01 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YURTKUR’dan yurt dışı açılımı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu’nun Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasını bekleyen YURTKUR, öğrenci sayısının bini geçtiği ülkelerde öğrenci yurtları açmayı hedefliyor.


Kaçak akaryakıt imalatı yapan tesiste patlama

Konya’da kaçak akaryakıt imalatı yapıldığı iddia edilen iş yerinde, şiddetli patlama sonrası çıkan yangında, bir kişi ağır yaralandı.

Aşırı yük dolayısıyla ön tekerlekleri havaya kalktı

Bağcılar’da sebze yüklü kamyonetin aşırı yük dolayısıyla ön tekerlekleri havaya kalkınca, trafik aksadı.


  Firarî hırsız suçüstü yakalandı

FATİH'TE bir büfeyi soyarken suçüstü yakalanan kişinin daha önce Silivri Cezaevinden, ardından bir başka hırsızlık dolayısıyla yakalanarak götürüldüğü Kartal Adliyesinin tuvaletinden kaçan bir firari olduğu ortaya çıktı.


  Üç yıl önceki uçak kazasının acısı dinmedi

ISPARTA'DA 30 Kasım 2007’de meydana gelen ve 7’si mürettebat, biri bebek, 57 kişinin öldüğü uçak kazasının üçüncü yılında kazazede yakınları, sorumluların hakim karşısına çıkarılmasının acılarını azalttığını belirtti.


  Çatılarda yangın tehlikesi devam ediyor

TUĞLA ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Özaydemir, Haydarpaşa Tren Garı’nda çıkan yangınla ilgili olarak ‘’Çatılarda kullanılan yanıcı malzemeler, gözümüzün önünde yapıların yok olmasına sebep oluyor.


  Cumhurbaşkanı Gül: Bunlara alışkınız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, WikiLeaks belgelerinin Türkiye kısmıyla ilgili, ‘’Bunların bazıları doğru, bazıları yanlış olabilir. Doğrusu biz bunlara hep alışkınız. Siyasî istikrarımızı ve kadim dostluklarımızı, bunlar hiçbirisini bozamaz’’ dedi.


  Londra ve Tel Aviv belgeleri niye az?

Prof. Dr. Çağrı Erhan , “Bu belgelerin sızdırılması büyük ihtimalle manipülasyondur. Belgelerde titiz bir seçicilik göze çarpıyor. Londra’dan, Tel Aviv’den belgelerin azlığı şaşırtıyor. Halbuki ABD’li diplomatların en yoğun çalıştıkları ülkelerden ikisi İngiltere ve İsrail’dir” diye konuştu.


  Yüksek Askerî Şûrâ toplandı

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında toplandı. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından törenle karşılandı.


  MSB: İran’a silâh satmadık

Millî Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada MKEK’nin İran’a silâh, mühimmat ve ürettiği diğer ürünlerden hiçbirini satmadığını bildirdi.


  Gönül, hakkındaki iddialardan rahatsız

MİLLÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Wikileaks adlı internet sitesinde açıklanan bazı gizli ABD belgelerinde kendisine izafe edilen bazı ifadelerden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.


  Atalay: İçişleri’nin gündeminde herşey olur

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir gazetecinin ‘’Gündeminizde Wikileaks de olacak mı?’’ sorusuna ‘’İçişleri Bakanlığının gündeminde herşey olur’’ cevabını verdi.


  “WikiLeaks’i AKP’ye karşı kullanmayız”

MHP lideri Bahçeli, ‘’Parti olarak, yabancı bir ülkedeki internet sitesine dayanarak ve sağladığı bilgilere bel bağlayarak AKP hakkında hüküm vermeyiz ve iç politikaya malzeme olarak kullanmayız’’ dedi.


