09 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sıra Diğerlerinde

Hakkari Çukurca'da 6 askerin şehit düşmesine yol açan mayınları döşediğini söyleyen Tuğg. Zeki Es'in tutuklanmasının ardından gözler, olaydan sonra “Hiç önemli değil” diyen dönemin Hakkâri Tümen Komutanı Tümg. Gürbüz Kaya'ya çevrilirken, Emekli Askerî Hakim Faik Tarımcıoğlu, olayın tek bir komutanla halledilecek birşey olmadığını söyledi.

Hakkari Çukurca'da 6 askerin şehit düşmesine yol açan mayınları döşediğini söyleyen Tuğg. Zeki Es'in tutuklanmasının ardından gözler, olaydan sonra “Hiç önemli değil” diyen dönemin Hakkâri Tümen Komutanı Tümg. Gürbüz Kaya'ya çevrilirken, Emekli Askerî Hakim Faik Tarımcıoğlu, olayın tek bir komutanla halledilecek birşey olmadığını söyledi. DİĞERLERİ DE SORUŞTURULMALI Tarımcıoğlu, "İlk defa olarak Genelkurmay Başkanlığı bir soruşturma açtı. Büyük bir ihtimalle, önceki komuta kademesinin biraz yavaş davranmasından dolayı sonuç alınamadı. Yeni komuta kademesiyle birlikte prosedür tamamlandı, savcılığa verildi. Hukukî süreç başladı. Diğerleri hakkında da soruşturma devam edecek ve ‘Önemli değil’ cümlesi de mutlaka değerlendirilecektir” diye konuştu. PKK’NIN DENİLMİŞTİ Tuğgeneral Zeki Es Hakkâri Çukurca’da 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı yaparken 27 Mayıs 2009 tarihinde Çukurca Hantepe Kırsalı’nda meydana glene mayın patlamasında 6 asker şehit olmuştu. Hakkarİ Çukurca’da 6 askerin şehit düşmesine sebep olan mayınları döşemekle suçlanan Tuğreneral Zeki Es’in tutuklanmasının ardından gözler, olaydan sonra “hiç önemli değil” diyen dönemin Hakkâri Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’ya çevrildi. Genelkurmay tarafından yapılan ilk açıklamada mayınların terör örgütü PKK tarafından yerleştirildiği açıklanmıştı. Ancak bir süre sonra internete düşen ses kayıtlarında mayınların bölge komutanlarının bilgisi dahilinde döşendiği ortaya çıkmıştı. Ses kayıtlarında Tuğgeneral Es, Hakkâri Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’ya mayınları bizzat kendisinin döşediğini itiraf ediyordu. Tümgeneral Kaya ise Tuğgeneral Es’i ‘hiç önemli değil’ diyerek yatıştırmaya çalışıyordu. Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, olayın tek bir komutan ile halledilecek bir şey olmadığını söyledi.

Tarımcıoğlu, yaptığı açıklamada, olayın önce PKK tarafından yapıldığı söylenerek kapatılmak istendiğini hatırlattı. Ancak olayın böyle olmadığı, maddi delillerle anlatılınca olayın farklı bir safhaya girdiğini dile getiren Tarımcıoğlu, “İlk defa olarak Genelkurmay Başkanlığı bir soruşturma açtı, ihmal üzerine. Büyük bir ihtimalle, önceki komuta kademesinin biraz yavaş davranmasından dolayı sonuç alınamadı. Yeni komuta kademesiyle birlikte prosedür tamamlandı, savcılığa verildi. Hukuki süreç başladı. Tutuklanmayı böyle algılamak lazım” dedi.

Geriye kalanlar konusunda mutlaka soruşturmanın devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tarımcıoğlu, diğer kurumlar hakkında da aynı işlemlerin yapılacağını kaydetti. Tarımcıoğlu, soruşturmanın genişletilmesinin onlara da sirayet edeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Yoksa tek bir komutan ile halledilecek bir şey değil. Çünkü olayın arkasında komutan diyor ki ‘maalesef biz yaptık.’ Bu ‘önemli değil’ cümlesi mutlaka değerlendirilecektir. Şu an aceleyle ‘ne oldu’ diyerek telaş etmenin bir anlamı yok. Soruşturma devam ettiğine göre, o soruşturmanın sonucunu beklemek en uygundur. Ama gereken ilk adım atılmıştır.”

Tarımcıoğlu, Tuğreneral Zeki Es’in maddi delillerle orantılı bakılarak “vazifeyi ihmal”, “vazifeyi suistimal” suçlarından yargılanabileceğini söyledi.

09.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Taksiye yüzde 14 zam

  Balığı pişirip satınca işleri açıldı

  Enflasyonla mücadelede ‘Roma’ metodu

  İnsan derisinden kan üretildi

  Masanızdan suyu eksik etmeyin

  E-şantajın parçası olmayın

  Asırlık anıt ağaçlara özel tedavi

  Davutoğlu’na Said Nursî sorusu

  Abu Dabi’de protokol krizi

  Yeni anayasa talebi güçlendi

  KCK davasında Kürtçe savunma krizi

  Sıra Diğerlerinde

  KİMSE BİZDEN JEST BEKLEMESİN

  Başsavcı Engin,dünyanın en büyük adliyesini tanıttı

  Bir grup asker ifade verdi

  KPSS, bu hafta sonu açıklanacak

  Başbakan Erdoğan G20 Zirvesi’ne katılacak

  Bağış ilerleme raporunu değerlendirdi

  TÜBİTAK iddiaları yalanladı

  Başörtüsü yasağı son derece ilkel

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.