30 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YURTKUR’un bütçesi yüzde 582 artmış

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR’un 2011 yılı bütçesinin 3 milyar 368 milyon liranın üzerinde olduğunu, 2002 bütçesine göre yüzde 582 oranında artış yaşandığını söyledi.


MEB’den karne tedbirleri

Millî Eğitim Bakanlığı, dönem sonlarında e-okul sistemine aşırı bilgi girişlerinden dolayı yaşanan sorunlara dikkat çekerek, öğrencilerin karne ve diğ

Gar yangınına bilirkişi incelemesi

Haydarpaşa Tren Garı’ndaki yangına ilişkin, inşaat mühendisi öğretim görevlisi, elektrik mühendisi ve yangın uzmanından oluşan 3 kişilik bir bilirkişi


  Çiftçilerin başı “farelerle” dertte

Gazİantep’te çiftçiler, buğday tarlaları ve zeytin bahçelerine zarar veren farelerle, pet şişelerle ve fare zamkıyla tuzak hazırlayarak mücadele ediyor.


  Mahkemelerde dosya koyacak yer kalmadı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargıdaki iş yükünü azaltmak için daire sayısının arttırılmasının çözüm olmadığını belirterek, dosya sayısının 1.5 milyonu geçtiğini ve koyacak yerleri bulunmadığını söyledi.


  Yıldız: Hükümetin saygınlığı için şikâyetçi oldum

Enerjı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Adliyesinde, şehit Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın cenaze töreninde kendisine yumruklu saldırıda bulunulmasıyla ilgili dâvâda ifade verdi.


  7 ilde terör örgütü operasyonu: 55 gözaltı

Ankara, Adana, İzmir, Hatay, Mardin, Siirt ve Şanlıurfa’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.


  AİHM, Uzan’ın başvurusunu bugün görüşecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bugün Kemal Uzan’ın Türkiye aleyhine yaptığı şikayetle ilgili olarak, Türk hükümeti ile Uzan’ın avukatlarını dinleyecek.


  Dışişleri 25 mütercim alacak

Dışişlerı Bakanlığı, merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere sözleşmeli toplam 25 mütercim alacak. Dışişleri Bakanlığının gazetelerde yer alan duyurusuna göre, merkez teşkilatında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 13 İngilizce, 4 Almanca, 4 Fransızca, 2 Arapça ve 2 Farsça olmak üzere mütercim unvanlı toplam 25 sözleşmeli personel alınacak.


  Verimli topraklarımız denize akıyor

TÜRKİYE'DE saniyede 16 ton, yılda ise 500 milyon ton verimli tarım arazisi yok oluyor. Tema Vakfı, 18 yıl önce başlattığı mücadelesini ‘’Erozyonla Mücadele Haftası’’ etkinlikleri kapsamında sürdürüyor.


  TIR’ına çanak anten taktı

Uluslar arasI yollarda taşımacılık yapan bir TIR sürücüsü aracına çanak anten aktı.


  Bu köyde herkes ‘marka’ giyiyor

Çoğunluğu tekstil fabrikasında çalışan, tek bir işsizin bile olmadığı, Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı Durak köyünde, her eve ayda en az 2 bin lira giriyor.


  Amerika’nın haberi var

Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, dünyanın gündemine oturan Wikileaks'in yayınladığı gizli belgelerin ABD’nin izni ve haberi olmadan yayınlanmasının imkânsız olduğunu söyledi. Kaynak, ABD’nin bu yolla rahatsızlık duyduğu konularda dünya kamuoyunu ve liderleri yönlendirmeyi amaçlamış olabileceğini söyledi.


  Belgelerin ciddiyeti şüpheli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, WikiLeaks’in yayınladığı belgelere şüpheyle yaklaştı. Belgelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, ‘’Şu anda WikiLeaks’in eteklerinde neler var, bunları bir döksün görelim. Ondan sonra da bunların ne kadar ciddi, ne kadar gayriciddi olduğunu öğreniriz’’ dedi.


  Ergenekon kapsamındaki “suikast” dâvâsı başladı

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında Sivas’ta kuyumculuk yapan Minas Durmazgüler’e suikast düzenleneceği iddialarına ilişkin haklarında dâvâ açılan Bekir Çelik ve Emrah Gönenci’nin yargılanmasına başlandı.


  Millî Eğitim Bakanı Çubukçu Erbil’e gidecek

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 14-15 Aralık tarihlerindeki eğitim sempozyumuna katılmak üzere Erbil’e geliyor.


  İstanbul’a 3. havaalanı

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un 3. havaalanının, Avrupa yakasına 5 milyar dolara inşa edileceğini ve en az 60 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını söyledi.


  Belgeler malûmun ilanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, Wikileaks internet sitesinde yayımlanan ‘’belgelerin’’ çoğunun ‘’malûmu ilan ettiğini’’ ancak, bilinen şeyleri resmileştirmesinin önemli olduğunu ifade etti.


  Haydarpaşa Garı yangını Meclis gündeminde

DSP İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş, Haydarpaşa Tren Garı’ndaki yangını Meclis gündemine taşıdı.


  Yetimhanenin tapusu Patrikhane’ye verildi

RUM Erkek Yetimhanesi’nin Fener Rum Patrikhanesine iadesine ilişkin tapuyu, Patrikhanenin avukatı Cem Murat Sofuoğlu, Büyükada Tapu Müdürlüğünden teslim aldı.


  Balyoz Planı da belgelerde

Wikileaks’e göre ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey'nin, “Balyoz Operasyonu” kapsamındaki tutuklamalar hakkında, resmî suçlama yapılması durumunda TSK’nın bunlara cevap vermek zorunda kalacağını ancak yeterli delil bulunmazsa, operasyonun “hükümete karşı geri tepeceği” yorumu da yer alıyor.


  ABD dış politikamızdan rahatsız

UluslararasI Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Özden Sanberk de Wikileaks'in yayınladığı belgede Türk dış politikasının çok naif olduğu iddiasına ilişkin şunları söyledi: "Bu kendi görüşleridir.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.