11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Bulutların arasındaki güzellik

TÜRKİYE’NİN ve Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl, dört mevsim yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akınına uğruyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl, Doğu Karadeniz’e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekânlar arasında yer alıyor. Yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşan Uzungöl, özel çevre koruma alanı olarak ilân edilirken, 2. derecede SİT alanı. Trabzon’a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte olan Uzungöl, çevresindeki ladin ağırlıklı karışık orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakıyor. Beldede bulunan Şerah Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evlerin tabiatın güzelliğini tamamladığı Uzungöl’e gitmek isteyen turistler, tamamı asfalt olan yol güzergâhında yeşilin her tonu ve rengârenk orman örtüsü ile Solaklı Vadisi’nden akan derenin yanı sıra çevredeki küçük şelâleleri görme imkânı buluyor. Uzungöl’ü geçen yıl 300 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, Uzungöl’e gelen turistler, beldede otel, pansiyon, bungalov tipi evlerde konaklama imkânına sahip. Bin 437 yatak kapasiteli 52 tesiste konaklayabilen yerli ve yabancı turistler, gölün çevresinde trekking, kuş gözlem ve botanik amaçlı turlar yapma imkânı bulabiliyor.

Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, yaptığı açıklamada, Uzungöl’ün stresten, şehir gürültüsünden ve hava kirliliğinden uzak, insanların eğlenip doğanın tadına varabileceği ender güzelliklerden olduğunu ifade ederek, ‘’Beldemizi ziyaret eden misafirlerimize farklı alternatifler sunmak istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Uzungöl’ün etrafında bulunan dağlarda oluşturulan gözlem noktaları ile gölün birbirinden farklı fotoğrafları çekilebiliyor. Bu da yöre için farklı bir turizm alternatifi olacak’’ dedi.

11.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bulutların arasındaki güzellik

  Plâka tescili için il olmayı bekledi, ama

  Geri kazanım ile geleceği kazanıyorlar

  İzmir’de yıldırım isabet eden kadın öldü

  YAĞIŞ HAFTA SONU ETKİSİNİ YİTİRECEK

  İstanbul-Ankara otoyolunda nakit geçmiyor!

  Ağaç dikene ‘’damat tıraşı’’ bedava

  Kayıp çocukları için, valilik önünde eylem yaptılar

  Şizofreni hastaları için “Aile Uyum Evleri’’

  ‘’Balık ağlarına bereket gelecek''

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.