26 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Memur-Sen: En önemli sorun, anayasa krizi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin en önemli sorununun anayasa krizi olduğunu söyledi. Sakarya “Sivil Toplum ve Kuşatılmış Demokrasi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, ülkenin en büyük sorununun darbe anayasası olduğunu kaydetti.


SİSTEMİN YENİDEN DİZAYN EDİLMESİ LÂZIM

“Demokrasi nedir? Hesap sorma, hesap verme işidir. Demokraside herkes hesabını verecek, hesabını da soracak” diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,

AB sürecinde birçok problem çözüldü

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin yarım asırlık AB macerası sırasında birçok kazanımlar elde ettiğini be


  Doğan ile Aydoğmuş Disiplin Kurulu’nda

AKP “40 yıldır onlar bizi fişledi, şimdi de biz onları fişliyoruz” diyen Kahramanmaraş milletvekili Avni Doğan ile “Bize karşı çıkan kanı bozukları tahlil etmeli” diyen Çorum milletvekili Ahmet Aydoğmuş’u sözleri dolayısıyla disipline sevk etti.


  Çankaya: Problemler anayasal düzen içinde çözülecek

Çankaya’dan yapılan açıklamada, gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşturulacağı ve bu süreçte kurumların yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği belirtildi.


  Eski kuvvet komutanları adliyedeydi

HAVA Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile Birinci Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne dün, saat 10.00 sularında getirildi.


  Yargıda da emir-komuta ilişkisi var

Demokrat Yargı Genel Başkanı Osman Can, yargıda, 1960 darbesinden sonra tek parti tüzüğüyle yeni bir sistem inşa edildiğini söyledi. HSYK ile yargının kendi içerisinde adeta bir emir-komuta ilişkisinin kurulduğunu belirten Can, yargının ideolojiden referans aldığını ve bunun değişmesi gerektiğini vurgulayarak, toplum-yargı ilişkisinin de yeniden kurulması gerektiğini ifade etti.


  Tutuklu sayısı 20’ye yükseldi

BALYOZ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 5’i muvazzaf, 3’ü emekli, 8 subay daha tutuklandı. Aralarında emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Albay Kubilay Aktaş ve emekli Tuğgeneral İzzet Ocak’ın da bulunduğu 8 kişi, cezaevine gönderildi.


  Astsubay ‘parola’dan tutuklandı

“PAROLA: Adi Başbakan’ haberleri üzerine başlatılan soruşturmada Erdek Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli bir astsubayın evinde arama yapıldı.


  Bİreysel sİlâhlanma artIyor

Türkİye Psikiyatri Derneği, TBMM gündemindeki yeni Silâh Yasa Tasarısı’na tepki göstererek, bireysel silahsızlanma çağrısı yaptı.


  Dünya barışına ilâhilerle katkı

Antakya’da faaliyet gösteren ve verdiği konserlerle dikkat çeken; Türkçe, Arapça ve Ermenice ilâhiler ve şarkılar seslendiren ‘’Medeniyetler Korosu’’ önümüzdeki günlerde ABD ve Avrupa turnesine çıkacak.


  Eğitim çalışanlarının sorunları çözülecek

Eğİtİm-Bİr-Sen İzmir Şubesi, İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ragıp Üye’ye eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm teklifleriyle ilgili dosya verdi.


  'Sıra gecesi' yapmak için sertifika şartı geliyor

ŞanlIurfa Ticaret ve Sanayi Odası her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Şanlıurfa’da sıra gecesiyle ağırlanan turistlere daha güzel hizmet verilmesi için sıra gecesi ekiplerinin sertifikalandırılmasını istedi.


  Bilim adamları intihal mağduru

BİR kişinin eserinde, başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanmasına tepki gösteren bilim adamları, çoğu meslektaşlarının bu durumdaki yasal haklarından haberdar olmadığını söylüyor.


  Adana'da Sabit ücret dolandırıcılığı uyarısı

Türk Telekom Güney 2 Bölge Müdürü Ramazan Gezer, bazı internet hizmeti veren özel şirketlerin kendilerini Türk Telekom yetkilisi gibi göstererek halkı dolandırdığını ileri sürdü.


  Muğla’nın etnografik belgeseli çekiliyor

Sahİp olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, açık hava müzesi konumundaki Muğla’da, yörenin etnografik ve kültürel zenginliklerini içeren “Etnografik Zenginliklerimiz” konulu belgesel film çekiliyor.


  Ev almanın tam zamanı

Kayserİ Emlakçılar Odası Başkanı Kazım Temel, ekonomik kriz dolayısıyla inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun konut fiyatlarını iyice düşürdüğünü belirtti.


  Türkiye’nin en ‘tatlı’ derneği, pastacıları biraraya getiriyor

Ülkemİz pastacılık san'atını ve san'atçılarını daha iyiye ve güzele götürecek çalışmalar yapmayı amaçlayan Pastacılar ve Tedarikçileri Derneği yeni yılla birlikte bu hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına hız verdi.


  Kazalar ne zaman oluyor?

Trafİk açısından Türkiye’nin önemli geçiş noktalarından olan Konya’da 2009 istatistiklerine göre, kazaların yüzde 66.4’ünün yaşandığı kavşaklarda en çok ölümlü kaza, saat 17.00 sularında oldu.


  Adana’da eylemcilere 58 bin TL ceza kesildi

Türkİye’de ilk kez Adana’da başlatılan uygulamayla Valilik tarafından belirlenen yerlerin dışında toplantı, gösteri ve yürüyüş yapanlara 58 bin 590 TL para ceza kesildi.


  Engelli oğlunu her gün okula taşıyor

Bolu’da yaşayan 60 kiloluk anne, 30 kilo ağırlığındaki engelli oğlunu her gün kucağında taşıyarak okulun merdivenlerinden çıkarıyor ve dersten çıkana kadar bekliyor.


  Demre’de seralar sular altında

Antalya’nIn Demre ilçesinde gece yağan sağanak dolayısıyla çok sayıda sera ile bazı evleri su bastı.


  Müslüman aileler evlerini okula çeviriyor

ABD’de Müslüman aileler arasında evde eğitim hakkını kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Washington Post gazetesine göre, Müslümanlara yönelik ‘rahatsız edici’ tavırların artmasının yanı sıra, çocuklarının daha ciddî bir İslâmî eğitimden geçmesini isteyen Müslüman aileler, ABD’de uzun süredir velilere tanınan bir hak olan ‘evde eğitim’ seçeneğini kullanıyor.


  Amsterdam’daki caminin açılması için imza kampanyası

15 YIL önce Müslümanların yardımları ile Amsterdam Baarsjes semtinde satın alınan 10 bin metrekare arsa üzerine Türk-İslâm mimarisine uygun, Amsterdam’ın kültürel yapısına da zenginlik katacağını düşünülen Westermoskee (Ayasofya Camii)’in inşasının başlaması için hiçbir engel kalmadı.


  Çin’de 500 milyon köylü şehre iniyor

ÇİN'İN 900 milyonluk kırsal kesim nüfusunun 30 yılda 5 yüz milyon azalarak 4 yüz milyona düşeceği tahmin ediliyor.


  iTunes, 10 milyar şarkı sattı

BİLİŞİM şirketi Apple, 7 yıl önce başlattığı online mağaza iTunes’den indirilen şarkıların sayısının 10 milyar eşiğini aştığını açıkladı.


  Cezaevi’nde YGS’ye hazırlık

MARDİN’İN Midyat ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi’nde Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)’na girmek isteyen 18 hükümlüye üniversiteye hazırlık kursu açıldı.


  Pegasus'tan 40 TL kampanyası

PEGASUS Havayolları, 26 Şubat’ta flypgs.com’daki yeni kampanyası ile Mart sonuna kadar yurtiçi uçuşlarda 39.99 TL’ye seyahat fırsatı sunuyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl