30 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Elektronik ticarete çeki düzen gelecek

Sanayı ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile ticari iletişimin, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmelerin ve elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülükleri ile uygulanacak yaptırımların düzenlenmesinin amaçlandığını bildirdi.



Finansmanda dışa bağımlıyız

Deloitte’un Ekonomik Görünüm 2010-Kasım raporunda, Türkiye ekonomisinin olumlu anlamda ayrıştığı, ancak işsizlik oranlarında henüz kalıcı iyileşmeden bahsetmek için çok erken olduğu belirtildi.



Hızlı tren hız kazandı

Ankara-Tiflis bağlantılı hızlı tren projesinin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas arasındaki çalışmalara hız verilerek, hızlı tren projesinin altyapısını oluşturan viyadük, tünel, geçiş güzergâhlarındaki yarmaların biran önce tamamlanmasına yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.



Buğday fiyatlarında rahatlama beklenmiyor

Uluslararasi Değirmenciler Birliği (IAOM) tarafından Güney Afrika’da düzenlenen ‘’Orta Doğu ve Güney Afrika Bölgesi Yıllık Konferans ve Fuarı’nda’’, buğday fiyatlarında yakın zamanda bir fiyat rahatlaması beklenmediği öngörüsünde bulunulduğu bildirildi.



Hükümet asgari ücret aracını doğru kullanmalı

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, asgari ücretin, ücretlerin minimum düzeyini belirleme aracı olduğunu belirterek, ‘’Hükümet bu aracı doğru ve yerinde kullanmalıdır’’ dedi.



Gıda ve yem kontrollerinde AB’ye uyum

AB’de özellikle gıda ithalatında insan, hayvan ile bitki sağlığını korumak, gıda ve yem güvenilirliğini sağlamak üzere, doğrudan veya dolaylı bir riskin bildirimi amacıyla kullanılan ‘’Hızlı Uyarı Sistemi’nin (RASFF)’’, Türkiye’de de kurulması öngörülüyor.



Doğan’ın 1.4 milyar liralık cezasına durdurma

Doğan Yayın Holding A.Ş, bağlı ortaklığı D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş’nin talebinin uygun bulunarak Vergi/Ceza İhbarnamesinin yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı.



Pirinçte üretim ve tüketim 9 milyon ton artacak

Uluslararasi Hububat Konseyi’ne (IGC) göre, dünya pirinç üretiminin geçen yılın 9 milyon ton üzerinde 449 milyon ton, tüketiminin de 9 milyon ton artışla 446 milyon ton düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.



MÜSİAD, Tarım Raporu’nu Elazığ’da açıklayacak

Müstakıl Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (MÜSİAD) hazırlanan Tarım Raporu, 5 Aralık Pazar günü Elazığ’da açıklanacak.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.