11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

FUTBOL ŞÖLENİ BAŞLIYOR

2010 dünya kupası bugün Güney Afrika'da başlıyor. 11 Temmuz'a kadar sürecek kupanın açılış maçında a grubu'nda Güney Afrika ile Meksika karşılaşacak.

8 grupta 32 takım boy gösterecek

GÜNEY Afrika'nın ev sahipliğinde düzenlenip, 11 Temmuz'da sona erecek olan 19. Dünya Kupası bugün başlıyor. Futbolseverlerin merakla beklediği Dünya Kupası, bugün Güney Afrika-Meksika arasında oynanacak açılış maçıyla start alacak. Bir ay sürecek finallerde, 4'er takımın yer aldığı 8 grupta, toplam 32 takım boy gösterecek. Finallerde A Grubu'nda Güney Afrika, Meksika, Uruguay ve Fransa; B Grubu'nda Arjantin, Nijerya, Güney Kore ve Yunanistan; C Grubu'nda İngiltere, ABD, Cezayir ve Slovenya; D Grubu'nda Almanya, Avustralya, Sırbistan ve Gana; E Grubu'nda Hollanda, Danimarka, Japonya ve Kamerun; F Grubu'nda İtalya, Paraguay, Yeni Zelanda ve Slovakya; G Grubu'nda Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili ve Portekiz; H Grubu'nda ise İspanya, İsviçre, Honduras ve Şili mücadele edecek.

9 şehirde 10 stad evsahipliği yapacak

AÇILIŞ maçı, TSİ 17.00'de Güney Afrika-Meksika arasında yapılacak, günün ikinci maçı ise TSİ 21.30'da Uruguay-Fransa arasında oynanacak. 9 kentten toplam 10 stadın ev sahipliği yapacağı maçlarda, 30 hakem üçlüsü düdük çalacak. Bu hakemlerin 10'unu Avrupa, 5'ini G. Amerika, 5'ini Orta ve Kuzey Amerika, 4'ünü Asya, 4'ünü Afrika, 2'sini de Avustralya kıtasından hakemler oluşturuyor.

Özbek hakeme büyük onur

2010 Dünya Kupası bugün Güney Afrika'da başlıyor. Turnuvanın açılış maçında, A grubunda, evsahibi Güney Afrika, Meksika ile Johannesburg'daki 88 bin 460 kişi kapasiteli Soccer City Stadı'nda TSİ 17.00'de karşılaşacak. Maçı Özbek hakem Ravşan İrmatov yönetecek. Güney Afrika'nın teknik direktörlüğünü Brezilyalı Carlos Alberto Parreira, Meksika'nın teknik direktörlüğünü Javier Aguirre yapıyor. İki takımda da sakat oyuncu bulunmuyor. Parreira'nın sol bekte Masilela'yı mı yoksa Lucas Thwala'yı mı oynatacağına henüz karar vermediği belirtiliyor. Takımda hafif sakatlığı bulunan kaleci Khune'nin sırtındaki ağrıların geçtiği kaydedildi. Aguirre de savunmada sol bekte Salcido ile Ricardo Osorio'dan hangisini oynatacağı konusunda kararsız. Sakatlığı geçen stoper Rafael Marquez de takımla birlikte 2 gün önce antrenmanlara başladı.

MAÇLA İLGİLİ NOTLAR

Güney Afrika-Meksika maçı, kupa tarihinde Afrika'da oynanan ilk maç olacak. Daha önce açılış maçlarını oynayan Afrika takımları sürpriz sonuçlara imza attı. 1990'da Kamerun, Arjantin'i, 2002'de de Senegal, Fransa'yı aynı skorla 1-0 yenmişti. Parreira, kupada 6. kez bir takımın başında yer alıyor. Brezilyalı teknik adam 1982'de Kuveyt'i, 1990'da Birleşik Arap Emirlikleri'ni, 1998'de Suudi Arabistan'ı 1994 ve 2006'da Brezilya'yı çalıştırdı.

F.Bahçeli Lugano oynuyor

TURNUVANIN ikinci maçında A Grubu'nda, Uruguay ile Fransa Cape Town'daki 66 bin 5 kişi kapasiteli Green Point Stadı'nda TSİ 21.30'da karşılaşacak. Maçı, Japon hakem Yuichi Nishimura yönetecek. Uruguay'ın teknik direktörlüğünü Oscar Tabarez, Fransa'nınkini ise Raymond Domenech yapıyor. İki takımda da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Fenerbahçeli Lugano bugünkü maça Uruay kaptanı olarak çıkacak. Domenech'in 3 hazırlık maçında oynattığı forvetler Nicolas Anelka ile Thierry Henry arasında seçim yapacağı ve bu oyunculardan birini oynatması bekleniyor. Sakatlıktan kurtulan stoper William Gallas'ın ilk 11'de yer alacağı sanılıyor. Maçı Fransa kazanırsa, teknik direktör Domenech, Michel Hidalgo'nun 1976-1984 yılları arasında 41 maçla kırdığı galibiyet rekorunu 1 maçla geliştirecek. Uruguay'ın 44 yıldır Fransa karşısında tek bir golü bulunmuyor.

11.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  FUTBOL ŞÖLENİ BAŞLIYOR

  Brezilya 5 defa Dünya Şampiyonu oldu

  Kupada tanıdık isimler

  BEŞİKTAŞ SCHUSTER'E 2 YILLIK İMZA ATTIRDI

  Kaleci Bora Trabzonspor'da

  Kocaeli Rallisi yarın başlıyor

  Maçları 30 hakem üçlüsü yönetecek

  Adidas ürettiği topa gelen eleştirilere şaşırdı

  Misket Pasta kupaya özel tasarım hazırladı

  Afrika leoparı ‘Zakumi’ resmî maskot

  Finaller Teledünya HD'de yayınlanacak

  TRT 1'DE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.