Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tezhip ve lâle buluşması

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı sanatçılarının tezhip çalışmalarından oluşan ‘’Tezhip San’atımızda Lâleler’’ adlı sergi, Bodrum’da açıldı.

Bodrum Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışını yapan Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, lâlenin Türk kültürüne ait bir simge olduğunu söyledi.

Doğan, ‘’Lâle her ne kadar Avrupa’dan gelmiş görünse de Türkiye’de kendi benliğini bulmuş bir değerdir. Osmanlı Devleti’nde ‘Lâle Devri’ diye anılan bir devir bile vardır. Bu devirden hareketle, bir de güzel san’at kazandırılmıştır. Serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kubbealtı Akademisi Kültür ve San’at Vakfı temsilcisi Gülbin Öztürk ise faaliyeti kardeşi Emrehan Küey hatırasına düzenlediklerini belirterek, ‘’Kendisi 13 Martta vefat etti. Daha önceden planladığı bu sergiyi tamamlamak istedik. Sergi daha öncede Manisa’da açılmıştı’’ dedi.

Öztürk, vakfın 30 yıl önce kurulduğunu ve Türk kültürüne hizmet verdiğini de kaydetti.

Serginin açılışına, İlçe Turizm Müdürü Cemil Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Karataş ile san’atseverler katıldı.

Tezhip, ebru, çini ve sulu boya çalışmalarından oluşan yaklaşık 60 eserin bulunduğu sergi, 5 Haziran kadar açık kalacak.

04.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tezhip ve lâle buluşması

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004