"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Kitap dağıtıldı, toplatamayız’

Talİm ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, “Darbelerle ilgili kelime ve cümleler seçilirken daha hassas davranılabilirdi. ‘Yakın tarihimiz’ ünitesini gözden geçireceğiz” dedi, ancak kitaplar dağıtıldığı için bunların toplanıp yeniden dağıtılmasının mümkün olmadığını savundu.

TALİM ve Terbiye Kurulu Başkanı (TTKB) Merdan Tufan, “Darbelerle ilgili kelime ve cümleler seçilirken daha hassas davranılabilirdi. ‘Yakın tarihimiz’ ünitesini gözden geçireceğiz” dedi. Tufan, ancak kitaplar dağıtıldığı için bunların toplanıp yeniden dağıtılmasının mümkün olmadığını savundu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kitaplardaki ifadelerin düzeltilmesi için Talim ve Terbiye Kurulu ile İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne talimat verirken, kitapta yakın tarihin anlatıldığı ünite yeniden ele alınacak. Kendisi bu göreve gelmeden önce onaylanan ders kitabıyla ilgili Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, “Darbelerle ilgili kelime ve cümleler seçilirken daha hassas davranılabilirdi. ‘Yakın tarihimiz’ ünitesini gözden geçireceğiz.” dedi. Ders kitapları dağıtıldığı için bunların toplanıp yeniden dağıtılmasının mümkün olmadığını savunan Merdan Tufan, “Geçen hafta oluşturulan bir komisyon aracılığıyla üniteyi yeni baştan düzenleyeceğiz, arkadaşlarımız çalışıyor” diye konuştu. İlköğretim 8. sınıf inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında; “Artan ekonomik ve siyasi sıkıntılar 27 Mayıs 1960 tarihinde askerî müdahaleye yol açtı... Laiklik karşıtı söylem ve eylemlerin artması üzerine Milli Güvenlik Kurulu, 28 Şubat 1997 tarihinde hükümeti uyardı... 24 Ocak 1980’de uygulamaya konulan istikrar programı, ülkede yaşanan sıkıntıya çözüm olmadığı gibi huzursuzluklara da sebep oldu... 1980 12 Eylül’üne gelindiğinde TSK geçici bir süre için yönetime el koydu.” ifadeleri yer alıyor. Kitap, kamuoyunun tepkisini çekmişti.

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Bir dahaki sezon değişecek

  NE DEMEK TOPLAYAMAYIZ? DERHAL TOPLATIN

  ‘Kitap dağıtıldı, toplatamayız’

  Ders kitabı mı, kırmızı kitap mı?

  Dinî özgürlüklere baskılar artt

  Anayasada yine fırsat kaçmasın

  Balkanlar’da 500 yıllık gelenek

  Erdoğan: İslamofobia insanlık suçu ilan edilsin

  Tersanelerdeki işçi ölümleri ILO’ya bildirildi

  Genelkurmay'da ''iletişim toplantısı''

  Nüfus işlemleri durdu

  ÜAK yarın toplanacak

  TOKİ’den memura kurasız konut

  Mumcu, 18 Ekim’de siyaseti bırakıyor

  Süleyman Hilmi Tunahan duâlarla anılıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır