24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İtalya'da İnter çoşkusu

İNTER'İN Madrid’deki final maçında Bayern Münih’i 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 45 yıl aradan sonra zafere ulaşması, İtalyan gazetelerinde manşetten verildi.

İnter’in bu sezon İtalya Kupası, Serie A ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam üç kupa kaldıran tek İtalyan takımı olduğunu belirten gazeteler, Teknik direktör Jose Mourinho’nun Siyah-mavili kulübe veda edeceğini açıkladığına da değindiler. İtalyan basınında İnter’den Mourinho’nun ayrılması durumunda, siyah-mavililerin teknik direktörlüğünü halen Catania’yı çalıştıran Sinias Mihajloviç’in üstlenebileceğini ileri sürerken, Corriere dello Sport gazetesi ise, ‘’İnter’in başına Guus Hiddink de geçebilir’’ iddiasında bulundu.

Halen Türkiye (A) Millî Futbol Takımıyla sözleşmesi bulunan Hiddink’in siyah-mavili kulüple anlaşmasının ihtimal dahilinde olduğundan söz eden Corriere dello Sport, konuya ilişkin haberinde, ‘’Dün Madrid’de olan Mihajloviç ‘Ben Milano’ya mı gideceğim? Umarım olur’ dedi. Ancak şimdi Hiddink ismi de ön plana çıkıyor’’ başlığını kullandı.

La Gazzetta Sportiva, siyah-mavililerin tarihi zaferini, ‘’Sadece İnter’’ manşetiyle duyurdu. Manşetin üst ve alt başlıklarında ise şu cümlelere yer verildi: ‘’Etti üç! İtalya Kupası ve lig şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonluğu: Tarihi üçleme. Milito Bayern’i darmadağın etti. Mou’dan gözyaşları ve de elveda.’’

İnter Başkanı Massimo Moratti’nin, ‘’45 yıl sonra o müthiş sevinci tekrar yaşıyorum’’ biçimindeki sözünü ilk sayfadan veren La Gazzetta Sportiva, Mourinho’nun tepkisini ise, ‘’Kalır mıyım? Bilmiyorum. Önemli teklifler aldım’’ başlığıyla özetledi.

‘’İnter bir efsane’’ başlığını kullanan Corriere dello Sport, spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verdi: ‘’Siyah-mavililer 45 yıl sonra tekrar şampiyon: Bayern’i 2-0 yendiler. Mourinho ağladı ve ‘Gidiyorum’ dedi. Milito’dan iki harika gol: ‘Prens’, İtalya kupasında da, lig şampiyonluğunda da, Avrupa Şampiyonluğunda da skoru belirledi.’’ Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise, ‘’İnter kendinden geçti’’ manşetiyle çıktı. Alt başlıkta, ‘’Milito Şampiyonlar Ligi’nin kahramanı: Mourinho tarih oldu’’ cümlelerini kullanan Tuttosport, Mourinho’nun Real Madrid’in başına geçmek üzere İnter’e veda mesajı verdiğini de ilk sayfadan duyurdu.

Bayern Münihli futbolcular maçın bitmesiyle yıkıldı

Finalde İnter'e kaybederek, 2001'den sonra tekrar Şampiyonlar Ligini kazanma şansını tepen Bayern Münih'te maçtan sonra büyük üzüntü hakimdi. Teknik direktör Van Gaal, Barcelona'dan yardımcısı olan ve kupayı kaptırdığı Mourinho'yu tebrik etti.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İtalya'da İnter çoşkusu

  Franck Ribery, sözleşmesini uzattı

  Yapacak çok şey var

  A. Gücü, Lemerre ile yollarını ayırdı

  NBA’de Boston Celtics finale doğru

  Serkan: Bu yıl kupa, seneye şampiyonluk

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.