20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Çömlekçiler talep yetersizliğinden dertli

Toprak çömlekleri ve testileriyle adını duyuran Menemen’deki üreticiler, talep yetersizliğinden şikayetçi. Üreticiler, yeni ürünler geliştirerek ayakta kalma mücadelesi veriyor.



MF, 1 trilyon dolarlık kaynak istiyor

Financİal Times gazetesi, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) gelecekteki finansal krizlerin önüne geçebilmek için kredi kaynaklarını 750 milyar dolardan 1 trilyon dolara çıkarmak istediğini duyurdu.



Moody’s İrlanda’nın kredi notunu indirdi

UluslararasI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ‘’Aa1’’ olan İrlanda’nın kredi notunu bir basamak indirerek ‘’Aa2’’’ye çekti.



IMF, Macaristan’la anlaşmayı askıya aldı

IMF ve Avrupa Birliği, Cumartesi günü Macaristan’ın bütçe açığı hedeflerine ulaşmak için daha ciddi önlemler alması gerektiğini belirterek bu ülkeye kredi sağladığı programı askıya aldı.



Avrupa Birliği'nden bir övgü,bir uyarı

Yilin ilk çeyreğinde yüzde 11,7 büyüyen Türk ekonomisini öven AB Komisyonu, Ocak ayından itibaren avroya karşı yüzde 8 değerlenen Türk Lirası’nın, dış pazarlarda Türkiye’nin rekabet gücünü olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.



Et fiyatına çözüm teklifi



Karpuz tarlada kaldı

Çukurova’da ilk hasat döneminde dekarı 2 bin 500 ve 3 bin lira arasında alıcı bulan karpuza son dönemde alıcı çıkmayınca fiyatı 5 kuruşa kadar düştü. Alıcı çıkmaması nedeniyle üreticiler, ürünü hasat etmeyerek tarlada bıraktı.



En düşük memur emeklisi maaşı 898 lira

Memur emeklilerinin yüzde 3,59’luk zam sonrası yeni maaşları da belli oldu.



Türk müteahhitleri dünyayı inşa ediyor

1972 yılından bu yana yurt dışında 155 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitleri, inşaat alanında dünyada Çin’den sonra ikinci sırada geliyor.



Hidroelektrik santralleri altın yıllarını yaşıyor

Türkıye’nın ilk büyük önemli enerji yatırımı olan Keban Hidroelektrik Santrali (HES), üretime geçtiğinden beri 210 milyar kilovatsaat enerji üretti.



Komşu ülkeler için üretim çarkları hızlandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ihracatında, komşu ülkelere yapılan ihracatın payı artmaya devam ediyor.



Sırbistan Türkiye’nin yeni pazarı olacak

Türkıye ile Sırbistan arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması ve imzalanan serbest ticaret anlaşmasının Eylül ayında yürürlüğe girecek olması, bu ülkeye yatırım yapacak iş adamları için büyük avantajları da beraberinde getirecek.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.