20 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

FİLEDE ‘2. İSRAİL KRİZİ’ KAPIDA

TÜRKİYE ile İsrail arasındaki siyasi kriz yerini spora bıraktı.

İki ülke arasındaki Davos'ta "One minute", büyükelçinin oturtulduğu alçak sandalye, tatbikatların iptal edilmesi, iki ülke mallarının karşılıklı boykotu ve son olarak Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinin İsail askerleri tarafından basılarak 9 yardım gönüllüsünün öldürülmesinden sonra ortaya çıkan gerginlik spora da sıçradı. Voleybolda, Bayanlar Avrupa Ligi'nde önce aynı grupta yer alan iki ülke takımlarını birbiri ile karşılaştırmayan Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) İsrail takımının finale yükselmesi ile birlikte ne yapacağını şaşırmış durumda. Bayanlar Avrupa Ligi finallerinin bu hafta sonu Ankara'da yapılacak olması CEV'i zor duruma sokmuş görünüyor.

İsrail bayan voleybol takımının Türkiye'ye gelip gelmeyeceği şimdiden merak konusu. İsrail'li yetkililer Türkiye'den güvenlik garantisi isterken, Voleybol Federasyonu ile Ankara Emniyeti arasındaki soğuk rüzgar nedeni ile bu sorunun nasıl çözüme kavuşacağı da büyük bir merakla bekleniyor. Daha önceki maçlarda emniyet ile federasyon yetkilileri salonun güvenliği ile ilgili fikir ayrılığı yaşadığından güvenlik konusunda ciddi bir sorun ortaya çıkıyor.

Bayan Voleybol Milli Takımı'nın da katılacağı Avrupa Ligi finallerini en iyi şekilde organize edeceklerini dile getiren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Biz bu organizasyonun altından da en iyi şekilde kalkacağız. İsrail'in finallere katılacağı yeni belli oldu. Emniyet yetkilileriyle gerekli tedbirleri alacağız. İsrail'i de diğer ülkeler gibi ağırlayarak, göndereceğiz." diye konuştu. Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise CEV'den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, "Şimdilik organizasyon normal seyrinde devam ediyor. Spor ayrı, diplomasi ayrı. Bizim işimiz olayın sportif yönü. Sporu siyasetin dışında tutmak zorundayız. Konuk ülke takımlarını ne şekilde ağırlıyorsak İsrail'i de aynı şekilde ağırlayacağız." dedi.

20.07.2010


 

Ahmet Cömert'te gergin toplantı

İSTANBUL'DA bugün başlayacak Uluslarası Ahmet Cömert Yıldızlar Boks Turnuva'sının basın toplantısı gergin geçti. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gençlik Spor İli Müdürü Tamer Taşpınar ile federasyon yetkilerinin katıldığı basın toplantısını Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert ile kızı Nilgün Cömert de basın mensuplarının bulunduğu bölümden takip etti. Toplantıda Gözgeç ile Atilla Cömert sert bir şekilde tartıştı. Başkan Gözgeç yaptığı konuşmada, kısıtlı imkanlarına rağmen Ahmet Cömert Turnuvası'nı düzenlediklerini belirterek, ''Sırf Ahmet Cömert'in adını yaşatmak için bu turnuvayı yapıyoruz. Turnuvanın zamanlama açısından Türk boksuna, Türk sporuna hiçbir katkısı yok. Ama rahmetlinin adını yaşatmak için kısıtlı imkanlarımıza rağmen, turnuvaya gücümüzün yettiği kadar devam ettireceğiz'' diye konuştu.

5 KAT FAZLA PARA İSTENDİ

Başkan Gözgeç'in konuşmasından sonra söz alan Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert, federasyonun Ahmet Cömert'in ismini yaşatmak istediğine inanmadığını dile getirerek, ''Maddi konuda eski başkan Caner Doğaneli ile anlaştık. Ancak daha sonra bana konuştuğumuz rakamın 5 katı istendiği iletildi. Caner Doğaneli eğer 350 bin lira vermezsem, bu turnuvanın federasyon tarafından değiştirileceğini söyledi. Bunu yönetim adına söylediğini ifade etti. Bunu ödemeyeceğimi söyledim. Ertesi gün de turnuvanın yıldızlar kategorisinde yapılacağına dair faks aldım. Ben zaten her yıl 250 bin liralık bir ödeme yapıyorum'' diye konuştu.

