28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Euro 2016'yı yapabilecek güçteyiz

Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek için yapacağımız final sunumuna sadece saatler kaldı. Bugün İsviçre’nin Cenevre şehrinde belirlenecek evsahipliği için Fransa ve İtalya ile mücadele edeceğiz. Türkiye'nin adaylığı konusunda en büyük güvencesi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve şampiyonanın Türkiye'ye alınması durumunda yapılacak olan yeni stadları finanse edecek 920 milyon Euro'luk "garanti mektubu" nu gösterebiliriz.

UEFA'ya teslim edilen Türkiye dosyasının içinde varolan statlarda yapılacak revizyondan sonraki halleri ve yeni yapılması planlanan statların projeleri yer aldı. Buna göre, Euro 2016 için İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nın üstü ve yanları kapatılarak çevres düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya hazır hale getirilecek. İnşaatına devam edilen Galatasaray Kulübüne ait Türk Telekom Arena da İstanbul'un bir diğer stadı olacak. Geçen sezon hizmete giren Kayseri Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statlar da şampiyonaya hazır hale getirilecek. Statların seyirci kapasiteleri 33 ile 55 bin arasında olacak. Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımları 6 yıl içinde tamamlanacak. Özellikle ulaşım ve konaklama konularında 27.7 milyar Euro'luk yatırım gerçekleştirilecek.

Euro 2016 ile ilgili Avrupa'dan gelen olumlu yorumlar heyetimizi sevindirdi. Bir UEFA yetkilisinin, Türkiye’nin ilk defa bir Avrupa Şampiyonası düzenlemeye yetecek mali güce sahip olduğunun altını çizmesi, bu dev organizasyonun bize verileceği yolundaki umutlarımızı bir hayli arttırdı.

EROL DOYRAN [email protected]

28.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Euro 2016'yı yapabilecek güçteyiz

  2016'da karar günü

  Arda Liverpool'la anlaşmaya yakın

  Voleybolda önemli sınav

  Formula 1'de bin jandarma güvenliği sağlayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.