Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Lazaroni iddialı geldi

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Sebastiao Lazaroni dün geldiği Trabzon'da 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Lazaroni, "Tek hedefimiz şampiyonluk" dedi. Bugüne kadar 17 takımda görev alan Brezilyalı hoca, F.Bahçe'de 1996-97 sezonunda 20. haftaya kadar görevde kalabilmişti.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Sebastiao Lazaroni, bordo-mavili takımın tek hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Lazaroni, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan ilk açıklamasında, prensip olarak Trabzonspor ile anlaşma sağladığını belirterek, ''İş Trabzon'a gidip sözleşme imzalamaya kaldı. Takımın daha iyi seviyelere gelmesi için elbette düşüncelerim var. Bunların hepsi zamanla ortaya çıkacak'' dedi. Trabzonspor'u geçen yıl takip ettiğini dile getiren Lazaroni, ''Trabzonspor, geride bırakılan dönemi dördüncü sırada tamamladı. Şimdiki amacımız daha üst sıralara yükselmek. Tek hedefimiz şampiyonluk'' ifadelerini kullandı. Trabzon'un Brezilyalı teknik direktör ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme yapacağı bildirildi.

İLK BREZİLYALI OLDU

Öte yandan Sebastiao Lazaroni, bordo-mavili takımda görev yapan ilk Brezilyalı teknik adam olacak. Lazaroni, bordo-mavili takımın 28. teknik direktörü olurken karadeniz ekibinde 8. kez yabancı teknik adam görev alacak. Karadeniz ekibinde daha önce Alman, Belçikalı, İngiliz ve Boşnak asıllı Fransız teknik adamlar görev alırken ilk kez Amerika Kıtası'ndan bir teknik adam çalıştırıcılık yapacak.

27 TEKNİK DİREKTÖR

Trabzonspor'un 40 yıllık tarihinde daha önce görev yapmış olan 27 teknik direktör şöyle: Halil Özyazıcı, Harun Kırman, Erdoğan Gürhan, Ahmet Karlıklı, Altan Santepe, Kamuran Soykıray, Mustafa Ertan, Ahmet Suat Özyazıcı, Şükrü Ersoy, Özkan Sümer, Jurgen Sundermann, Metin Türel, Werner Biscup, Şenol Güneş, Urbain Breams, George Leekens, Yılmaz Vural, Ali Kemal Denizci, Gordon Milne, Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Briegel, Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu ve Vahid Halihodziç.

17 TAKIM ÇALIŞTIRDI

Lazaroni, bugüne dek Flamengo (Brezilya), Al-Ahli (Suudi Arabistan), Gremio (Brezilya), Parana (Brezilya), Brezilya Milli Takımı, Fiorentina (İtalya), Al-Hilal (Suudi Arabistan), Bari (İtalya), Leon (Meksika), Vasco de Gama (Brezilya), Fenerbahçe, Shanghai Shenhua (Çin), Jamaika Milli Takımı, Botafogo (Brezilya), Yokohama Marinos (Japonya), Al Arabi (Kuveyt), Juventude (Brezilya) takımları olmak üzere 17 takımda görev aldı.

20. HAFTADA GÖNDERDİ

Vasco de Gama ve Jamiaka Milli Takımı'nda 2 kez görev alan Lazaroni, 20. kez bir takım ile anlaştı. Lazaroni 1989 yılında Brezilya Milli Takımı ile kazandığı Copa America'nın haricinde, 1986 yılında Flamengo, 1987 ve 1988 yıllarında Vasco de Gama ile ülkesinde şampiyonluklar elde etti. Brezilyalı teknik adam, 1992 yılında Japonya'da Yokohama Marinos ile lig, 1996 yılında da Al-Hilal takımıyla Suudi Arabistan Kupası'nın sahibi oldu. Lazaroni, Fenerbahçe'de ise 1996-97 sezonunda 20. haftaya kadar görevde kalabilmişti.

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lazaroni iddialı geldi

  Millî Takımda gençler Terim'in gözüne girdi

  Beşiktaş Bursaspor'dan Serdar'ı aldı

  Ümit Karan geri adım attı

  50 sayı atan Nowitzki coştu

  Shevchenko, İngiltere'de en pahalı futbolcu

  Kayserispor, Real Zaragoza'dan Toledo ile anlaştı

  Sakaryaspor'a destek lâzım..

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004