19 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

HENÜZ YOLUN ÜÇTE BİRİ GERİDE KALDI

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Tibor Varadi, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yolun henüz üçte birini geride bıraktığını söyledi. İzmir’deki AB Bilgi Merkezi’nin bulunduğu Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği “AB-Türkiye İlişkiler ve Reform Süreci’’ konulu konferansta konuşan Varadi, AB katılım süreciyle ilgili Türkiye kamuoyunda zaman zaman yanlış teoriler ortaya atıldığını kaydetti.

ÜYELİK SÜRECİ TAMAMLANACAK, ANCAK...

Bu göreve gelmeden önce Macaristan’ın AB’ye üyelik sürecinde görev aldığını, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin benzerinin Macaristan’da da yaşandığını dile getiren Varadi, şunları söyledi: “Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili karar 1999’da verildi ve bu süreç tamamlanacak. Macaristan süreç tamamlandığında üyeliğe alınmıştı.” Varadi, müzakere sürecinde Türkiye’ye çifte standart uygulandığı iddialarının da doğru olmadığını söyledi.

Yolun daha üçte biri bitti

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Tibor Varadi, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yolun henüz üçte birini geride bıraktığını söyledi.

İzmir’deki AB Bilgi Merkezi’nin bulunduğu Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği ‘’AB-Türkiye İlişkiler ve Reform Süreci’’ konulu konferansta konuşan Varadi, AB katılım süreciyle ilgili Türkiye kamuoyunda zaman zaman yanlış teoriler ortaya atıldığını, katıldığı toplantılarda ısrarlı sorulara maruz kaldığını kaydetti. Bu göreve gelmeden önce Macaristan’ın AB’ye üyelik sürecinde görev aldığını, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin benzerinin Macaristan’da da yaşandığını dile getiren Varadi, şunları söyledi:

‘’Türkiye’de katıldığım toplantılarda en sık karşılaştığım soru kibarca veya öfkeyle ‘Türkiye AB üyesi olacak mı’ sorusu. İkinci soruysa ‘Ne zaman’. Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili karar 1999’da verildi ve bu süreç tamamlanacak. Ancak bir tarih taahhüdünde bulunulmadı. Macaristan da tarih istemişti, ancak verilmemişti. Süreç tamamlandığında üyeliği alınmıştı. Türkiye’nin tarih istemek en temel ve meşru hakkı ancak cevap alamayacaksınız. Türkiye AB’ye üyelik sürecinde şu ana kadar yolun üçte birini geride bıraktı. Üçte ikilik bölüm önümüzde duruyor. Bu mesafe kat edildiğinde tarih kendiliğinden ortaya çıkacak.’’

Varadi, müzakere sürecinde Türkiye’ye çifte standart uygulandığı iddialarının da doğru olmadığını, diğer ülkelerle uygulanan süreçlerle arasında hiçbir farklılık bulunmadığını kaydetti.

19.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Cihaner serbest bırakıldı

  HENÜZ YOLUN ÜÇTE BİRİ GERİDE KALDI

  Eski Bakan Oktay, 14 saat ifade verdi

  “Yumruğa” tahliye

  O kararla, yargı güvenirliğini yitirdi

  15 milyon öğrenci için tatil zili çaldı

  DP’de kongre günü

  Memura promosyon müjdesi

  Alpogan merkeze alındı

  ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

  Türkiye, iltica başvurusunda 12. sırada

  Avrupa’nın en pahalı benzinini tüketiyoruz

  İstanbul, Gazze’yi kardeş şehir ilân etti

  MÜSİAD’dan Yeni Asya’ya ziyaret

  Yasaklı LYS bugün yapılacak

  Ders kitapları okula dönüştü

  İzmirli hanımlardan “gençliğe mesaj”

  Yaz Kur’ân kursları başlıyor

  Çocuk oto koltuğu kampanyalara girdi

  Polis, yaşlıları camiye götürecek

  Alman huzurevinde Regaib Kandili

  101 yıllık kandil geleneği

  Iraklı mültecilerin sorunu çözülemedi

  Bir dram binlerce yardım getirdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.