20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Biz halkın partisiyiz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘’Biz kimseden medet ummayız. Bir Gandhi beklemeyiz, Gandhi’ye ihtiyacımız yok.

Biz halkın partisiyiz, halkın oylarına ihtiyacımız var’’ dedi.

Demokrat Partinin (DP) 7. Olağanüstü Büyük Kongresi çalışmalarına başladı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki kongrede, Divan Başkanlığına, Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik seçildi. Kongrede bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklâl Marşı okundu.

‘’Demokrat Parti millî birliğin çimentosu’’, ‘’Asıl açılımı işsizler bekliyor’’, ‘’Canımıza tak etti’’, ‘’Yandaşlar değil millet egemen olacak’’ gibi pankartların yer aldığı kongre salonuna coşku hakimdi.

Cindoruk, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda düzenlenen DP 7. Olağanüstü Büyük Kongresinde yaptığı konuşmada, bunun teknik bir kongre olduğunu, hukuka saygıları ve bağlılıklarından dolayı bu kongreyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Hakkâri Şemdinli’de düzenlenen terörist saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Cindoruk, bu nedenle siyasî bir konuşma yapmayacağını ifade etti. Türkiye’nin millî ve manevî değerlerine saygılı ve sorumlu bir muhalefet anlayışına sahip bulunduklarını vurgulayan Cindoruk, hükümetin ise ‘’toplumun tüm kesimleriyle kavgalı olduğunu’’ öne sürdü. Demokrat Parti’nin giderek güçlendiğini ifade eden Cindoruk, ‘’Biz kimseden medet ummayız. Bir Gandhi beklemeyiz, Gandhi’ye ihtiyacımız yok. Biz halkın partisiyiz, halkın oylarına ihtiyacımız var’’ diye konuştu.

Partiye aralarında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve eski İstanbul Ticaret Odası Başkanlarından Mehmet Yıldırım ile pek çok akademisyenin de bulunduğu katılımların olduğunu anlatan Cindoruk, yeni partilileri yönetimde değerlendirmeyi planladıklarını kaydetti.

Cindoruk, Demokrat Parti’nin sadece AKP’nin değil CHP’nin de alternatifi olduğunu ifade ederek, ‘’Hiçbir partiyle birleşmeye niyetimiz yok. Birleşen değil birleştiren parti olacağız’’ dedi. İktidarın Türkiye’de sanki her şey 2002 yılından sonra yapılmış gibi bir izlenim uyandırmaya çalıştığını ifade eden Cindoruk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile konuştuğunu ve kendisinin Kasım veya Aralık ayında yapılacak kongreye katılacağını ve konuşma yapacağını bildirdi. Demirel’in “60 yılın hesabını vereceğim, 60 yılın hesabını soracağım” dediğini aktaran Cindoruk, “Sayın Cumhurbaşkanı, rakiplerini öveceği yerde övecek, döveceği yerde dövecek’’ ifadesini kullandı. Parti tüzük değişikliğinin ele alınğı kongrede Genel İdare Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyelikleri için seçimler yapıldı.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Durdurun bu kanı

  PROVOKASYON KAYGISI BÜYÜYOR

  Bu fitneyi bertaraf edecek güçteyiz

  Terör örgütünün işi taşeronluk

  Taşeronlar Türkiye’nin önünü tıkamaya çalışıyor

  Artık gençlerimiz ay yıldızlı tabutla gelmesin

  MHP: Sözün bittiği yerdeyiz

  BDP: Ha bir can, ha 10 can, ne fark eder?

  Operasyondaki askerlerin üzerine yıldırım düştü

  Biz halkın partisiyiz

  Katsayı engeli kaldırılmalı

  Tapuda “yanlış kaydın” sorumluluğu Hazine’nin

  AKP’li Çelik: İsrail özür dilemezse kriz derinleşir

  4/C’lilere döner sermaye talebi

  Polise yeni rütbe

  Millî Emlak’a 4 daire başkanlığı

  15 DHKP/C’li tutuklandı

  Öğrenciler rehber öğretmen bekliyor

  Diyaliz merkezlerine yeni düzenleme

  Düğüncülere ‘hileli çeyrek altın’ tuzağı

  Kronik hastaların yayla turu riskli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.