GAZETECİLER BARIŞTIRDI

Basın mensuplarının sorularıyla devam edilen toplantıda başkan Eyüp Gözgeç, Ahmet Cömert Turnuvası'nı daha elit bir şekilde yapmak istediklerini belirterek, ''Bu konuda biz masrafların yarısını karşılaşamaya hazırız. Diğer yarısı da aile karşılasın ve turnuvayı daha iyi bir şekilde yapalım. Gerçekten bütçemiz yetmiyor'' şeklinde konuşunca, Atilla Cömert de bu teklife olumlu baktıklarını söyledi. Daha sonra deneyimli gazeteci Hayati Telgeren, Eyüp Gözgeç ile Atilla Cömert'i bir araya getirerek, gerginliğe son verdi. Gözgeç ve Atilla Cömert, toplu fotoğrafta yan yana durarak, basın mensuplarına poz verdi. Bu yıl yıldızlar kategorisinde gerçekleştirilecek Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda 12 ülkeden yaklaşık 180 sporcu katılacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 25 Temmuz tarihine dek sürecek organizasyonda, Türkiye 27 sporcu ile mücadele edecek.

EROL DOYRAN

[email protected]

20.07.2010


 

Avrupa'da ilk altın madalyalı yüzücümüz Ediz ilgi bekliyor

FİNLANDİYA'NIN başkenti Helsinki'de yapılan 2010 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 800 metre serbestte altın madalya kazanan milli yüzücü Ediz Yıldırımer ilgi bekliyor.

Yıldırımer, 800 metre serbestte kazandığı altın madalyanın kendisi için de Türk yüzücüler için de büyük önem arzettiğini belirterek, ''Türk spor tarihinde bir ilke imza attığımı biliyorum. Benim için güzel bir şampiyona oldu. Şampiyonanın ikinci gününde Ukraynalı Sergiy Frolov'a 1500 metre serbestte geçilerek bronz madalya almama rağmen iyi bir yarış çıkardım. Üçüncü gün yapılan 800 metre serbestte bu kez Frolov'a 1 saniye fark atarak 08:03,17'lik derecesiyle birinci oldu.'' dedi.

800 metre serbestte altın madalya kazanan ilk Türk yüzücü olarak spor tarihine de geçen şampiyon, Cihan'a özel yaptığı açıklamalarda beklentilerini anlattı. Yıldırımer, 2008'de Çin'de yapılan Pekin Olimpiyatları'na 15 yaşında katılan en küçük sporcu olduğunu hatırlatarak, "Ancak döndüğümde Türkiye'de beklediğim manevi desteği ve ilgiyi bulamadım. Şimdi burada altın madalya kazandım ve bana ne kadar değer vereceklerini merak ederek Türkiye'ye dönüyorum." dedi. Yıldırımer, 2008 Çin Olimpiyatları sonrası kendisine Amerika'dan gelen teklifi değerlendirerek bu ülkeye gitti. Şu anda okul ve spor yaşantısını Amerika'da sürdürüyor ancak milli takım için yüzmeye devam ediyor. Yıldırımer, Amerika'ya yerleştikten sonra kendisine olan ilginin de arttığını belirterek şöyle konuştu; "Şu anda beklediğim ilgi gösteriliyor ancak ileride aynı desteği bulamazsam Amerika milli takımında oynayabilirim" 1993 doğumlu sporcu, öğrenimini ve spor hayatını Amerika'nın Teksas eyalatinde sürdürüyor. 49 Türkiye rekoruna sahip sporcu, 2008 Çin Olimpiyatlarına 15 yaşında katılan en küçük sporcu ünvanına sahip.

20.07.2010


 

Doğan: Kocaman F.Bahçe'de başarılı olacak

KONYASPOR Teknik Direktörü Ziya Doğan, Türk teknik adamların Türkiye'de çalışan yabancı hocalardan daha başarılı olduğunu söyledi.

