20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YIL SONUNA KADAR ZİYARETE AÇILACAK

BEYAZIT YANGIN KULESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR.


Otoyol piknik yeri oldu

Almanya’nIn en büyük nüfusa sahip eyaleti Kuzey-Ren Vestfalya’da Dortmund-Duisburg otobanının 60 km’lik bölümü trafiğe kapatılarak, otoyol ülkenin tar

Çatıyı ağaca göre inşa etti

Kayserİ’de bir kişinin ağaç sevgisi herkese örnek oldu.


  80 milyon yıllık balık fosili

Kanada’nIn Manitoba eyaletindeki bir kazı alanında 80 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen balık fosili bulundu.


  Konserini, ezana göre belirledi

İstanbul’dakİ bir müzik festivaline katılan İngiliz sanatçı, 1,5 saat süren konserini ezan vaktinden önce bitirerek, İslâm dinine olan saygısını gösterdi.


  Balkan Ekspresi’nin yeni durağı Macaristan

İstanbul Sirkeci Tren Garından yola çıkan dostluk ve barış treni “Balkan Ekspresi”, Macaristan’ın başşehri Budapeşte’ye vardı.


  Afganistan’a eğitim desteği

Savaş ve iç çatışmaların bitmek bilmediği Afganistan’ın eğitim alt yapısı da büyük bir zarar gördü.


  OTOBÜS YÖN LEVHASINA ÇARPTI

Başkentte bir yolcu otobüsünün yön levhalarına çarpması sonucu meydana gelen kazada 39 kişi yaralandı. Yine İzmir-Aydın otobanında kontrolden çıkarak yol kenarındaki kanalete düşen kamyonette ise 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Trafik terörü her yerde

Yurdun çeşitli yerlerinde dün meydana gelen trafik kazalarında ölen ve yaralananlar oldu.


  Doğu’da evlenme yaşı yükseliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitim seviyesinin yükselmesiyle birlikte değişen sosyo-ekonomik yapı sonucu, evlilik yaşının yükseldiği, evlenen çift sayısının azaldığı bildirildi.


  TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN GÖNÜL SEFERBERLİĞİ

Sivil toplum örgütleri olarak, Türkiye'nin her yerinde etnik ve her türlü ayrımcılığı sona erdirmek ve kardeşliği tesis etmek için gönüllü birliktelik seferberliği başlatacaklarını belirten Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, terör sorununun çözümü için din görevlisi, öğretmen ve sağlıkçılardan ''gönül elçisi'' olarak yararlanılmasını istedi.


  ‘DAYANIŞMA BEKLİYORUZ’

Teröre karşı dayanışma bekliyoruz.


  İKİ AYRI SOKAĞA MOLOTOF ATILDI

GAZİANTEP'TE, iki ayrı sokağa molotofkokteyli atıldı.


  POLİS NOKTASINA ROKETLİ SALDIRI

HAKKARİ'NİN Yüksekova ilçesinde polis noktasına, terör örgütü PKK üyeleri tarafından roketli saldırı düzenlendi.


  Eski başkan, bir kişiyi silâhla yaraladı

Artvin’in Şavşat ilçesinde çıkan ‘’yol verme’’ tartışmasında 1 kişi silâhla yaralandı. Alınan bilgiye göre, Dalkırmaz köyü mezarlıklar mevkisinde, Şavşat eski belediye başkanlarından Hasan Yılmaz (61) ile aralarında daha önceden husumet bulunduğu iddia edilen Özbay Bilir (37) arasında, ‘’otomobiline yol verme’’ konusunda tartışma yaşandı.


  El Kaide’ye operasyon

ADANA Emniyet Müdürlüğünce Adana, İstanbul, Antalya ve Çanakkale’de düzenlenen terör örgütü El Kaide’ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 29 kişi adliye sevk edildi.


  Çiçek, Mamak Askerî Cezaevi’ne nakledildi

GENELKURMAY Askerî Savcılığının, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ başlıklı yazıyla ilgili olarak hakkında dâvâ açtığı Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek’in Mamak Askerî Cezaevi’ne nakledildiği bildirildi.


  Yüksek Hakem Kurulu'na yeni üyeler

BAKANLAR Kurulu Yüksek Hakem Kurulu’nun yeni üyelerini seçti.


  Teröristler BOTAŞ boru hattına saldırdı

GİRESUN'UN Bulancak ilçesine bağlı Aydındere beldesi kırsalında PKKlı teröristler BOTAŞ’ın doğalgaz boru hattına patlayıcı ile sabotaj düzenledi.


  Akdağmadeni'nde el bombası bulundu

YOZGAT'IN Akdağmadeni ilçesinde, patlamamış bir el bombası bulundu.


