28 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Yaz sıcak geçecek

BU YAZ, geçen yıla oranla biraz daha sıcak geçecek. Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayını kapsayan mevsimsel tahminlerin tamamlandığını belirtti.

Ülke genelinde yağışların söz konusu dönemde mevsim normallerinde olmasının beklendiğini ifade eden Çağlar, Batı Trakya’da (Edirne ve Kırklareli’nin kuzeyi) yağışların mevsim normallerinin biraz üzerinde olabileceğini söyledi. Bu yazın geçen yıla oranla biraz daha sıcak geçeceğini vurgulayan Çağlar, ‘’Sıcaklıkların Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ile İstanbul çevrelerinde mevsim normallerinin 1 derece, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise 1-2 derece üzerinde olması bekleniyor. Diğer yerlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde gerçekleşecek’’ diye konuştu. Sıcaklıkların hissedilmesinde nemin önemli bir etken olduğunu ifade eden Çağlar, Türkiye’nin Akdeniz kuşağında yer aldığına ve düzenli bir iklim rejimine sahip olmadığına dikkati çekti. Çağlar, bazı haberlerde yer alan, ‘’130 yılın en sıcak yazı olacak’’ şeklindeki görüşü kendisinin de söylemesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Dolu yağışı meraları vurdu

GÜMÜŞHANE'NİN Kelkit ilçesinde etkili olan dolu yağışı, kırsal kesimde meralara zarar verdi. Alınan bilgiye göre, ilçenin Ünlüpınar beldesinin kırsal kesimi ile beldeden geçen Kelkit-Gümüşhane kara yolunun 3 kilometrelik bölümünde, akşam saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışının, ekili alanlara zarar vermediği, ancak kırsal kesimde bazı meralarda zarara yol açtığı bildirildi.

28.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayasofya hazineleri sergilenecek

  Yaz sıcak geçecek

  ŞÜPHELİ VARİL BULUNDU

  120 yıllık lise tarıma öncülük ediyor

  Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, KSÜ rektör adayı

  Ormanlara geyik salındı

  Meteorolojiye olan ilgi her geçen gün artıyor

  Gece pazarında arbede 4 kişi hafif yaralandı

  Bursa’da raylı sistem yatırımları hızlandı

  Anneler hastane bahçesinde sabahlamayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.