"Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Galatasaray'ın riskli transferi

GALATASARAY'IN yeni transferi İtalyan kaleci Morgan De Sanctis, takıma katıldıktan sonra ilk değerlendirmelerini resmi sitemize ve Galatasaray TV’ye yaptı. Galatasaray’da edindiği ilk izlenimden çok memnun olduğunu söyleyen De Sanctis, yıl boyunca elinden geleni yaparak iyi bir sezon geçirmeyi hedeflediğini ve Galatasaray’ın başarılarının bir parçası olmayı istediğini ifade etti.

De Sanctis Galatasaray’da olmasını nedenini ise şu sözlerle açıkladı: “Ben her zaman büyük takımların bünyesinde olmayı tercih etmişimdir. Udinesse ve Sevilla’dan sonra Galatasaray’da olmamın nedeni de bu. Galatasaray yalnızca Türkiye’nin en iyi takımı değil, Avrupa çapında UEFA ve Süper Kupa şampiyonluğu elde etmiş, bunun dışında da Avrupa kupalarında hep ileri dereceleri elde etmiş bir ekip. Avrupa’nın güçlü takımlarından bir tanesi. Dolaysıyla Galatasaray’ı tercih ettim. Galatasaray’ın büyük hedefleri olduğunu biliyordum. Ben bu hedeflere hizmet etmek istiyorum. Tüm arkadaşlarımızla birlikte aynı gayreti göstereceğiz.”

GİUNTİ'YA DANIŞTIM, GİT DEDİ

Geçtiğimiz sezon Sevilla’da diğer kalecinin çok formda olmasından dolayı forma bulmadığı bir sezon geçirdiği belirten De Sanctis, Udinesse’da yaşadığı yıllara dönmek istediği söyledi. Türkiye’ye gelmeden önce Süper Lig’de forma giymiş Giunti ile konuştuğunu ifade eden De Sanctis şunları söyledi: “Giunti, Türkiye’de hiç uyum sorunu yaşamayacağımı söyledi. İstanbul’un futbolu çok seven, deyim yerindeyse futboldan beslenen bir şehir olduğunu söyledi. O Beşiktaş için oynamış. Ben Galatasaray’a hizmet edeceğim. Giunti’nin bana anlattıklarından çok faydalanabileceğimi düşünüyorum. Benim iyi izlenimler edinmeme yardımcı oldu. Ve ayrıca İstanbul’un büyük ve güzel bir şehir olduğunu söyledi.” De Sanctis Süper Lig’de ciddi bir rekabetin varolduğunu da belirterek, “Ben Türk liginden maçları sık sık seyredemedim. Çünkü İspanya ve İtalya’da bu maçla yayınlanmıyor. Fakat 10 kadar Türk takımının adını rahatlıkla sayabilirim. Öyle tahmin ediyorum ki, Türkiye Ligi dışardan göründüğü kadar kolay bir lig değil. Burada üst seviyede bir rekabet olduğunu biliyorum. Bunun bu sene daha da güçlü yaşanacağına eminim. Dışardan zannedildiği gibi kolay ve basit bir lig değil Türkiye Ligi. Mili takımdaki oyuncuların seviyesi bunu zaten bize söylüyor” diye konuştu.

ORKUN VE AYKUT'LA TATLI REKABET

De Sanctis, Şampiyonlar Ligi ile ilgili olaraksa, “Karşımızda bize rakip olabilecek 16 rakip arsında Steaua Bükreş en komplike ve zorlu rakiplerden biri. Bu turun bizim için çok kolay geçeceğini düşünmüyorum” dedi. Galatasaray’ın çok kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu ifade eden De Sanctis, Galatasaray’ın en büyük özelliğinin takımın uzun zamandır içinde bulunan ve birlikte oynamaya alışan Türk oyuncuların zor zamanlarda bir araya gelip takım ruhunu ortaya çıkarabilmeleri olduğunu söyledi. Orkun ve Aykut ile bir rekabet içine gireceğini belirten De Sanctis, “Bir takım için savunmanın önemi göz ardı edilemez. Ben bunun bilincinde olarak katıldığım takım içersinde meslektaşlarıma da sonsuz derecede saygı göstererek ve onlarla birlikte Galatasaray’ı başarıya ulaştırmaya çalışacağım” dedi.

TARAFTARDAN DESTEK BEKLİYORUM

Galatasaray’ın çok tutkulu bir taraftarı olduğunu bildiğini söyleyen De Sanctis “Türkiye’de futbolun çok tutkulu bir seyircisi olduğundan hep bahsetmişlerdi. Taraftardan bir tek ricam olacak. Biz takım olarak hep zaferler yaşamak ve galip gelmek için mücadele ediyoruz. Fakat dünyada hiçbir takım yok ki, bütün sezon boyunca galip gelsin ya da hiç zor anlar yaşamadan geçirsin. Taraftarımızın bilmesi gerekir ki, bizim onlara en çok ihtiyaç duyduğumuz anlar, aslında bizim o zor anlar dediğimiz zamanlardır. Dolayısıyla bizi hep desteklemeye devam etsinler. Biz de onların bu desteğini hissederek bütün sezonu kendilerine layık bir şekilde başarıyla tamamlamaya gayret edelim” diyerek sözlerini noktaladı.

04.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Galatasaray'ın riskli transferi

  Sivok: Beşiktaş'ta çok güzel arkadaşlık var

  Şeref Pekin'die jübile yapıyor

  Trabzonspor Almanya'da 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı

  Hakem semineri bugün Silivri'de başlıyor

  Yalova Belediye Başkanı bayan güreşçiyi ödüllendirdi

  Turnuva düzenleyip engelli gence akülü motosiklet alındı

  "Cap İstanbul" yarışları 14 Eylül'de start alacak

  F.Bahçe, 4 G.Antep'li genci altyapı seçmelerine çağırdı

  Bursa Sloven İliç'in peşinde

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır