25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kudüs’te İsrail zorbalığı sürüyor

İsrailli yerleşimciler, Doğu Kudüs’ün Silvan mahallesinde eskiden “sinagog” olarak kullanıldığını iddia ettikleri bir binada yaşayan 4 Filistinli aileyi zorla tahliye etmekle tehdit etti.

Kudüs’te zorbalık sürüyor

İSRAİLLİ aşırı sağcı yerleşimciler, Doğu Kudüs’ün Silvan mahallesinde eskiden “sinagog” olarak kullanıldığını iddia ettikleri bir binada yaşayan 4 Filistinli aileyi zorla tahliye etmekle tehdit etti. Yahudi yerleşimciler ile İsrail parlamentosunun (Knesset) sağ kanat milletvekillerinden ve Ulusal Birlik Partisi üyesi Uri Ariel, yaklaşık 40 kişiden oluşan 4 Filistinli aileye, 4 Temmuza kadar binayı boşaltmaları için süre tanıdı. Binaların bu tarihe kadar boşaltılmaması durumunda, özel güvenlik elemanları tutularak Filistinli ailelerin zorla tahliye edileceği öne sürüldü.

Söz konusu sinagogun Silvan’da, 1890’da Yemenli Yahudi toplumu için inşa edilmiş olduğu iddia ediliyor. Doğu Kudüs’te Filistinli ailelerin mülklerini satın almakla tanınan aşırı sağcı Yahudi gruplarından Ateret Cohanim örgütü ise, 1938’deki çatışmalar sırasında İngiliz yönetiminin buradaki Yemenli aileleri bölgeden çıkardığını, dolayısıyla binanın Arapların eline geçtiğini öne sürüyor. Binada son 50 yıldır mülkiyetini elinde bulundurduğunu söyleyen Ebu Nab adlı Filistinli aile oturuyor.

Amerika İsrail ağzıyla konuştu

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın abluka altında tutulan Gazze Şeridi’ne daha fazla gıda malzemesi girişi için garanti verdiğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, çeşitli temaslar için

ABD’de bulunan Barak’ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, İsrail’in ablukası altındaki Gazze’ye gıda girişinin son günlerde ‘’belirgin bir şekilde’’ arttığını, bu artışın sürmesinin beklendiğini söyledi. Crowley, Barak’ın, Gazze’ye geçişteki altyapıyı ticari akışı kaldırabilecek şekilde iyileştirme sözü verdiğini de kaydetti. ABD özel temsilcisi George Mitchell’in gelecek hafta, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 6 Temmuz’daki Washington ziyaretinden önce bölgeye gitmesinin beklendiğini belirten Crowley, Washington’ın, İsrail’in yeni politikasını nasıl uyguladığını yakından izleyeceğini kaydetti. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinden önce düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile Filistinliler arasındaki barış müzakerelerine geri dönmek için son haftalardaki tartışmaları bir kenara bırakma arzusunu dile getirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 6 Temmuz’daki ABD ziyareti öncesinde bu ülkede bulunan Barak, Clinton’ın İsrailliler’le Filistinliler arasındaki diyalogtan yana sarfettiği çabalardan da övgüyle söz etti.

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama: Komutanı neden azlettim?

  ABD: İsrail bizi tongaya düşürdü

  Çin, Doğu Türkistan’da operasyon başlattı

  İngiltere İKT’ye ilk temsilcisini atadı

  Kudüs’te İsrail zorbalığı sürüyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.