20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Ustalar Âlimler Sultanlar’ın çekimlerine başlandı

olmasına katkı sağlayan Osmanlı Padişahları ve onlara kılavuz olmuş usta ve âlimlerin medeniyet kurma ideal ve deneyimlerini gözler önüne serecek olan belgesel film altyapısından senaryosuna, kullandığı teknolojiden dekor ve kostümlerine kadar Türk sinemasında birçok ilke imza atarken Türkiye’de yapılan en görkemli belgesel drama olacak.



SANAL GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ

KAYSERİ’NİN Bünyan ilçesindeki Sultan Han, Gevher Nesibe Şifahanesi, Sarımsaklı Göleti ve İstanbul’un çekim mekânı olarak belirlendiği belgesel filmde şu anda var olmayan birçok tarihî mekânı tekrar canlandırmak için Hamit Keleş’in yönetiminde, sanal gerçeklik teknolojisine baş vuruluyor.



ÖZEL KOSTÜMLER

HAÇLI ve Moğol



‘Saz Üslûbu Koleksiyonu’ Topkapı Sarayı Müze mağazasında

BİLKENT Kültür Girişimi (BKG) ekibi tarafından Prof. Dr. Nurhan Atasoy’ un kaftanlar ile ilgili bilgilerinin ışığında tasarlanan ürünler Topkapı Sarayı’nda yer alan Müze mağazalarında sanat ve alışveriş severler ile buluşuyor. Kültürel varlığı koruma ve yaşatma hedefiyle yola çıkan Bilkent Kültür Girişimi (BKG), Türkiye genelinde açtığı müze mağazalarında nadide koleksiyonları sanatseverlerle buluşturmaya başladı.



Bir makete sığdırılan kent “Amasya”

AMASYA Valiliği tarafından yaptırılan ve şehrin 1914’lü yıllarını yansıtan ‘’Şehri Amasya’’ maketi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. İki yılda tamamlanan makette şehrin hem gündüzünü, hem gecesini tüm dinamikleri ile görmek mümkün.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.