"Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de kardeş kavgası

Hamas'ın geçen hafta Gazze sahilinde meydana gelen patlamaların sorumlusu olarak gördüğü, Gazze’nin doğusundaki Secaiye mahallesinde yerleşik El Fetih yanlısı Hillis ailesine karşı başlattığı operasyonda ölenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Yaralananların sayısının da 90’ı aştığı bildiriliyor. Hamaslı polisler ile aile arasında meydana gelen çatışmalarda yaralananların 12’sinin çocuk olduğu, yaralılardan 8’inin durumunun ağır olduğu bildirildi. Çatışmalar sırasında Filistin televizyonuna konuşan Secaiye’deki bir kadın, evlerinde hiç erkek olmadığını, sadece çocuk ve kadınların bulunduğunu, buna rağmen Hamaslı güçlerin evlerine girerek ateş açtıklarını ve evi aradıklarını söyledi. Hamas’ın, kuşatma altında tuttuğu, İsrail sınırına yakın Secaiye mahallesine gazetecilerin girmesine izin vermediği belirtiliyor. Ancak, Hamaslı güçlerin ailenin yaşadığı mahallenin içlerine giremediği, mahalleden sık sık silâh seslerinin duyulduğu ve Hamas’a karşı direnişin devam ettiği belirtiliyor.

Öte yandan, çatışmaların ardından, İsrail’in sınırlarından geçerek Gazze’ye geçmelerine izin verdiği Filistinlilerin sayısının da 180’i aştığı ifade edildi. İsrail’in Erez ve Nahal Oz geçişlerinden sınırı geçen Hillis ailesi üyelerinden yaralı durumdaki 16’sı, Aşkelon ve Ber Şeva’daki hastanelerde tedavi altına alındı. İsrail Savunma Bakanlığının, Mısır’ın yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Selam Feyyad’ın isteği üzerine El Fetihlilerin ve Hillis ailesi üyelerinin geçişlerine onay verdiği belirtildi. Gazze’de geçen hafta meydana gelen ve 5’i Hamas üyesi, biri çocuk 6 kişinin öldüğü patlamaların ardından, olayı El Fetihlilerin düzenlediğinden şüphelenen Hamas, 200’den fazla El Fetih yanlısını tutuklamıştı. Dün de El Fetih’in Gazze’deki üst düzey lider ve temsilcileri Hamas tarafından tutuklanmış, bunlardan El Fetih sözcüsü İbrahim Ebu Neca bugün serbest bırakılmıştı.

Hamas, 2007’de Gazze’de yönetimi ele geçirdiği Haziran’daki çatışmalardan sonra, ilk kez El Fetihlilere karşı bu denli büyük bir tutuklama ve operasyona girişmiş bulunuyor. Gazze’deki Hamas polisi sözcüsü İslam Şahvan, operasyonda polislerin mahalledeki bazı binalarda yerleşik keskin nişancılar ile ateş açanları ve yaralı silahlı kişileri ele geçirdiklerini bildirdi. Bazı aile üyelerinin “kadın” kılığında kaçmaya çalıştıklarını ifade etti. Geçen haftaki olaya karışanların tamamını yakalayıncaya kadar operasyonu sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Şahvan, “Bu sadece başlangıç” diye konuştu.

/ KUDÜS

04.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Suriye’den İran’a destek

  Gazze’de kardeş kavgası

  Gizli anlaşmanın şahidi çıktı

  Tayland, Kamboçya tapınağını işgal etti

  Beşşar’ın askerî yardımcısı ölü bulundu

  Tapınak’ta izdihamdan boğuldular

  Rekortmen robotlar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır