sonrasında her iki takıma da çeşitli hediyeler verildi.

21.07.2008


 

Atalay, Pekin'de 15 madalya bekliyor

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ''29. Yaz Olimpiyat Oyunları''ndan 5 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya ile dönmek istediklerini bildirdi.

Bir spor tesisinin açılışı için geldiği Bursa'da olimpiyatlarla ilgili soruları cevaplayan Atalay, olimpiyat hazırlıklarında sona gelindiğini, organizasyona katılmaya hak kazanan sporcuların çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Atalay, 2008 Pekin Olimpiyatları'na şu ana kadar çeşitli dallarda barajı geçen 66 sporcunun katılma hakkını elde ettiğini kaydetti. Olimpiyatlara katılmak üzere temmuz ayı sonunda Çin'e gideceklerini ifade eden Atalay, olimpiyatlarda önemli olanın Türkiye'ye madalyalarladönmek olduğunu, her olimpiyatta bir önceki organizasyonu madalya olarak geçmek istediklerini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda madalya sayısını, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda elde edilen 10 madalyadan fazla olmasını arzu ettiklerini dile getiren Atalay, ''Kaç madalyayla dönmeyi hedefliyorsunuz'' sorusuna şu cevabı verdi: '5 altın, 5 gümüş, 5 bronz madalya, benim içimden geçen. İnşallah... Atina'da toplam 10 madalya almıştık. Bu olimpiyatlarda da 15 madalya alırsak gerçekten büyük başarı olur.''

21.07.2008


 

Fenerbahçe evine döndü

FENERBAHÇE'NİN Avusturya Kitzbühel'de yaptığı sezon öncesi hazırlık kampı sona erdi.

Sarı-lacivertliler, 15 günden bu yana Avusturya'nın kış sporları merkezi Kitzbühel'de sürdürdükleri hazırlık kampını, basına kapalı gerçekleşen bir saatlik rejenerasyon antrenmanı ile tamamladı. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde yapılan antrenmana, sakatlıkları devam eden Deivid de Souza, Vederson ve Tümer Metin ile aniden ülkesine dönmek zorunda kalan Mateja Kezman katılmadı. Kezman'ın, babası beyin kanaması geçirdiği için erken saatte ülkesine gittiği iddia edildi. Bu arada, Almanya'daki ailesi ve çocuklarını görmek için Aragones'ten izin alan Deniz Barış'ın, takıma daha sonra Türkiye'de katılacağı belirtildi. Fenerbahçe kafilesi, TSİ 15.30'da Kitzbühel'den ayrılarak, kara yolu ile Almanya'nın Münih kentine gitti. Sarı-lacivertliler, TSİ 19.05'te de Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Münih'ten Türkiye'ye döndü.

21.07.2008


 

Beşiktaş 2 saat kondisyon çalıştı

BEŞİKTAŞ yeni sezon hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapılan ve yaklaşık 2 saat süren antrenmanda siyah-beyazlı oyuncular, kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Tüm oyuncuların katıldığı antrenmanda, ayrıca pas çalışması yapıldı. Beşiktaş'ın sabahki çalışmasını Orhangazi Beşiktaş Derneği üyeleri de izledi. Dernek üyeleri idmanın ardından teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a işlenmiş bir Beşiktaş duvar halısı hediye etti. Sağlam ise üyelere imzalı Beşiktaş forması verdi. Siyah-beyazlı takım, yeni sezon hazırlıklarını bugün yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

21.07.2008


 

6 yıl sonra gelen dünya şampiyonluğu

SIRBİSTAN'IN başkenti Belgrad'da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 6 yıl sonra gelen dünya şampiyonluğu, Türkiye'ye büyük mutluluk yaşattı.

Sırbistan'ın Başkent'i Belgrad'da devam eden Dünya Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası'nda Türk sporcuları tarihi başarılara imza attı. Üniversiteli tekvandocular, yaptıkları maçlarda toplam 1 altın, 5 bronz madalya alarak, Türk takımını dünyanın en iyi takımları arasına sokmayı başardılar. 42 ülkeden 600 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde, 51 kiloda mindere çıkan Sevda Mavi, altın madalya kazanarak Türkiye'ye 6 yıl sonra dünya şampiyonluğunun sevincini yaşattı. Birinci turda Sırp rakibini 8-1, ikinci turda Yunan rakibini 4-2, yarı finalde Kübalı rakibini altın vuruşla 6-5 yenerek finale çıkan Mavi, finalde karşılaştığı Çinli rakibini 5-1 yenerek altın madalyaya uzandı.

21.07.2008


 

Arda Turan: Gerektiğinde yedek bile soyunurum

GALATASARAY'IN yıldız futbolcusu Arda Turan, Teknik Direktör Michael Skibbe'nin kendisine verdiği her yerde görev yapacağını zamanı geldiğinde de yedek kulübesinde oturabileceğini söyledi.

