21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İslâma karşı âdil olalım

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’da göçmenler için yeni bir “hoşgeldin kültürünün” oluşturulması gerektiğini ve İslâmiyetle ilgili tartışmaların “gerçek ve âdil bir şekilde” yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Maiziere, Almanya’nın Hıristiyan bir ülke olduğunu, ancak ülkede yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslümandan dolayı İslâmiyetin de toplumun bir parçası haline geldiğini belirterek, “İslâmiyetle ilgili tartışmalar önyargılı ya da gözboyayıcı bir şekilde değil, gerçekçi ve âdil bir şekilde yapılmalı” ifadelerini kullandı.

İslâma karşı ADİL OLALIM

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’da göçmenler için yeni bir “hoşgeldin kültürünün” oluşturulması gerektiğini ve İslâmiyet ile ilgili tartışmaların “gerçek ve adil bir şekilde” yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Maiziere, “Neue Osnabrücker Zeitung” gazetesi için yazdığı bir makalede, Almanya’nın Hristiyan bir ülke olduğunu ancak ülkede yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman’dan dolayı İslâmiyet’in de toplumun bir parçası haline geldiğini belirterek, “İslâmiyet ile ilgili tartışmalar önyargılı ya da gözboyayıcı bir şekilde değil, gerçekçi ve adil bir şekilde yapılmalı” ifadesine yer verdi.

HER KESİM ÇABA HARCAMALI

Almanya’ya gelen göçmenler için yeni bir “hoşgeldin kültürünün” oluşturulması gerektiğini savunan Maiziere, göçmenlerin Alman toplumuna uyumunun sadece devlet tarafından sağlanamayacağını, bunun için komşuların, derneklerin, işverenlerin, velilerin, öğretmenlerin, kiliselerin, partilerin, ev sahiplerinin, kiracıların, sanatçıların ve basının da çaba harcaması gerektiğini ifade etti. Göçmenlerden de Almanya’yı yeni bir yurt olarak görmelerini ve kabul etmelerini isteyen Maiziere, siyasî alanda göçmenlerin uyumu konusunda pekçok şeyin yapıldığını ancak halen yapılacak çok iş bulunduğunu, uyumun uzun zaman gerektirdiğini kaydetti.

21.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâma karşı âdil olalım

  Ayin, artan hoşgörünün işareti

  Askerî konvoya saldırıdan sonra Orta Asya alarmda

  Fransa, güvenlik tedbirlerini arttırdı

  Pakistan için acele edilmeli

  Taliban’ın kalesi ABD’lilere devredildi

  Olmert neden başarısız oldu?

  Yaptırımlar İran’ı etkilemez

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.