  Çevrenin maliyeti 60 milyar avro

Türkİye’nİn AB çevre mevzuatına uyumunun maliyetinin 60 milyar avro olduğu belirtildi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan açıklamada, Meksika’nın Cancun şehrinde önceki gün başlayan ve 10 Aralık 2010 tarihine kadar sürecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 16. Taraflar Toplantısı’nda, BM İklim Değişikliği Sekretaryası’na ‘’İş Dünyası ve Sanayi Sivil Toplum Kuruluşu’’ (BİNGO) alanında akredite olan TÜSİAD’ın, toplantıya Türk resmi heyeti içerisinde katılım sağlayacağı ve Türk iş dünyasını temsil edeceği belirtildi. Açıklamada toplantıya ilişkin görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin AB çevre mevzuatına uyum sürecinde ciddi yatırım kararları ve maliyetler ile karşı karşıya kalacağını, ülkenin kişi başına düşen milli geliri göz önüne alındığında bu yatırımları karşılamak için ek finansman desteği gerektiğini bildirdi.


  Yıldız: Üniversiteler statüko bekçiliği yapmasın

Enerjı ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘’Biz istiyoruz ki, artık üniversitelerimiz hem Türkiye’nin, hem de bilimin kronik problemleriyle uğraşsınlar, yoğunlaşsınlar.


  Şeker fabrikasında operasyon: 20 gözaltı

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Kayseri Şeker Fabrikası üst düzey yöneticilerinin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı.


  Kemal Uzan Türkiye’den 165 milyar dolar istedi

KEMAL Uzan’ın Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) açtığı dâvâda taraflar dinlenildi. Uzan’ın avukatları 165 milyar dolar talep etti.


  Bir asker daha intihar etti

BalIkesİr’İn Burhaniye ilçesinde bir üsteğmen askerî lojmanlardaki evinde tabancayla intihar etti. Alınan bilgiye göre, 19. Topçu Taburu’nda görevli üsteğmen Ö. O. (34), askeri lojmanlardaki evinde yalnız olduğu sırada tabancayla başına ateş etti.


  AB elçileri STK’larla buluştu

BazI AB ülkelerinin Ankara büyükelçileri, Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.


  KPDS 5 Aralık’ta yapılacak

YABANCI dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için düzenlenen Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), 5 Aralık Pazar günü yapılacak.


  Varlık Barışı’nın iptali talebine red

Anayasa Mahkemesi, 5811 sayılı Bazı Varlıkların Millî Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun’un bazı hükümlerinin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yapılan başvuruyu reddetti.


  Van'da kaza: 21 yaralı

Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesine yolcu taşıyan halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu, 21 kişi yaralandı.


  Üniversitelere tek tip elbise giydirilmesin

Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Yüksek Öğretim Kanunu çok ayrıntılı olduğu için üniversitelerin istedikleri yönde gelişmekte sıkıntı çektiklerini belirterek, Yükseköğretim Kurumunun (YÖK), üniversitelere tek tip elbise giydirmemesi gerektiğini söyledi.


  ‘Torba’dan memura ‘müjde’ çıktı

Kamunun aralarında vergi, sigorta primi, elektrik ve suyun da bulunduğu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da düzenleyen ‘’Torba” Tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Osmanlı fermanları Ankara’ya geliyor

Remzİ Gür’ün koleksiyonundan Hükm-ü Şerif Ferman Sergisi, 1-12 Aralık tarihlerinde Ankara Resim Heykel Müzesi Fahri Korutürk Salonu’nda izlenime sunulacak.


  Çad’da su sıkıntısı bitmiyor

Adını bir zamanlar Kara Kıta’nın ikinci büyük gölü iken şimdi normal alanının yüzde 10’una kadar küçülmüş olan su birikintisinden alan ve bu nedenle bazı yazarlarca ‘’Afrika’nın ölü kalbi’’ olarak nitelenen Çad’a gidenleri ilk karşılayanlar ise Kasım ayına rağmen 40 dereceyi bulan sıcak hava, uçuşan kum tanecikleri, gezinen kertenkeleler ve çekirgeler oluyor.


  Köprü ve otoyolda cepli geçiş dönemi

Bank Asya ve Turkcell işbirliğiyle köprü ve otoyollardan cep telefonuyla geçiş başlıyor. Bank Asya ve Turkcell, Kartlı Geçiş Sistemi’ni (KGS) Türkiye’de ilk defa cep telefonlarına taşıyarak, NFC tabanlı temassız mobil geçiş çözümlerinin yaygın kullanıma sunulmasını sağlayacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.