  Sigara yasağına DSÖ’den övgü

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Zsuzsanna Jakab, Türkiye’nin, tütün kontrol tedbirlerini ülke seviyesinde kararlı ve sürekli biçimde uyguladığını belirterek, ‘’Türkiye, çalışmalar neticesinde artık DSÖ Avrupa Bölgesinde halka açık kapalı alanlarını yüzde 100 dumansız hale getirmiş üç seçkin ülkeden biridir’’ dedi.


  Kılavuzda 49 yanlış var

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda yer alan ‘’2009 ÖSYS En Küçük Puan ve Başarı Sıraları’’ bilgilerinde, 49 program için yanlışlık olduğunun belirlendiği belirterek, ‘’Bu yanlış küçük bir unutkanlıktan kaynaklanıyor. Bunu iki sayfalık bir düzeltme halinde hazırladık.’’ dedi.


  Ramazan pidesi fiyatları açıklanıyor

Ramazan pidesi fiyatları açıklanıyor ...


  15 yıl sonra kan dâvâsını bitirdiler

ŞANLIURFA'NIN Siverek ilçesinde 15 yıldır aralarında kan daâvâsı bulunan akrabalar barıştırıldı.


  Ağustos’a kadar havalar sıcak olacak

TÜRKİYE Haziran ayını yağmurlarla geçirdi ancak Temmuz geldiğinde sıcaklık birden yükseldi. Bu hafta Türkiye genelinde havayı serinletecek önmeli bir yağış yok ama bugün Kırklareli, Tekirdağ, Afyon, Kütahya, Uşak, Ankara, Eskişehir çevrelerinde yaz sağanakları bekleniyor.


  Kuş cenneti göl, köylünün geçim kaynağı

VAN'IN Erçek beldesinde 193 kuş türüne ev sahipliği yapan ve bir bölümünün üreme alanı olan Erçek Gölü çevresindeki araziler, aynı zamanda Karagündüz köyü halkının geçim kaynağını oluşturuyor. Van merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Erçek Gölü, aralarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 193 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.


  Her yerde sebze meyve festivali var

HER bölgesi farklı iklim yaşayan ve bu nedenle ‘’meyvesebze cenneti’’ olan Türkiye’de, bamyadan turpa, kavundan karpuza, elmadan armuda, kirazdan muza, fındıktan fıstığa varıncaya kadar hemen her sebze ve meyve için festival düzenleniyor.


  MAHKEME, BALYOZ İDDİANAMESİNİ KABUL ETTİ

‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucu 196 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


  Eroğlu: Önce ‘mülkiyet’

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile sürdürdürdüğü Kıbrıs müzakerelerinde ‘’mülkiyet’’ başlığını görüşürken başka bir konuyu görüşmeyeceğini söyledi. Eroğlu, Kıbrıs konusunda, Hristofsay’ın önerdiği şekilde bir uluslararası konferansı kabul etmelerinin söz konusu olmadığını da açıkladı.


  KKTC Elçiliği’ne Türkmen atandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Ömer Kaya Türkmen atandı.


  KKTC’ye uygulanan ambargolar kalksın

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ‘’KKTC’ye yönelik ambargoların kaldırılmasının zamanı gelmiştir’’ dedi.


  Erdoğan: Eroğlu’nun çabalarını destekliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana vatan ve garantör ülke olarak Türkiye’nin, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme kavuşulması yolunda BM Genel Sekreterinin iyi niyet misyonu çerçevesinde devam eden müzakere sürecini ve bu çerçevede KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapıcı çabalarını desteklediğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı sebebiyle KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’na gönderdiği mesajda şunları kaydetti:”Ana vatan ve garantör ülke olarak, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme kavuşturulması yolunda BM Genel Sekreterinin iyi niyet misyonu çerçevesinde devam eden müzakere sürecini ve bu çerçevede göstermekte olduğunuz yapıcı çabaları destekliyor, BM kapsamlı çözüm sürecinin 2010 yılı sonuna kadar sonuçlanması gereği görüşünü paylaşıyoruz. Öte yandan Kıbrıs Türküne dayatılan haksız kısıtlamalara bir son verilmesi, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru haline getirilmemesi hakkaniyetin gereğidir.


  ‘’BARIŞ, DÜNYANIN VE RUM TARAFININ TUTUMUNA BAĞL

KKTC’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 36. yıldönümü kutlamaları, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Bayrak Televizyonundan saat 12.00’de yaptığı açış konuşmasıyla ve 21 pare top atışıyla başladı.


  Gazze ablukası korkunç bir hata

Avrupa Birliği Komisyonunun İngiliz üyesi Chris Patten, AB’nin Ortadoğu’da daha aktif bir rol alması gerektiğini belirterek, “İsrail’in Gazze’ye yönelik politikası korkunç bir hata, edepsizlik, kanun dışı ve faydasız bir davranıştır” şeklinde konuştu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.