02 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

SPOR YAPAN GENÇLER BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN UZAK DURUR

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Lisanslı 2.5 milyon sporcumuz var. Bunu 10 milyona çıkarmamız lazım'' dedi. 72. yaşını kutlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Adıyaman'da düzenlediği Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Okulları'nın açılış organizasyonunda görüştüğümüz Bakan Özak, gençlere sporu teşvik etmek için "gençlik ve spor" kanalı kurmak istediklerini belirterek, sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

Türkiye Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip bir ülke. Buna karşılık sporla uğraşan çok az bir gençlik var. Sporu gençlere teşvik için neler yapılıyor?

Ülkemizde 28 yaş altı spor yapma potansiyeli bulunan 40 milyon insan var. Gençlerimize ve sporcularımıza karşı sorumluluklarımız var. Çok şey yapılmış, ancak yapılacak daha çok şey var. Sporu çok seven, ama az spor yapan insan var. Sporu mutlaka teşvik etmemiz gerekir.Bu amaçla bir televizyon kanalı kurmak istiyoruz. Gençlik ve spor kanalı. Burada sporu anlatacağız, tanıtacağız.''

Bakanlığınızın 10 milyon lisanslı sporcu hedefi

vardı. Bu sayıya ulaşıldı mı?

Türkiye'nin uluslararası alanda başarıyı yakalayabilmesi için yetenekli insanların önünün açılması gerekir. Gençlik kompleksleri yapmak lazım. Spor ve eğitim birbirinden ayrı düşünülemez. Bunları birlikte götüreceğiz. Bir taraftan okuyacağız, bir taraftan spor yapacağız. Spor yapınca daha hoşgörülü, daha sağlıklı oluruz. Lisanslı 2.5 milyon sporcumuz var. Bunu 10 milyona çıkarmamız lazım. Henüz bu hedefi yakalayamadık. Bu konuda valiler, belediye başkanlarına büyük işler düşüyor.''

Okullardaki beden eğitimi dersleri gençleri spora teşvik için yeterli düzeyde mi?

Biz sporla eğitimi yan yana yapmak istiyoruz. Şu anki problem şu: ya spor, ya eğitim. Bunun ikisi neden bir arada olmasın. Biz bunu başarırsak şu anda okuyan 20 milyon gencimiz yöresel, ulusal ve uluslararası başarılar getirir. Amerika'da bakıyorsunuz basketbol ve yüzmenin okulu var. Onun için başarılılar. Bunu Türkiye yapacak inşallah. Tabi ki büyük hamle. Bunu önümüzdeki dönemde planlama yapacağız. Türkiye'deki eksik olan spor tesislerini tamamlamaya çalışacağız. Evvela yüzme havuzu olmayan ilimiz olmayacak. Bütün branşlarda bunları yaparsak bütün başarılar da gelir. Daha çok spor yapan gençlik bütün kötülüklerden uzak durur.

Birçok bölgede gençler için bir yüzme havuzu bileyok. Avrupa'da su sporu okullarda ders olarak veriliyor.

Bu konuda çok kararlıyız. Yüzme havuzlarına çok önem veriyoruz. Hatta bunun okullarda dersinin olması lazım. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı'na biz gerekenleri söyledik. Avrupa'da bu böyle zaten. Yüzme bilmeyen sınıfta kalıyor. Türkiye'de bunu her bölgeye yaymak lazım. Biraz büyük bir proje ama bunu yapacağız. Sudan yararlanmamız lazım. Bizim her tarafımız su. Ama su sporlarında başarılı değiliz. Burası güzel bir merkez olabilir. İşte bunun planlamasını yapacağız inşallah."

Adıyaman Atatürk Barajı gençlerin spor

yapabilmesi için çok güzel bir yer. Burası için yeni projeler var mı?

Ben de çok beğendim. Barajın içerisinde yüzme havuzunun olması ayrı bir güzellik olacak. Burası mekan olarak çok şahane bir yer. Dolayısıyla buralara çok büyük yatırımlar yapacağız. Yeter ki güzel projelerle gelinsin. Bizim zaten esas amacımız her ilde her beldede bir yüzme havuzumuzun olmasıdır."

EROL DOYRAN [email protected]

02.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SPOR YAPAN GENÇLER BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN UZAK DURUR

  Fenerbahçe göze hoş gelen futbol oynayacak

  Stoch taraftarı merak ediyor

  Beşiktaş Avusturya'da ilk özel maçını yarın yapacak

  Trabzonsporlular Günü 2 Ağustos'ta kutlanacak

  NBA Yetenek Kampı İstanbul'da bugün başlıyor

  Mesut Özil: Arjantin'i yenebilecek kalitedeyiz

  97. Fransa Bisiklet Turu 188 ülkede yayınlanacak

  Halil Altıntop Frankfurt'la sözleşme imzalaycak

  F.Bahçe Kulübü: Guiza'nın sözleşmesi değiştirilmedi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.