20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Katsayı engeli kaldırılmalı

EĞİTİM Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, YGS ve LYS’de meslek liselilerin aleyhine uygulanan kat sayı engeli nedeniyle söz konusu okulların öğrenci sayılarının giderek düştüğüne dikkat çekerken, düz liselerin kapasitelerinin de sağlıksız bir şekilde arttığının altını çizdi.

Şeker, “Katsayı engeli kaldırılmalı, meslek liselerinin teşviki için ek puanlar verilerek bu okullar cazip hale getirilmelidir. Bu bağlamda YÖK’ün yaptığı son değişikliğin de yetersiz olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Türkiye’deki sınava dayalı eğitim sisteminin öğrencileri strese soktuğunu söyleyen Şeker, ortaya çıkan sınav stresinin öğrencilere zarar verdiğini ve bu stresten ailelerin de pay aldığını ifade ederek, “Öğrencileri asosyalleştirmeye iten sınav odaklı sistemin bir an önce değiştirilmesi gerekiyor. Yeni müfredat yapılandırmacı anlayış içerisinde en önemli görev öğretmenlere düşüyor” dedi. Bursa-Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi’nin araştırmasına göre örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yaklaşık 20 milyon öğrencinin ve 1 milyona yakın eğitim çalışanının bulunuyor. Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında ise eğitim camiasının sorunlarının da oldukça büyük olduğu kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılı içerisinde 40 bin atama yapılacağına ilişkin açıklamasına da değinen Şeker, yapılacak atamaların önemli ancak yetersiz olduğunu savunarak, “Tespitlerimize göre 149 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu açığın en az yarısı bu dönemde karşılanmalıdır dolayısıyla da en 75 bin öğretmen atanmalıdır” diye konuştu.

YGS öncesi başörtüsü yasağı protesto edildi

TOKAD ve Özgür Eğitim-Sen tarafından YGS öncesi başörtüsü yasağı protesto edildi. Tokat Yer altı Çarşısı üzerinde TOKAD ve Özgür Eğitim-Sen mensupları tarafından düzenlenen eylemde başörtüsü yasağı protesto edildi. Protesto eyleminde YGS’deki başörtüsü yasağı protesto edilirken, sınav görevlilerine tutanak tutmamaları çağrısı yapıldı. Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Örs, ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzda 8 yerde ayrıntılı bir şekilde başörtüsü yasağının nasıl uygulanacağının anlatıldığına dikkat çekerek, sınav görevlilerine vicdanlarının sesini dinlemeleri ve yasağa karşı tavır alarak, öğrencilerin özgürlüklerine sahip çıkmalarını istedi. Hacer Gültaş, Millî Güvenlik Bilgisi dersine, eğitimdeki yozlaşmaya ve kapitalistleşmeye dikkat çekti. Sınav öncesi başörtülü öğrencilerin velilerinin yaşadıklarını anlatan Hacer Gültaş, sınav kılavuzunda başörtüsü yasağına yapılan vurguyu da eleştirdi.

ADAYLAR LGS'DE TER DÖKTÜ

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan üniversite adaylarının katıldığı LYS-1’nin ilk oturumu 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapıldı. Sınava giren öğrenciler salonda ter dökerken aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. Ülke çapında 1882 bina ve 28 bin 509 salonda gerçekleştirildi. Sınavda 86 bin 536 personel görev aldı. Sabah yapılan Matematik ağırlıklı LYS-1’e 601 bin, öğleden sonra yapılan Yabancı Dil Sınavı LYS-5’e ise 31 bin 300 aday katıldı. Adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle sınav merkezlerine akın etti. Saat 10.00’da başlayan sınava giren bazı adaylar çok heyecanlı olduklarını belirtirken, bazıları da sınava iyi hazırlanamamaktan yakındı. Adayların sınav salonuna alınmasıyla ailelerinin de okul önlerindeki bekleyişleri başladı. Bazı velilerin okulların önünde Kuran-ı Kerim okuyup çocuklarının başarısı için dua ettikleri gözlendi.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Durdurun bu kanı

  PROVOKASYON KAYGISI BÜYÜYOR

  Bu fitneyi bertaraf edecek güçteyiz

  Terör örgütünün işi taşeronluk

  Taşeronlar Türkiye’nin önünü tıkamaya çalışıyor

  Artık gençlerimiz ay yıldızlı tabutla gelmesin

  MHP: Sözün bittiği yerdeyiz

  BDP: Ha bir can, ha 10 can, ne fark eder?

  Operasyondaki askerlerin üzerine yıldırım düştü

  Biz halkın partisiyiz

  Katsayı engeli kaldırılmalı

  Tapuda “yanlış kaydın” sorumluluğu Hazine’nin

  AKP’li Çelik: İsrail özür dilemezse kriz derinleşir

  4/C’lilere döner sermaye talebi

  Polise yeni rütbe

  Millî Emlak’a 4 daire başkanlığı

  15 DHKP/C’li tutuklandı

  Öğrenciler rehber öğretmen bekliyor

  Diyaliz merkezlerine yeni düzenleme

  Düğüncülere ‘hileli çeyrek altın’ tuzağı

  Kronik hastaların yayla turu riskli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.