29 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Hizmetin neticesi bilinmez


A+ | A-

Umuma ve topluma konuşmalarda kelimelerin hangi kalb ve akılda yer yaptığını idrak edemeyiz. Karambolden gelen alkışlar da aldatabilir. Rüzgârlı havalarda toprağa atılan tohumlar gibi. Tarla büyük, tohum küçük. Kaldığı ve yerleştiği menfezi, yeşerdikten sonra idrak ediyor ve görüyoruz. Hâsseten rızâ-i Bârî’nin gaye-i hedef alındığı müstesna hizmetlerde harika meyveler zaman seylinde alınmış ve alınmaktadır.

Aslında 87. yılını idrak ettiğimiz bu Cumhuriyet haftasında “Cumhuriyetin içi, dışı ve müsbet hareket” başlıklı makale yazacaktım; fakat hem Vanlı olduğum, hem de Van’da unutulmaz ve hâlen devam eden hizmetlerin neşv-ü nemâsında kaldığım ve geçtiğimiz haftalarda deruhte edilen “Bediüzzaman Resim Sergisi”nde husule gelen gelişmelerden kendimi kurtaramadığımdan bu makaleyi yazıyorum. Bu makale de aslında cumhuriyetin gerçek mânâdaki temel direkleri mesabesindedir.

Çünkü Cumhuriyet resimden ibaret değil, toplumun kendine mâl ettiği bu cumhurî sistem ancak cumhurla, yani milletin benimsemesi ile kaim ve daimdir. Bu da ancak yetişecek münevver gençlerin istikbale hâkim olması ile mümkün olacaktır. Bu itibarla 73 milyonda her hisse sahibi gibi hissedarlığımızın manevî mesuliyetini bilerek ve onun idrakı içinde hareket edilecektir. Harekette de bereket olacaktır. Düşünelim, Türkiye’de bu eğitim ve öğretim yılında 70 bin küsur ilköğretim, lise ve dengi okullarda 15 milyon, üniversitelerimizde ise 3,5 milyon civarında gencimiz okumaktadır. Birkaç yıl sonra Türkiye’nin mukadderâtı, cumhuriyet bu çocuklarımızın elinde olacaktır.

2008-2009 yılının eğitim-öğretim yılının son aylarında, Van “Münci İnci Bilişim Anadolu Lisesi”nde ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ise vefakâr kardeşim Ramazan Çelik, Millî Eğitim Müdürümüz A. İ. Sayılır ve eğitimci İsmail Öngel Beylerin gayretleriyle “Vali Haydar Bey, Anadolu Öğretmen ve Abdurrahman Gazi” liselerindeki konferans salonlarında liseli kardeşlerimize, TBMM’nin 7.11.1996 tarihinde çıkardığı 4207 sayılı yasa ve yine TBMM tarafından 2008 yılı itibarıyla bu kanuna yeni ilâveler yapılarak AB standartlarına göre 5727 sayılı yasaların ve âyet ve hadislerin ışığında gençlere o tarihlerde muhatap olmuştuk. Neticesi kalplerin ve akılların sahibine aittir.

Bundan birkaç ay önce Ankara’da Kızılay-Maltepe güzergâhında bürokrat kardeşlerimiz ile yürürken, koltuk değnekleriyle yürüyen bir liseli kız babasına bizi göstererek gülümsüyordu. Yanlarına yaklaştık, sorduk, konuştuk. ”Hocam, sizi Van’daki sigara ile ilgili verdiğiniz konferanstan tanıyorum, babama gösterdim. Düştüm, kalça kemiğim 3 yerden kırıldı, onun için Ankara’dayız, sizi unutmuyoruz, vs.” dedi. Fedakâr kardeşlerim onlara telefonlarını verdiler, araştırdılar, yardım ettiler. Şifa bulup Van’a dönmüşler.

İki hafta önceki “Bediüzzaman Resim Sergisi”ne, aynı okullarda bizleri dinleyen genç arkadaşlarını da alarak gelmiş ve bizim konferansın içinde yeni suâller sordular. Onlara Risâle-i Nur şemsiyesi altında irticâlen nakillerle cevaplar verdim. Sohbetimizde kendisinin ve 25 arkadaşının o konferanslardan sonra sigarayı bıraktıklarını, Bediüzzaman Hazretlerini “Hilâl-i Ahdar” kurucu üyesi olduğundan dolayı sevdiklerini, onun için bu sergiye geldiklerini ve bizi bulduklarını söylediler ve dinlediler.

Nereden nerelere geliniyor? Bunun için, hizmetin küçüğü büyüğü olmaz, hizmet hizmettir...

Lillâhilhamd bu minvâl üzere, uzun yıllar buğday ve arpa tohumunu ve günde 2170 defa sıçrayan mübarek serçe kuşunu geçmeye çalışıyoruz. Fakat şevke ve inşiraha muhtaç bizler, söylenen sözlerden hissedar gençleri gördükçe, tekrar yeni bir azim ve şevk ile yolumuza, kervanımıza, söz ve sergilerimize, ders ve sohbetlerimize, konferans ve seminerlerimize devam etmekteyiz. Bu mânâdaki şahsiyetlerin verimli çalışmaları ve gençlerin münevver hâle gelmesi ile hizmet beka bulacak ve meyvedar olacak. Türkiye’miz ve âlem-i İslâm meşrû zeminlerde fikr-i hürriyet içinde, asr-ı hâzırda bir nevî Asr-ı Saadet’in gölgesini bulacaktır ümid ve inancındayım.

29.10.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.10.2010) - Van’da yeni bir açılım

  (15.10.2010) - Mesajları neydi?

  (08.10.2010) - “Onlara ‘ölü’ demeyiniz”

  (01.10.2010) - “Kavl-i leyyin”in neresindeyiz?

  (24.09.2010) - Aç canavara muhabbet

  (17.09.2010) - Zindebad Pakistan

  (10.09.2010) - Sincan’da Kadir Gecesi

  (03.09.2010) - Nevşehir ve cezaevi

  (27.08.2010) - Ereğli ve Kur’ân

  (20.08.2010) - Saygı ve saygısızlık


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.