Alman Teknik Direktör Christoph Daum'un yerine getirilen Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Aykut Kocaman'a da destek veren Ziya Doğan, Kocaman'ın başarılı olacağına inandığını ifade etti. Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarını Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde sürdürüyor. Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kampta Cihan muhabirine açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Türk teknik adamlarının başarılarına dikkat çeken Doğan, "Türkler, yabancı teknik direktörlerden daha başarılı. Türkiye kültürü içerisinde yabancılardan çok daha farklıyız, çok daha becerikliyiz. Bunu çok iddialı konuşuyorum, ama bir Alman'ın bir Hollandalının, bir Fransız'ın ülkesine gitsek belki biz onlar kadar olaya hakim olmayabiliriz. O kültür arasında sıkışabiliriz, ama aynısını onlar burada yaşıyor. Burada Türkiye'deki şartlarda Türk antrenörleri çok daha faydalı diye düşünüyorum." dedi.

20.07.2010


 

Bursa Stadında tel örgüler kalkıyor

ŞAMPİYON Bursaspor'un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Zemini aşağı indirip 5 bin 800 kişilik koltuk kazanılan stadyumda, bayan tuvaletleri, kapılar, soyunma odaları, otopark gibi birçok sorun giderildi. Baştan aşağıya yenilenen stadyumda çim serme işlemi de bitti. Süper Lig maçları ve Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmek için gece gündüz çalışılan stadyumda şimdi ise tel örgülerin kaldırılıp kaldırılmaması tartışılıyor. Tellerin kaldırılmasına sıcak bakan yöneticiler, bu konuyu taraftar liderleri ile görüşüyor. Taraftarlar ise, tel örgülerin kaldırılmasını istiyor. Bursaspor 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, tel örgüsüz bir stadyumun Bursaspor'a çok yakışacağını kaydetti.

20.07.2010


 

F.Bahçeli futbolcular söz verdi

FENERBAHÇE Belçika'nın Genk kentindeki hazırlık çalışmalarını sürdürürken, Emre Belezoğlu, bağırsak enfeksiyonu nedeni ile tedavi için İstanbul'a gönderilecek.

Sol üst adalesinde zorlama olan ve uzun süredir geçmeyen bağırsak enfeksiyonu nedeni ile dün sabahki idmana katılmayan Emre'nin, tedavi için İstanbul'a gönderileceği belirtildi. Bir an önce tedavisinin yapılması için İstanbul'a gönderilecek olan Emre'nin, İstanbul'da geniş kapsamlı bir tedaviden geçerek, bağırsak enfeksiyonunun nedeninin araştırılacağı kaydedildi. Sabah idmanına ısınma hareketleri ile başlayan Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra pas çalışması ve çift kale maç yaptı. Antrenmandan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Selçuk Şahin, FC Köln'e karşı aldıkları yenilgiden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, yorgunluğun bunda etken olduğunu söyledi. Selçuk, ''Hiçbir şey mazeret olamaz. Aramızda konuştuk. Bundan sonra böyle bir şey olmayacağına söz veriyoruz. Galatasaray maçı hazırlık maçı olsa da yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' dedi.

20.07.2010


 

Sabri: F.Bahçe maçına hazırız

GALATASARAY'IN milli futbolcusu Sabri Sarıalioğlu, 21 Temmuzda Almanya'nın Mönchengladbach kentinde Fenerbahçe ile oynayacakları maçta iyi olan tarafın kazanmasını istediği söyledi.

Sabri yaptığı açıklamada, her zaman her maça hazır olduklarını belirterek, ''Fenerbahçe ile Galatasaray olarak ezelden beri rekabet halindeyiz, ancak ebedi dostluğumuz var. Ciddi bir hazırlık maçı. Biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi. Sarı kırmızılı futbolcu, Hollanda kampını gayet iyi geçtiğini de belirterek, ''Gençlerin takıma uyumu gayet güzel. İyi çalışıyorlar. Çok saygılılar. Galatasaraya büyük katkıları olacağına inanıyorum. Galatasaray bir futbol fabrikası gibi'' diye konuştu. Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın kendisine görev verdiği her yerde oynayacağını ifade eden Sabri, ''Keita gittikten sonra sağ açık boşaldı. Ben nerede faydalı olacaksam orada oynamaya hazırım'' dedi. Pas Hamedan maçının güzel bir karşılaşma olduğunu ifade eden Sabri, zaman zaman sert oynanmasının, futbolda normal olduğunu söyledi.

