25 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş Robinho'yu transfer edebilir mi?

Beşiktaş yönetimi transfer döneminde akıllı ve yerinde transferler yaparak rakiplerinden bir adım önde bulunuyor.

Fenerbahçe, Daum krizi yüzünden transferi ikinci plâna bıraktı ve bugüne kadar sadece Slovak Stoch ile ön anlaşma yapabildi. Buna karşılık Galatasaray'da hiçbir hareketlilik yok. Ama geçen yılki kadroda yer alan Uğur Uçar, Emre Güngör, Caner Erkin, Dos Santos, Hanry Kewell ve Barış Özbek'le yollar sessiz sedasız ayrıldı. Trabzonspor oturmuş kadrosunu bozmamak için fazla transfer yapmak istemiyor. Şenol Güneş'in ısrarı üzerine Diyarbakır'dan Barış Ataş'ı alarak, Fenerbahçeli Semih Şentürk için bekleme dönemine girdi. Şampiyon Bursaspor ise ilk transferini Fenerbahçe'de sözleşmesi sone eren Wederson'la yaptı. Bu futbolcuya bonservis bedeli ödenmediği için makul bir ücrete anlaştı. Arkasından geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'da transferi gündeme gelen Arjantinli orta saha oyuncusu Federico İnsua'yı renklerine bağladı.

Transfer döneminin en hareketli kulübü Beşiktaş oldu. Takımın başına Alman Schuster'i getirerek teknik adam problemini erkenden çözdü. Arkasından aylarca transferi için peşinden koştuğu Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yı ikna etti ve Türkiye'de şimdiye kadar pek görmediğimiz bir şekilde 22 bin taraftarın önünde resmi imza attırdı. Yönetim bununla da yetinmedi. Almanya'nın Stutgart takımında oynayan Roberto Hilbert'i aldı. 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Hilbert öyle boş bir futbolcu değil. 2006 yılında Stuttgart ile sözleşme imzaladı ve son 4 sezonda bu takımın formasını sürekli giydi. 8 defa Alman A Milli Takımında oynadı. Stuttgart forması ile 4 yılda 17 gole imza attı.

Başkan Yıldırım Demirören'in şimdi büyük bir hedefi var. O da Brezilya'nın dünya çapındaki yıldızı Robinho'ya Beşiktaş formasını giydirmek. Ancak bu kolay olacak bir iş değil. Sözleşmesi İngiliz Manchester City'de bulunan 26 yaşındaki futbolcunun bonservisinin 35 milyon Euro olduğu ileri sürülüyor. İngiliz ekibi yıllık ücreti 6.5 milyon Euro'yu bulan Robinho'nun sadece haftalık maaşı 300 bin TL'yi ödemekten kurtulmak için geçen sezon ortasında Brezilya'nın Santos kulübüne kiralamak zorunda kaldı. Başkan Demirören, oldukça el yakan bu transferin gerçekleşmesi için sponsor desteğine ihtiyaç olduğunu biliyor. Desteği bulduğu an, Robinho için düğmeye basacak.

EROL DOYRAN [email protected]

25.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş Robinho'yu transfer edebilir mi?

  Kartal sahaya indi

  Gana'ya attığı gol Mesut Özil'i Almanya'da ‘kahraman’ yaptı

  Kırkpınar güreşleri bugün start alıyor

  Trabzonspor'da Şenol Güneş'e 2 yardımcı

  Millî sporcular Suada'da karne şenliğine katıldı

  Semih Şentürk yalanlaması

  Melih G.Saray'da

  KRALİÇE 33 YIL SONRA WİMBLEDON'A GELDİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.