01 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ekonomide riskler devam ediyor

Uluslararasi Para Fonu’nun (IMF) ‘’Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’’ndan derlenen bilgilere göre, gelişmekte olan ülkeler 2011’de yüzde 6,4, gelişmiş ülkeler ise yüzde 2,2 büyüyecek. Gelişmekte olan ülkeler ekonomik krizden gelişmiş ülkeler kadar etkilenmezken, gelişmiş ekonomilerin yüzde 3,2 oranında küçüldüğü 2009 yılında bu ülkeler, yüzde 2,5 oranında bir büyüme performansı kaydetti.



Dış ticaret açığı yüzde 83 arttı

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı Ekim ayı geçici dış ticaret istatistiklerinde, Ocak-Ekim döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, dış ticaret açığı yüzde 83,1 artarak 55 milyar 112 milyon dolara yükseldi.



Kur mücadelesi tedirginliği arttırdı

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ekonomi bülteninde, Avrupa’da yoğunlaşan sorunlar ve küresel boyuttaki kur mücadelesinin, ulusal ekonomilerde tedirginliği artırdığı belirtildi.



4 Çinli firma yatırım hazırlığında

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çinli 4 firmanın Türkiye’de 400 milyon dolarlık yatırım konusunda karar vermek üzere olduğunu bildirdi.



Asgarî ücretli, memurun hızına yetişemedi

Geçmişte asgarî ücretin gerisinde kalmaması için yasal düzenleme yapılan en düşük memur maaşı, izlenen yanlış ücret politikaları sebebiyle, asgarî ücretin yaklaşık iki katına çıktı.



Cumhuriyet altınına ilgi azaldı

Küresel ekonomik krizin etkisiyle alım gücünün daralması ve altın fiyatlarının son 2 yılda rekor düzeyde artması, Cumhuriyet altınına ilgiyi azaltırken, Darphane ve Damga Matbaası’nın, Cumhuriyet altını üretimi geçen sene, bir önceki seneye göre yüzde 36,1 düştü.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.