Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Paris ikinci kez yanmaktan kurtuldu

Fransa’nın başşehri Paris’in kuzeyindeki Montfermeil isimli banliyösünde, asayiş durumun normale döndüğü bildirildi.

Polisin dün gece, banliyöde çok sıkı güvenlik önlemi aldığı ve banliyöyü kente bağlayan yollarda seyreden araçlara ve yayalara yönelik yoğun kimlik kontrolü yaptığı belirtildi. İtfaiye ve sağlık birimlerinin de dün gece, gençlerin olası taşkınlıklarına karşı sabaha kadar nöbet tuttuğu açıklandı. Alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen toplam iki aracın ateşe verildiği ve iki kişinin sorgulandığı bildirildi.

Önceki gece meydana gelen olaylarda 4 polis yaralanmış, 10 kadar araç yakılmış ve 5 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, geçen güz çıkan ve günlerce süren şiddet olaylarının merkezi Montfermeil ve Clichy-sous-Bois banliyö kentlerinde gençlerin bir karakola taşlarla saldırdıklarını, bazı polis araçlarını ateşe verdiklerini açıklamıştı. Montfermeil’da pazartesi gecesi de güvenlik güçleriyle 100 kadar genç arasında gerginlik yaşanmıştı. Sonbahardaki olayların başlangıcında iki göçmen gencin hayatını kaybetmesi üzerine, önce Clichy-Sous-Bois banliyösünde başlayan ve ülke geneline yayılan şiddet olayları sırasında binlerce araç yakılmıştı. Protestocular, yaklaşık üç hafta süren olaylar sırasında, çok sayıda kamu binası ve mağazayı da ateşe vermişti.

Hükümet, olayların büyümesi üzerine valilerin gece sokağa çıkma yasağı ilan etmesine imkân sağlayan Olağanüstü Hal Yasası’nın yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştı. Hükümet, şiddet olaylarının yoğun yaşandığı banliyölerdeki ekonomik ve sosyal sorunlara karşı bir dizi önlem paketi açıklamıştı.

Bu arada, Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyindeki banliyölerde çıkan olaylarda dün gece gözaltına alınan Türk genci Muhittin Altun, dün serbest bırakıldı.

Muhittin Altun, bırakılmasının ardından avukatıyla birlikte basınayaptığı açıklamada, polise taş attığı yolundaki iddiaları reddederek suçsuz olduğunu söyledi.

/ PARİS

02.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, şimdilik reddetti

  Komünist lider: Kur’ân’dan çok şey öğrendim

  Unutulmayacak bir katliam

  Beyaz Saray: İktidar değişimi barışla olmalı

  ABD'de kasırga mevsimi başladı

  Kuzey Kutbu’nda tropik iklim hakimmiş

  Vietnam’da hâlâ ABD bombaları öldürüyor

  Paris ikinci kez yanmaktan kurtuldu

  Pentagon’a göre direniş azalmayacak

  2 milyon Iraklı kadın dul kaldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004