Takımını Lokomotif Sofya ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçının ardından soruları cevaplandıran Arda Turan, genç oyuncularla birlikte yeni yeni oynamaya başladıklarını kaydederek her şeyin ilerde daha iyi olacağını belirtti. Basın mensuplarının kendisine gelen transferleri sorması üzerine Arda, "Ben hiçbir teklifi bilmiyorum. Menajerim ilgileniyor. 2012 yılına kadar sözleşmem devam ediyor" diye konuştu.

21.07.2008


 

Avustralyalı yüzücü 800 metrede dünya rekoru kırdı

OLİMPİYAT şampiyonu Avustralyalı yüzücü Grant Hackett, erkekler 800 metre serbestte kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi.

Hackett, Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Victorian Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, 7:23.42'lik zamanıyla dünya rekoru kırdı. Hackett, kendine ait 7:25.28 saniyelik eski rekoru, 2001 yılında kırmıştı. 2000 Sydney ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda 1500 metre serbestte altın madalya kazanan 28 yaşındaki Hackett, Pekin'de de altın madalya kazanırsa aynı kategoride üst üste üç kez olimpiyat şampiyonu olan ilk erkek yüzücü olacak.

21.07.2008


 

Tekvando antrenörü İsa Şahin G. Kore'de Dünya Birincisi oldu

GÜNEY Kore'de 4-11 Temmuz tarihleri arasında yapılan "2. Dünya Taekwondo Culture Expo" organizasyonunda Eskişehirli tekvando antrenörü İsa Şahin 36-44 yaş grubu yarışmasında birinci oldu.

Eskişehir'de kendi kurduğu Şahinspor Kulübünde binlerce genç yetiştiren İsa Şahin, spor kamuoyunun futbol dışındaki spor dallarına da ilgi göstermesini istedi. Şahin sorularımıza şöyle cevap verdi:

* Kendinizi tanıtır mısınız?

1964 yılında Eskişehir ili Günyüzü ilçsei, Gecek Köyünde doğmuşum.Taekwondo sporuna Eskişehir de orta okula gittiğim yıllarda başladım. 30 yıldır sporun içindeyim. Evli, 2 çocuk babasıyım. 2001, 2003, 2007 yıllarında Avrupa Şampiyonalarında antrenör ve federasyonun değişik faaliyetlerinde görev yaptım. Siyah Kuşak 6.Danderecesindeyim.2006 yılında Gençlik ve Spor il müdürlüğünde sözleşmeli Antrenör olarak göreve başladım.1992 yılında Şahinspor kulübünü kurdum ve halen faaliyete devam etmekteyiz. Bu geçen sürede birçok gencimizin sporu tanımaları, başarılı olmaları ve iyi ahlaklı, kötü alışkanlıklara bulaşmayan gelecekte güvenebileceğimiz nesiller yetiştirdiğimizi düşünüyorum.

* Katıldığınız son organizasyon hakkında bilgi verir misiniz?

Bu organizasyon Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından 4-11 Temmuz 2008 tarihlerinde Güney Kore de "2.Dünya Taekwondo Culture Expo" adı altında yapılmıştır. 55 ülkeden 2000 sporcu katıldı.

* Milli Takım Antrenörünün yarışmaya sporcu olarak katılmak nasıl bir duygu.

Değişik yaş guruplarında hem müsabaka hemde Poomse(teknik)yarışmaları yapıldı. 36-44 yaş katagorisinde Poomse(teknik)yarışmada birinci oldum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi ve bu başarımın genç sporcularada örnek teşkil edeceğini umuyorum. Ayrıca seminerler düzenlendi. Bizler için çok çok faydalı oldu.Yarışmacı olmak çok farklı bir duygu. 3 Avrupa şampiyonasında antrenör olarak bulundum ancak böyle anlamlı bir faaliyette yarışmak bana ayrı bir gurur verdi. Sporun ve yarışmanın yaşının olmadığını ve insanın isterse neler yapabileceğini göstermiş oldum.

* Bu başarı sonrası size ilgi nasıl oldu.

Önce ailemden, sporcularımdan, velilerden ve mesai arkadaşlarımdan, tanıdığım tüm dostlarımdan olumlu tebrik mesajları aldım.

* Bu organizasyonun ne faydası oldu?

Kesinlikle. Ülkem, sporcularım ve benim için son derece faydalı oldu. Son değişen kural ve tekniklerle ilgili son bilgileri aldım ve değişik dünya ülkelerinden sporcuları tanıma imkanı ile Güney Kore'yi ve kültürünü yakından tanımış oldum.

* Spor kamuoyunda bu tür başarılar neden fazla yer bulmuyor.

Ülkemizde maalesef futbol dışındaki hiçbir sportif faaliyet gerektiği kadar hem yerel hemde ulusal basında yer alamıyor. Yerel yönetimlerin ve büyük firmaların amatör sporlara daha fazla destek olmaları, yetenekli sporculara burs vererek destek olmaları, ailelerden maddi yükü kaldırmaları gerekiyor. Bizim katıldığımız bu organizasyon dünya şampiyonası niteliğinde bir organizasyondu. Sistemimiz gereği ödül yönetmeliğinden faydalanmamız zor gözüküyor, ancak özel ödül verilebilir. Büyüklerimizin daha fazla duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Kamil TUNCAY / ESKİŞEHİR

21.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır