Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Potada 13 yıldır finali Efes'le Ülker oynuyor

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde 2 Haziran Cuma günü karşı karşıya gelecek Efes Pilsen ve Ülkerspor, son 13 yılda gerçekleştirilen play-off serisine adeta damgasını vurdu.

Finalde yer alan takımlardan Efes, play-off sisteminin uygulandığı 13 sezonda yarın 12. kez finalde mücadele edecek. Ligde play-off sistemi ilk kez 1993-94 sezonunda uygulanırken, bu sezonun finalistleri Efes Pilsen ile Ülkerspor ilk final mücadalesinde karşı karşıya geldi.

Efes, 1993-94 sezonunun ardından yapılan 12 finalde mücadele ederek, Türkiye Basketbol Liglerine damgasını vurdu. Lacivert-beyazlılar, bu 13 sezonda sadece 1994-95 sezonunda finalde yer almazken, bundan sonraki son 11 finalde ise yer alma başarısı gösterdi. Ligde şu ana kadar 12 şampiyonlukla en fazla şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduran Efes, son 4 yılda da antrenör Oktay Mahmuti yönetiminde şampiyon olarak Türk basketbolundaki etkisini gösterdi.

Efes'in son rakibi Ülkerspor ise play-off mücadelesinde 9. finaline çıkacak. 1993 yılında kurulan Ülkerspor, ilk sezonunda finale çıkma başarısı gösterirken, bu başarıyı 8 kez daha gerçekleştirdi. Ülkerspor, geçen yıllarda 8 kez finalde mücadele ederken, 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe'nin Fatih ısrarı

  Transferini babasından bile sakladı

  Potada 13 yıldır finali Efes'le Ülker oynuyor

  Terim'e göre Millî Takım iyi yolda

  Polonya kalecisi kaleden kaleye gol yedi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004