26 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vehbi HORASANLI

Panikleyen cuntacılar ve intiharın ardındaki sır


A+ | A-

Kamuoyunda Ergenekon soruşturmasını sulandırmaya çalışan, alaya alan asimetrik bir propaganda var. Hatta yıllarca önce başörtüsünü savunmuş bir yazar, şaşılacak bir şekilde saf değiştirerek Mısır’ı örnek göstermiş ve devletin böyle bir kurgusu olabileceğini söylemiştir.

Ortada cesetler, silâhlar, evraklar varken böyle bir iddiada bulunmak aymazlıktan başka bir şey değil. Bu sebeple bu konunun üzerine gitmekte yarar var diye düşünüyorum.

Maalesef kamuoyunda yapılan çeşitli spekülasyonlara rağmen halkı bilgilendirme zorunluluğu olan Genelkurmay Başkanlığı gerekli açıklamaları yapmıyor. Gerekli açıklamalar bir yana savaş gemisi üzerinde “asarız, keseriz” nutukları atmaktadır.

Madem komplo teorileri üreterek zihinler karıştırılıyor, ben de bazı yalın ve ortaya çıkmış gerçekleri yazarak halkımızı aydınlatmaya çalışayım. Aksi takdirde “yavuz hırsız” misali anayasal düzeni silâh kullanarak zorla değiştirmeye çalışan bir kısım cuntacıyı temize çıkarmaya çalışacaklar.

Efendim, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde olduğu gibi darbeye zemin hazırlamak isteyen bir grup cuntacı asker daha önce bir şekilde kendilerini gizleyebiliyorken polis teşkilâtının becerikli hareket etmesi sonucunda yakayı ele verdi. Danıştay saldırısı tam bir suçüstü oldu. Bundan sonra soruşturma derinleştirilince darbe yapılmak üzere kurulmuş tezgâhlar bir bir ortaya çıktı.

Türk Silâhlı Kuvvetleri içindeki vatanperver subaylar “Bu işin cılkı çıktı, ayıptır günahtır” diyerek bu tezgâhları basına ve kamuoyuna sızdırmaya başladı. Yargı mecburen bu işe el atmak zorunda kaldı ve cuntacıların üzerine gitmeye başladı. Darbe günlüklerinin de yardımı ile her şey çarşaf gibi gözler önüne serildi.

Önceki G. Kurmay Başkanı deşifre olan cuntacıları yargıya sevk etmekte beis görmezken hâlihazırdaki başkan bunları korumaya aldı. Hatta aba altından sopa göstererek hükümeti ve yargı organlarını tehdit etti. Ne yazık ki hükümet bu tehditlere boyun eğerek delillerin karartılması tehlikesine rağmen hakkında vahim iddialar bulunan kişileri koruyan G. Kurmay Başkanının yaptığı sorumsuzca açıklamaları sineye çekti.

***

Nihayet kamuoyu “mızrak çuvala sığmaz” misali gerçekleri gördü ve gelişmeleri ibretle takip etmeye başladı. Zaman ilerledikçe itirafçılar çıkacak ve bütün çirkin planlar bir bir gün yüzüne çıkacaktır. Bu safhada bize düşen sabırlı olmak ve bu süreci sulandırmaya çalışan ister medya mensubu ister siyasetçi kim olursa olsun “haddinizi bilin” şeklindeki ikazlarımızdır. Bunu yapmak için her türlü iletişim aracı elimizin altındadır.

Son olarak insanların kafasını karıştıran konulardan birisi olan şu “amirallere suikast” ve “intihar” meselesine değinmek istiyorum.

Evet, konuya basit olarak baktığımızda şu gerçekler ortaya çıkıyor. Karargâh evleri, Poyrazköy’de ve bir denizaltıda çıkan silâhlar ile ilgili olarak hakkında vahim iddialar bulunan bir koramiral, oramiralliğe terfi ettirilmedi. Bu zatın o makama yükselmesini isteyen ve Alevî yapılanma içinde olduğu bizzat eşi tarafından iddia edilen bir yarbay, suikast iddiası ile tutuklandı. Daha sonra serbest kalıp hakkında çok önemli deliller olması dolayısıyla tekrar tutuklanmak istenince intihar etti veya ettirildi. Bu konu henüz tam olarak anlaşılmış değil. Fakat bilinen husus şudur ki, Yüksek Askerî Şûrâ’da bulunan ve o kişiyi terfi ettirmeyen iki oramirale suikast yapılacağı iddiası bulunmaktadır. Tutuklamalar olduğu için elde önemli deliller ve itirafçılar olduğu aşikârdır.

İşte çok yalın olarak Deniz Kuvvetlerindeki bu olayın genel görüntüsü böyledir. Komplo teorileri üretmeye gerek yoktur. Detaylar sorgulamalar devam ettikçe ortaya çıkacaktır. Biraz sabırlı olmamız lâzım.

Evet, bir kısım cuntacılar panik içinde ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette bulunmaktadırlar. Bize düşen sağduyu ile olaylara bakarak yargıya güvenmektir. Şunu bilmemiz lâzım ki bu kadar silâh ve ceset varken işi örtbas etmek hiçbir yargı mensubunun cesaret edemeyeceği bir iştir. Dolayısıyla karamsar olmaya gerek yoktur. Her şey zaman içinde birer birer ortaya çıkacaktır.

Rabbimden çok sıkıntı çekmiş ve bunalmış olan milletimize yardım etmesini ve zalimlerin tuzaklarını başına geçirmesini niyaz ediyorum.

26.12.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.12.2009) - Bahriyede 4. intihar ve delillerin karartılması

  (07.12.2009) - Ne perhiz, ne lahana turşusu!

  (05.12.2009) - Dubai Emirliğinin çöküşü ve sebepleri

  (01.12.2009) - Bahriyeliler dikkat!

  (27.11.2009) - İşsiz gencin rüyası

  (24.11.2009) - Mehmet Güvenç Ağabeyden bir hakikat dersi

  (27.10.2009) - Toka sancak, arya sancak

  (04.10.2009) - AİHM’in Türkiye’yi mahkûm eden kararı

  (27.09.2009) - Gelen gider, giden gelmez

  (24.09.2009) - 12 Eylül icraatlarını devam ettiren hükümet de suçludur

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Ekrem KILIÇ

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl