22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bakanlık, et fiyatları konusunda sınıfta kaldı

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğince yapılan açıklamada, hayvan ithalatından sonra et ithalatının da serbest bırakıldığı belirtilerek, ‘’Öyle ya da böyle Tarım Bakanlığının et fiyatları konusunda sınıfta kaldığı ortadadır’’ denildi.

Birlikten yapılan açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının milyonlarca lira harcanarak oluşturulan hayvan kayıt sistemine sahip olmasına rağmen, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in talimatıyla tek tek hayvan sayımına çıkılıyor olmasının, Bakanlıkça hayvan hareketlerinin takip edilemediğinin göstergesi olduğu öne sürüldü. Diğer taraftan ülkeye son birkaç yıla kadar komşu ülkelerden kaçak hayvan girdiği, bu ülkelerde hayvan fiyatlarının artması ile Türkiye’ye kaçak hayvan girişinin durduğu, bu sebeple et fiyatlarının arttığı iddia edilen açıklamada şöyle denildi: ‘’Öyle ya da böyle Tarım Bakanlığının et fiyatları konusunda sınıfta kaldığı ortadadır. Şayet et fiyatındaki dengeyi geçmişteki kaçak hayvan girişi sağlıyorsa sormak gerekir, Türk çiftçisi canla başla yaşamını idame ettirmek için hayvancılıkla uğraşırken, kimler kaçak hayvan girişiyle haksız rant elde etti, ya da sayın Bakan’ın deyimiyle canlı hayvan sayımız yeterli ise bu spekülatörler kimler ki onlara engel olunamadı. Neden işi et ithalatına kadar vardırdık. Hiç düşünmek bile istemiyoruz, ama şu sıralar İstanbul’da bir ‘Halk Et’ lâfı gündeme getirilmektedir. Acaba yine birileri yeterli ucuz stoku yaptıktan sonra et ithalatından vaz mı geçilecek? ‘’

Ülkenin bir çok bölgesinden alınan haberlerde ciddî bir şap hastalığı salgını olduğundan ve virüsün tip değiştirdiğinden bahsedildiği, şapla yapılan dönemsel mücadele kampanyalarında eski tip şap aşılarının kullanıldığı belirtilen açıklamada, Bakanlık olarak ne gibi tedbirler alındığı konusunda bir açıklama beklenildiği kaydedildi.

22.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Dünyanın gözü Konya Ovası'nda

  Anız yangınları verimi düşürüyor

  Bakanlık, et fiyatları konusunda sınıfta kaldı

  Soğan, gelecek yıl da cep yakacak

  Kalkınma hedefleri için 300 milyar dolar gerek

  Fiat Markasına yeni CEO

  Halka arz seferberliği

  Yenilenebilir enerji yatırımcıyı çekecek

  Çeltik hasadı erken başladı

  Havalar serinledi, kömürcüler sevindi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.