11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İki kaza, 4 asker şehit

Mardin’in Dargeçit ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu bir asker şehit oldu, 2’si ağır, 14 asker yaralandı. Tokat’da da bir askerî helikopter düştü. Helikopterde üç personel bulunduğu ve kurtulan olmadığı belirtilirken, helikopterin düştüğü mevkiye çok sayıda ekiple birlikte askerî helikopterler de sevk edildi.

2 kaza: 4 şehit, 14 yaralı

Tokat’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, askeri helikopter merkez ilçe sınırlarındaki Kuzalan Yaylası yakınlarında düştü. Giresun Valiliği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, düşen Jandarma Genel Komutanlığına ait askeri helikopterde 3 personel bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığındaki görevlerinin ardından personelin helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığındaki pistten Ankara’ya dönmek üzere sabah saatlerinde yola çıktığını kaydetti.

KAZADAN KURTULAN OLMADI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, bir saldırının sözkonusu olmadığını belirtti Yılmaz, “Helikopterin düştüğü bölge rakımı yüksek bir bölge. Sisli bir hava hakim bölgede. Olayın çarpma şeklinde meydana gelmiş olabileceği değerlendiriliyor” dedi.

Helikopterin Tokat’tan kalkmadığını ifade eden Yılmaz, ‘’Dışarıdan gelen bir helikopter. Askeri, jandarmaya ait bir helikopter olduğu için personel ile ilgili rakamı tam teyit etmediğim için söyleyemiyorum. Sayı yok ama bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde’’ diye konuştu.

KAZA SİSLİ BÖLGEDE

MEYDANA GELDİ

Merkeze bağlı Gölcük köyü muhtarı Şenel Küçük, helikopterin düşüşünü gördüğünü belirterek, hayvan otlattığı arazide askeri helikopterin Kuzalan Yaylası ile Şehitler köyü arasındaki ormanlık bir araziye düştüğünü söyledi. Küçük, kazanın hemen ardından bölgeden dumanların yükseldiğini, bulunduğu alandan da dumanın görülebildiğini ifade ederek, helikopterin düştüğünü fark edince jandarma ekiplerine bildirdiklerini, 2 askeri helikopterin bölgenin üzerinde uçuş yaptığını anlattı.

ASKERÎ ARAÇ DEVRİLDİ: 1 ŞEHİT, 14

YARALI

Mardın’ın Dargeçit ilçesinde ise askerleri taşıyan 47 M 3051 plakalı Abdurrahim Koçak’ın kullandığı minibüs, Bostanlı köyü yakınlarında devrildi. Kazada Emrah Karaman şehit oldu, 14 asker de yaralandı. Durumu ağır olan Murat Çil ile Zeyni Yılmaz Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi, hafif yaralanan 12 asker de Dargeçit Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

ŞEHİT ER BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

5 aylik asker olan Şehit Jandarma Komando Er Emrah Karama’nın (20) şehit olduğu haberini alan Çorum’un Sungurlu ilçesindeki babası Murat ve annesi Dursuniye Karama ile yakınları yasa boğuldu. Bekar ve 4 kardeşi olduğu öğrenilen Karama’nın Hacettepe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki evine Türk Bayrağı asılırken, yakınları ve ilçe halkı ailenin acısını paylaşmak üzere eve akın etti. Anne Dursuniye Karama, eve bayrak asıldığını görünce, ‘’Ne oldu oğlumun düğünü mü var? Neden bayrak asıyorsunuz?’’ diye ağlayarak, ‘’Artık şehit olmasın, durdurun bu olayları’’ diyerek feryat etti. Daha sonra fenalaşan anne Karama, Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, şehidin cenazesinin uçakla Ankara’ya oradan da kara yoluyla Çorum’un Sungurlu ilçesine getirileceğini ve bugün törenle toprağa verileceğini bildirdi.

11.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Suç duyuruları devam ediyor

  Ortak deklarasyon imzalandı

  Ambargo kalkana kadar durmak yok

  Cindoruk: 657’deki değişiklik iktidar düzenlemesi

  BYEGM, 90. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

  Gül, Güney Kore’ye gidecek

  Abdülhamid’in torunu hastaneye kaldırıldı

  İki kaza, 4 asker şehit

  AB süreci ekonomi açısından çok önemli

  Paşa paşa yatıyoruz

  ‘’Sahte çürük raporu’’ dâvâsı 29 Eyül’de başlıyor

  Çöp konteynerinde lav silâhı bulundu

  Demokrasi olmadan huzur ve refah olmaz

  Öğrenciler okulu asamayacak

  Seviye Belirleme Sınavı’nda iptal yok

  Rotterdam İslâm Üniversitesi Avrupa’da tanınmayı kutladı

  Başörtüsü mücadelesi devam ediyor

  Eğitim Sendikasında eğitim yardımı onaylanmadı

  Kızıltepe’de İHL’nin temeli atıldı

  Mağdur tüketici hakkını aldı

  Devenin gen haritası tamam

  Süs balığı tarlası

  5 bin yıl önce de deri ayakkabı varmış

  iPad kullanıcılarının e-mail adresleri çalındı

  Çin malı saat, yaklaşık 4 milyon dolara satıldı

  Elektromanyetik dalgaları önleyen perde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.