20.07.2010


 

F.Bahçe'nin Brandao pazarlığı

FRANSIZ basını, Fenerbahçe'nin, Fransa'nın Marsilya takımının Brezilyalı forveti Brandao ile yakından ilgilendiğini ileri sürdü.

''Aujourd'hui en France'' gazetesi, Fenerbahçeli yöneticilerin, Marsilya yöneticileriyle transferi sona erdirmek için pazarlık halinde olduğunu iddia etti. 2009'da Shakhtar Donetsk'ten Marsilya'ya transfer olan 30 yaşındaki Brandao, bu takımda 46 maçta 15 gol attı.

20.07.2010


 

Kewell 1 yıl daha G.Saray'da

GALATASARAY, sözleşmesi sona eren Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell ile devam etmeye karar verdi.

Sarı-kırmızılı kulüp, sportmen kişiliğiyle örnek gösterilen ve özellikle taraftarının büyük sevgi beslediği Avustralyalı futbolcunun sözleşmesini, 1 yıl uzattı.

20.07.2010


 

Real'den Mesut için 15 milyon avro

İSPANYOL spor gazeteleri, Real Madrid'in, Werder Bremen'in Türk kökenli Alman futbolcusu Mesut Özil'i transfer etmek için çalışmalara başladığını ileri sürdü.

İspanyol basını, Özil'in de Madrid'e gelerek Ronaldo, Kaka, Higuain, Casillas gibi yıldız oyuncularla aynı takımda oynamayı arzuladığını iddia etti. Özil'in Werder Bremen ile sadece 1 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatan Marca gazetesi, Real Madrid'in çok büyük paralar ödemeyi düşünmediğini, o yüzden 15 milyon Avroluk bir teklif götüreceğini, ancak Alman kulübünün 20 milyon Avro'dan aşağıya inmek istemediğini kaydetti.

20.07.2010


 

Henry Arsenal'i bir türlü unutamıyor

BARCELONA'DAN ABD'nin New York Red Bulls takımına transfer olan Fransız oyuncu Thierry Henry, bir gün malzemeci olarak da olsa eski takımı Arsenal'e dönmeyi istediğini söyledi.

Henry, İngiltere'nin Sun gazetesine yaptığı açıklamada, ''Futbolu bırakınca ne yaparım bilmiyorum, ancak Arsenal'e geri dönmeyi isterim'' dedi. Henry, ''Ne olursa olsun Arsenal'a geri dönmek istiyorum. Malzemeci olarak da olsa o kulüpte tekrar görev almak isterim. Arsenal'i çok seviyorum'' diye konuştu.

20.07.2010


 

Kocaeli'de Gökhan Arıcı başpehlivan oldu

KOCAELİ'NİN Kartepe ilçesinde ünlü pehlivan Hergeleci İbrahim anısına bu yıl 7'ncisi düzenlenen yağlı güreşlerde, Gökhan Arıcı başpehlivan oldu.

Sarımeşe Mahallesi Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda yapılan güreşlerde, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste küçük boy, tozkoparan, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 kategorilerinde 317 güreşçi mücadele etti. Baş kategorisinde finalde Şaban Yılmaz'ı yenen Karamürsel Levent Erdoğan Güreş Kulübü'nden Gökhan Arıcı, başpehlivan unvanını elde etti.

20.07.2010


 

Beşiktaş Ersan'ı borsaya bildirdi

BEŞİKTAŞ Yönetim Kurulu, İMKB'ye Adanasporlu futbolcu Ersan Adem Gülüm'ün tranhsferi için görüşmelere başladığını bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Adanasporlu futbolcu Ersan Adem Gülüm'ün transferi için görüşmelere başlandığı duyuruldu. Şirketten yapılan açıklama şöyle: "Adanaspor oyuncusu Ersan Adem Gülüm'ün transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

20.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.